REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ședință de Consiliu Județean. Vezi ordinea de zi! Video

Ședință de Consiliu Județean. Vezi ordinea de zi! Video

Mirela PASCAL 20 septembrie 2023 | 09:05 2184

 Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 20 septembrie 2023, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 25 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Primele proiecte au vizat desemnarea unor reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța în Consiliile de Administrație, respectiv Comisiile unor instituții subordonate CJC. Astfel, în urma exprimării votului aleșilor locali, domnul Blăgan Eleonor a fost desemnat, membru în Consiliul de Administrație al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța. De asemenea, domnul Popa Liviu a fost desemnat reprezentant al Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Delfinul” Constanța, pentru anul scolar 2023-2024. Tot astăzi, a fost desemnat un nou membru în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța, în persoana doamnei comisar-șef, Mădălina-Sorina Vlangăr.

 sedinta de Consiliu Judetean. Vezi ordinea de zi! Video

Proiecte de hotărâri

1. Proiect de hotărâre nr.194/12.09.2023 privind modificarea componenței Comisiei de specialitate pentru Relația cu Societatea Civilă și ONG-uri a Consiliului Județean Constanta, mandatul 2020 – 2024. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța (Susține Șef Serviciul Juridic și Contencios, Gheorghe Bucur).

A fost propus Eleonor Blăgan, viceprimarul din Băneasa

2. Proiect de hotărâre nr.172/17.08.2023 privind desemnarea unui membru în Consiliul de Administratie al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța (Susține Director Executiv, Martin Oana Aurora, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ).

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

3. Proiect de hotărâre nr.173/17.08.2023 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judetean Constanta in cadrul Comisiei pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Delfinul” Constanta, pentru anul scolar 2023-2024. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța (Susține Director Executiv, Martin Oana Aurora, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ).

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

4. Proiect de hotărâre nr.193/12.09.2023 privind completarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.173/31.08.2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța (Susține Director Executiv, Martin Oana Aurora, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ).

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

5. Proiect de hotărâre nr.195/12.09.2023 privind desemnarea și validarea nominală în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța a unui nou membru. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța (Susține Compartiment pentru Situații de Urgență și Secretariat Executiv ATOP, Sorin Georgescu).

Mădălina-Sorina Vlangăr, șefa IPJ Constanța, a fost desemnată în cadrul ATOPC

6. Proiect de hotărâre nr.196/12.09.2023 privind aprobarea aderării Unității AdministrativTeritoriale Comuna Maia din Județul Ialomița la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ApăCanal Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Șef Serviciul Juridic și Contencios, Gheorghe Bucur)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

7. Proiect de hotărâre nr.197/13.09.2023 privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere pentru obiectivul de utilitate publică Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol-Arsa, Județ Constanța și Modernizare DJ 391, tronson Tuzla-Biruința, Județ Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța (Susține Arhitect Șef Ferencz Eduard, Direcția Generală Tehnică, Urbanism și Amenajarea Teritoriului)

Un alt proiect important a fost cel cu privire la aprobarea declansării procedurii de expropriere pentru obiectivele de utilitate publică „Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol-Arsa, Județ Constanța” și „Modernizare DJ 391, tronson Tuzla-Biruința, Județ Constanța. Acestea au fost incluse în lista de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, iar pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice și accesarea fondurilor de la bugetul de stat, CJC a acordat un mandat Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. În susținerea acestor demersuri, în urma cărora au fost stabiliți principalii indicatori tehnico-economici și valoarea totală a celor două investiții, aleșii locali au aprobat astăzi amplasamentul lucrărilor de utilitate publică, fiind declanșată, totodată, procedura de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrărilor.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

8. Proiect de hotărâre nr.198/13.09.2023 privind modificarea nivelului unor cotizații anuale ale UAT Județul Constanța, în calitate de membru al unor asociații, pe anul 2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța (Susține Director general, Georgeta Emilia Țuțui, Direcția Generală Economico-Financiară).

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

9. Proiect de hotărâre nr.199/13.09.2023 privind aprobarea achiziției serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Direcției de Pază a Județului Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General al Direcției Generale de Pază, Mihai Angelescu)

Proiectul a trecut cu 31 PENTRU, 2 ÎMPOTRIVĂ și 2 ABTINERI

10. Proiect de hotărâre nr.200/13.09.2023 privind actualizarea Devizului General pentru proiectul „Modernizarea infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

11. Proiect de hotărâre nr. 201/13.09.2023 privind rectificarea Bugetului și modificarea de Listei de Investiții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pe anul 2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Șef Serviciu, Serviciul Juridic, DGASPC Constanța, Mihaela Ristea)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

12. Proiect de hotărâre nr. 202/13.09.2023 privind înființarea serviciului social cu cazare Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CabR) Hipocrate, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Șef Serviciu, Serviciul Juridic, DGASPC Constanța, Mihaela Ristea)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

13. Proiect de hotărâre nr. 203/13.09.2023 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciului Social fără Cazare Centrul de Zi de Recuperare din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Șef Serviciu, Serviciul Juridic, DGASPC Constanța, Mihaela Ristea)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

14. Proiect de hotărâre nr. 204/13.09.2023 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție Proiectul „TINERI ÎN COMUNITATE” – COD RCE 16, din cadrul Programului de Interes Național „Înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități”. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Șef Serviciu, Serviciul Juridic, DGASPC Constanța, Mihaela Ristea)

Totodată, Consiliul Județean Constanța vine în sprijinul tinerilor cu dizabilități prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „TINERI IN COMUNITATE”, din cadrul Programului de Interes Național „Inființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilitați de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități”. Proiectul vizează construirea a patru locuințe protejate (LPI) în județul Constanta, comuna Topraisar, cu o capacitate totală de 40 de locuri destinate persoanelor adulte cu handicap, dar și modernizarea, reabilitarea și dotarea unei clădiri în vederea realizării unui centru de zi pentru persoanele cu dizabilități din sistemul de asistență socială, în localitatea Topraisar, județul Constanța. Valoarea totală necesară implementării acestor cinci obiective se ridică la 11.523.008,02 lei cu TVA.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

15. Proiect de hotărâre nr.205/13.09.2023 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2023 pentru Unitatea de Asistenţă Medico – Socială Agigea . Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Direcția Generală Economico-Financiară, Emilia Georgeta Țuțui)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

16. Proiect de hotărâre nr.206/14.09.2023 privind aprobarea Regulamentului Intern al Drumuri Județene Constanța SA. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Drumuri Județene Constanța SA, Zagon Răzvan Gabriel)

Proiectul a trecut cu 34 de voturi, a fost o abținere

17. Proiect de hotărâre nr. 207/14.09.2023 privind modificarea organigramei și a statului de funcții pe anul 2023 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța (Susține Director Executiv, Martin Oana Aurora, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ).

Modificarea organigramei și a statului de funcții pe anul 2023 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța a făcut obiectul unui alt proiect de hotărâre. Organigrama instituției sanitare prezintă modificări la numărul total de posturi, acestea fiind suplimentate cu un număr de 17 posturi de medici și farmaciști rezidenți, dintre care 11 posturi sunt atribuite SCJU şi alte șase posturi, Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

18. Proiect de hotărâre nr.208/14.09.2023 privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Constanța numărul 305 din 22.11.2022. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

19. Proiect de hotărâre nr.209/14.09.2023 privind actualizarea Devizului General pentru proiectul Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 223, Tronsonul CernavodăRasova-Aliman-Ion Corvin. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

20. Proiect de hotărâre nr.210/14.09.2023 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, pe anul 2023, de la Teatrul de Stat Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Caterinici Monica Cristina, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate)

Pe ordinea de zi s-au aflat și câteva rectificări bugetare. Acestea au vizat trei instituții subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Constanța, pe anul 2023. Astfel, bugetul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Constanţa a fost majorat cu suma de 1.006.300 lei, în timp ce bugetul Unității de Asistență Medico-Socială Agigea a fost rectificat între capitole, fără a influența valoarea totală a bugetului. O altă rectificare a intervenit în cazul bugetului Teatrului de Stat Constanța. Având în vedere realizările care situează Teatrul de Stat Constanta în elita teatrului românesc, instituția a fost invitată să participe în perioada următoare la importante festivaluri și manifestări culturale de profil. Pentru onorarea acestor invitații, care reprezintă o recunoaștere a valorii instituției, a fost necesară rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, rectificare realizată între capitole.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

21. Proiect de hotărâre nr.211/14.09.2023 privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare de la Teatrul de Stat Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Caterinici Monica Cristina, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

22. Proiect de hotărâre nr.212/14.09.2023 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Direcția Generală Economico-Financiară, Emilia Georgeta Țuțui)

Proiectul a trecut cu 33 de voturi, au fost două abțineri

23. Proiect de hotărâre nr.213/14.09.2023 privind actualizarea Devizului General pentru proiectul Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

În cazul proiectului „Salvarea si punerea in valoare a Mormântului pictat Hypogeu”, valoarea totală actualizată a investiției se ridică la 6.724.585,98 lei fără TVA. De asemenea, pentru proiectul „Restaurarea, conservarea, amenajarea si valorificarea cultural-turistică a Cetatii Carsium (Harsova)”, valoarea rezultată urmare aplicării formulei de ajustare, este de 9.180.240,03 lei fără TVA, în timp ce pentru proiectul „Restaurarea, conservarea, amenajarea si punerea in valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, valoarea actualizată a investiției se ridică la 15.143.967,82 lei fără TVA.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

24. Proiect de hotărâre nr.214/14.09.2023 privind actualizarea Devizului General pentru proiectul Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium (Hârșova). Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

25. Proiect de hotărâre nr.215/14.09.2023 privind actualizarea Devizului General pentru proiectul Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General, Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

VIDEO:

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rușine Consiliul Județean! Va bateți joc de copiii cu nevoi speciale de la CSEI Delfinul! Nu sunteți un stare sa le oferiți drepturile cuvenite conform legii! Norma de hrana și cazarmamentul 50%
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510