REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ședință de Consiliu Local Municipal cu scântei! Ajutor pentru victimele violenței domestice și școli care vor fi reabilitate

Ședință de Consiliu Local Municipal cu scântei! Ajutor pentru victimele violenței domestice și școli care vor fi reabilitate

Replica API 1 martie 2019 | 00:00 394

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 februarie 2019, ora 12.00, în Sala de Protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, pentru a vota zeci de proiecte aflate pe ordinea de zi. Nu înainte, însă, ca secretarul orașului să anunțe vacantarea a două locuri de consilieri locali, după ce lui Remus Rezeanu și lui Horia Căliminte le-au fost încetate mandatele, la ordinul prefectului Dumitru Jeacă.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+5-8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate Investment SRL, dar și proiectul privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona hotel Caraiman, investitor Bucureanu Anca au fost retrase. Au mai fost retrase alte două proiecte, în timpul ședinței. "La proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 500/2001 privind trecerea din administrarea municipiului Constanța în administrarea RAEDPP Constanța a terenului în suprafață de 45,07 mp situat în Constanța, zona Tomis III, în apropierea PT nr. 17 și PT nr. 171 și proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 116/2005 privind modificarea HCL nr. 220/2002, în Comisia 5, am făcut amendament privind suma minimă garantată. Nu am văzut acest amendament preluat in corpul hotărârii. Ambele contracte au fost păguboase pentru noi. Este momentul să reevaluăm, mai ales că sunt contracte pe termen lung" a spus Adriana Arghirescu, de la PNL. "N-am știut de acest amendament. Propun să le retragem de pe ordinea de zi", a spus Făgădău.

Printre proiectele supuse votului, și care au trecut, s-a numărat și cel privind privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul IV pe anul 2018, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea programului social „Să ajutăm împreună”, un program dearat încă de anul trecut și pe care edilul vrea să-l continue. ”Să ajutăm împreună”, este un program la care țin foarte mult și se alătură programului ”Respect”. Ne-am propus să colectăm hainele de care nu mai avem nevoie. Am apelat la constănțeni, le-am explicat ce vom face cu ele, i-am rugat să le spele și să le aducă. Încă din primele zile am fost copleșiți de numărul mare de constănțeni care au donat haine”, a spus Făgădău.

Se vor închiria spații pentru victimele violenței domestice și pentru agresori

Un alt proiect votat și care vine în aceeași notă vizează închirierea spațiilor pentru victimele violenței domestice și pentru agresori. ”Am constituit o echipă mobilă pentru aceste cazuri. În ultimii 30 de ani, parcă ne-am înstrăinat și nu vorbea nimeni despre ea. De aceea am vorbit public despre acest aspect și am venit cu soluții”, a explicat edilul. De asemenea, în cadrul ședinței, consilierii au mai aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru mai multe școli și grădinițe din Constanța. ”Vorbim despre școli, grădinițe, licee, care beneficiază de îmbunătățire a infrastructurii, cât și de dotări. Școala 17, 8 , 38. Grădinița cu program prelungit Amicii. Nu mă aștept la rezultate peste noapte. Acest proces de contractare, licitație durează”, a lămurit alesul local șef.

Mihaela Andrei, consilier PNL: 16 proiecte NU au fost consultate în comisiile de specialitate

Mihaela Andrei, consilier PNL, a anunțat că va depune o notificare către primar solicitând respectarea procedurii legale în vederea avizării si dezbaterii a proiectelor, căci 16 proiecte depuse de către consilierii PNL, din 2017, n-au fost consultate și nici dezbătute în comisii. "Cred că ați citit pe sărite legea administrației locale. Nu vă oprește nimeni să le promovați. Dumneavoastră trebui să vă faceți treaba. Nu inteleg ce înseamnă notificare? Ați vrut să pare mai serios?" a spus Făgădău. La un moment dat, același consilier local l-a luat pe edil la mișto: "Domnule primar, mă bucur să vă văd vesel în ședinta de azi. În sedințele din decembrie și ianuarie ați fost lipsit de energie. Dacă tot sunteți în stare bună, referitor la proiectele 56, 57, 58 spuneați că astfel de proiecte nu pot fi inițiate de un singur consilier. Propun să fie inițiate de toti consilierii". Alte proiecte au vizat oportunitatea vânzării unor terenuri, dar șia probarea unor PUD-uri ori PUZ-uri.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510