REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Șefa Centrului Cristina a scăpat, după ce a furat banii copiilor

Șefa Centrului Cristina a scăpat, după ce a furat banii copiilor

Victor ROTARU 26 aprilie 2023 | 00:00 3876

O fostă șefă al Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”, compartiment din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța a fost achitată, aceasta fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu. Ghiunur Veli, despre ea este vorba, a fost acuzată că în decembrie 2011 – septembrie 2014, a încasat mai multe drepturi bănești, care ar fi fost ale copiilor din centru, cauzând o pagubă materială instituției publice D.G.A.S.P.C în cuantum de peste 28 de mii de lei.

sefa Centrului Cristina a scapat, dupa ce a furat banii copiilorGhiunur Veli

Ghiunur Veli în calitate de funcționar public în cadrul D.G.A.S.P.C. – Constanţa, șef al Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”, compartiment din cadrul D.G.A.S.P.C. – Constanţa, a fost acuzată că în perioada decembrie 2011 – septembrie 2014 şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiilor de serviciu.

Cu alte cuvinte, Ghiunur Veli nu a adus la cunoştinţa personalului procedura operaţională privind „gestionarea banilor de buzunar”prin care copiii instituționalizați în centrul respectiv beneficiau de sume de bani pentru nevoi personale, situaţie care, coroborată cu falsificarea intelectuală a documentelor justificative a determinat ca fosta șefă a Centrului de Servicii Comunitare prin prezentarea acestor înscrisuri ordonatorului bugetar D.G.A.S.P.C. Constanţa, să încaseze acele drepturi bănești, în folosul său propriu. Aceasta a cauzat atât o pagubă materială instituției publice a D.G.A.S.P.C – Constanţa în cuantum de 28.140 lei, cât şi o vătămare gravă a drepturilor copiilor aflaţi în grija acelui centru.

Angajații veneau cu bani de acasă din cauza problemelor financiare ale centrului

Majoritatea martorilor audiați în dosar, angajați ai centrului în perioada respectivă, au declarat că centrul de plasament se confrunta cu probleme financiare, fiind necesar de multe ori să contribuie din fonduri personale cu bani pentru achiziționarea a diferite bunuri, spre exemplu de igienă. S-a menționat că deși banii erau alocați doar pentru copiii care mergeau la școală, în general din cauza lipsei de fonduri aceste sume erau utilizate pentru centru sau pentru a cumpăra diferite produse ce erau distribuite tuturor copiilor.

O altă martoră a declarat că în opinia ei fosta șefă nu a utilizat sumele de bani în scopuri personale, ci anumite bonuri deveniseră ilizibile din cauza trecerii timpului. Martora a apreciat că trebuie privită situația în ansamblu, sumele de bani pentru copiii școlarizați fiind cheltuite pentru necesitățile tuturor copiilor din centru. Și fostele subalterne ale inculpatei au realizat un portret moral pozitiv privind caracterul inculpatei.

sefa Centrului Cristina a scapat, dupa ce a furat banii copiilorMinuta judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să o achite pe Ghiunur Veli, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală, de asemenea dispune încetarea procesului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual. Instanța lasă nesoluționată acțiunea civilă promovată de partea civilă D.G.A.S.P.C., în schimb, va menține măsurile asiguratorii luate asupra bunurilor inculpatei Ghiunur Veli până la concurența sumei de 28.140 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu alte cuvinte DINICA si-a luat-o prin gura iar Jarnea sta si acum sa si-o ia de prin dos de cata rautate poate sa faca in fiecare zi.
2
0
turca hoata,pleonasm?bandito,te ia drequl de hoata!
2
2
Judecatorul a facut-o scapata pentru ca stie care este nivelul coruptiei, furturilor si escrocheriilor din orasul si judetul asta - unul foarte foarte ridicat in care se vehiculeaza sume mult mai mari; pentru maruntisul de 28.000 i s-a facut mila de ea si a considerat ca trebuie lasata in pace
1
1
pai daca a avut profesoara pe cezara patroana creselor cum se credea, stiu ele ce au facut acolo
8
2
ca mai toate muierile bine vazute cu locuri de munca bune
6
2
Aici pute a shpaga.
8
2
Vedeți dacă știți împărțeala după ce furați, nu pățiți nimic. Aviz amatorilor.
8
1
O fi pila cu administratorul de la asociatia de proprietari 270 constanta unde ala a tras o gaura de 250.000 ron
13
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166