REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ședință de lucru a ABADL Constanța

Ședință de lucru a ABADL Constanța

Valentina CAMARA 25 martie 2023 | 00:00 1264

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral a organizat ședința de lucru a Comitetului de Bazin Dobrogea - Litoral în cadrul căreia au fost prezentate Raportul de mediu și Studiul de evaluare adecvată a efectelor potențiale ale Planului de Management al Riscului la Inudații și Planul de Management al Riscului la Inundații pentru bazinul hidrografic Dobrogea - Litoral.

sedinta de lucru a ABADL Constanta

La eveniment au participat reprezentanți ai A.B.A.D.L., Sistemelor de Gospodărire a Apelor Constanța și Tulcea, Consiliilor Județene, Prefecturilor, Primăriilor, APM-urilor, operatorilor de apă, ONG-urilor, DSP-urilor din județele Constanța și Tulcea.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de lider de proiect, având ca partener Administrația Națională ”Apele Române” derulează proiectul „Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a II - a si a III -a ale Ciclului II al Directivei Inundații - RO-FLOODS ” cod SIPOCA 734 / cod MySMIS 130033. Prin Proiectul RO-FLOODS, Banca Mondială acordă Guvernului României (GR) asistență tehnică în scopul dezvoltării capacităţii de management al riscului la inundații din cadrul autorităţilor și a instituţiilor publice din domeniul gospodăririi apelor.
În calitate de Stat Membru al UE, România implementează Directiva UE privind Inundațiile 2007/60/CE. Această Directivă solicită Statelor Membre să parcurgă 3 etape pentru a asigura identificarea și managementul riscului la inundații conform standardelor internaționale și a bunelor practici existente.
1.    Evaluarea Preliminară a Riscului la Inundații (EPRI);
2.    Elaborarea Hărților de Hazard și de Risc la Inundații (HHRI);
3.    Elaborarea Planurilor de Management al Riscului la Inundații (PMRI).
În urma parcurgerii acestor etape, specialiștii identifică soluțiile și măsurile necesare pentru atenuarea riscurilor la inundații, conform standardelor internaționale și a bunelor practici existente și toate aceste informații sunt integrate în Planuri de Management al Riscului la Inundații (PMRI).
Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor împreună cu Administrația Națională ”Apele Române”, colaborează cu cetățenii și cu diferitele sectoare ale societății pentru a-i ajuta să înțeleagă procesul de elaborare al Planurilor de Management al Riscului la Inundații și pentru a le actualiza și îmbunătăți.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stau 3 opariti cu gecile pe scaun ca nu au descoperit cuierul, si analizeaza harta de pe chiloti....Astia sunt cei ce au grija de Lacul Siutghiol, Lacul Tabacarie si multe altele. RUSINEEEE! Am vrea si noi sa stim ce buget are ABADL pe anul 2023.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677