REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Șefa demisă de la AJPIS Constanța, Laura Constandin, a atacat în instanță decizia de suspendare

Șefa demisă de la AJPIS Constanța, Laura Constandin, a atacat în instanță decizia de suspendare

Marieta ȘTEFAN 28 iulie 2023 | 00:00 4557

Fostul director al AJPIS Constanța, Laura Constandin, demisă din funcție, în scandalul azilelor pentru bătrâni, ocupă acum un post echivalent ca nivel de studii, de simplu inspector. În locul ei, la conducerea instituției se află, pe un post temporar, Mirela Ungureanu, fostul șef de serviciu de la compartimentul Beneficii Sociale. Considerându-se nedreptățită și crezând că și-a făcut datoria, fiind demisă pe nedrept, Laura Constandin a contestat în instanță decizia de suspendare din funcție, solicitând anularea acesteia.

sefa demisa de la AJPIS Constanta, Laura Constandin, a atacat in instanta decizia de suspendare

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat în şedinţa de Guvern din 20 iulie a.c. noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii, dar şi a directorilor Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) din județele Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Teleorman, Hunedoara, Vrancea şi Bucureşti, în urma finalizării controalelor la centrele de îngrijire a bătrânilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, de la nivel naţional. „Suntem la finalul controlului la nivel naţional pe care l-am cerut în şedinţa de Guvern şi deja există date şi fapte clare, care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii ferme”, a spus Ciolacu, în deschiderea şedinţei de Guvern.

În unele judeţe s-au găsit centre fără autorizaţie și centre care funcţionau clandestin. În imediat următoarea zi directorul AJPIS Constanța, Laura Constandin, a fost demisă din funcție și ocupă acum un post echivalent ca nivel de studii. „Am primit decizia de suspendare din funcție și am fost mutată pe alt post echivalent ca nivel de studii, conform codului administrativ, pe perioada cercetării disciplinare, adică pe un post de execuție. Sunt inspector”, ne-a declarat fostul director al AJPIS Constanța, Laura Constandin. Postul vacant temporar a fost ocupat de Mirela Ungureanu, fost șef de serviciu al compartimentului Beneficii Sociale.

Șef interimar la AJPIS, Mirela Ungureanu

„Pe perioada cercetării administrativ disciplinare, are atribuții de serviciu, de director, Mirela Ungureanu, fostul șef de serviciu de la Beneficii Sociale. Ea a ocupat postul temporar vacant”, a completat, Laura Constandin. Fostul director spune că nu are ce să își reproșeze și că nu are de ce să îi fie rușine, adăugând că și-a făcut datoria. „Eu mă lupt cu această situație de câțiva ani. Pentru că am văzut că nu este în regulă, în special la Eforie. Am cerut situația deceselor și nu mi-a venit să cred când mi s-a prezentat: 19 persoane în patru luni. Am dat măsură de închidere, încă de acum un an și jumătate, pe care am înaintat-o la Parchet. Dosarele de cercetare penală sunt încă deschise. Și în ședința Colegiului Prefecturii din 1 martie am prezentat situația și am propus includerea azilelor pe lista de verificare a comisiei mixte de control, din care făcea parte și poliția. O.P.C.- ul a dat măsură de închidere la cele trei centre, încă din martie. N-am ce să-mi reproșez, și n-am de ce să-mi fie rușine. S-a pus un stigmat asupra mea…”, a mai adăugat fostul director al AJPIS Constanța.

sefa demisa de la AJPIS Constanta, Laura Constandin, a atacat in instanta decizia de suspendare sediul AJPIS

Constandin a  mers în instanță

Considerându-se nedreptățită și crezând că și-a făcut datoria, Laura Constandin a contestat în instanță,  pe data de 26 iulie, cerând  suspendarea executării actului administrativ Decizia nr. 847/20.07.2023, adică suspendarea și anularea deciziei de a fi mutată din postul de director în cel de simplu inspector, printr-un dosar înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța. „Consider că mi-am făcut datoria. De aceea, am atacat în instanță pentru suspendarea și anularea deciziei de a fi mutată din post”, a concluzionat fostul director al AJPIS Constanța, Laura Constandin. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze.. Important e faptul că suntem în viata..Au ajuns bătrâneii..in strada...
0
0
Toți conducătorii de instituții din cta trebuie schimbați. Fie ei PSD sau pnl. Rotirea cadrelor va rugam, ca prea se cred nemuritori și zei. Și faceți ceva cu incompetenții lui Hutuca, toți impotenții fără realizari
1
2
Toti astia cu mesaje negative la adresa Laurei scrieti in necunoștință de cauza. Ea chiar si-a facut treba cum trebuie. Altii sunt de vina ca nu au luat masuri.
4
6
Nu poate lasa ciolanul. Increzuta si aroganta. Si ... au gasit o inlocuitoare de același calibru: isterică, mahalagioaica, fără pic de educație. Rar mai vezi un OM prin institutiile publice.
13
15
stai bland ca nu te mai pune director
7
0
Misto! I-a pasat-o prefectului!
4
0
A fost pusa in functie de politica si acum tipa, se agita. Cei ca ea stiu de la inceput ca va veni momentul cand trebuie sa plece. Culmea tupeului: ea face scandal, ea este speciala. Postul asta i se cuvine pe viata. Mai este mult, mult de mancat, ea si toti asazisii prieteni si nu poate renunta. La Constanța batranii au fost tratati regeste, stie ea ca tot sta la serviciu cate 1,2 zile din luna. Vine sfarsitul lunii se face sedinta aia in care stabilește cine, în frunte cu ea, merge la examinari si pleaca acasa cu portofelul plin. Mai rar așa ființă lipsită de bun simț.
13
0
Nesimțire, ciolaniada, doua vite ordinare și una și alta... Consideri ca nu ai furat de ajuns, penalo... Vagaboando..
16
3

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166