REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Șefa Gărzii de Mediu Constanța consideră propunerea privind reorganizarea Ministerului Mediului... forțată

Șefa Gărzii de Mediu Constanța consideră propunerea privind reorganizarea Ministerului Mediului... forțată

Virgil STOIAN 21 noiembrie 2023 | 00:00 4419

Pe lângă măsurile fiscale aprobate recent de guvern s-a pus în discuție și reorganizarea ministerului Mediului. Reorganizarea are la bază „necesitatea consolidării cadrului legal şi întărirea capacităţii de implementare, monitorizare și control în domeniul mediului, apelor și pădurilor”. Dacă instituțiile care se vor desființa, prin marea reorganizare, erau conduse de un număr de 4 secretari de stat și 7 subsecretari de stat, prin înființarea celor 16 instituții se creează un număr de 16 secretari de stat (sau subsecretari de stat). În proiectul de OUG este prevăzut ca județul Constanța ca Garda de Mediu și Agenția de Mediu să dispară, în locul lor fiind înființate Garda Regională de Mediu și Autoritatea Regională de Mediu, iar Constanța ar urma să fie subordonată Bucureștiului. Șefa Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, nu vede cu ochi buni reorganizarea, iar măsura i se pare „forțată“.

sefa Garzii de Mediu Constanta considera propunerea privind reorganizarea Ministerului Mediului... fortataSteluța Popescu

Steluța Popescu, șeful Gărzii de Mediu Constanța, crede că deocamdată sunt doar speculații pe acest subiect: „Am văzut și eu știri despre acest lucru. Se vehiculează într-adevăr reorganizarea și organizarea pe opt regionale. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla. Chiar nu e nimic sigur sau stabilit, sunt numai speculații. Comisarul general a spus că o să ne informeze în momentul în care va fi ceva sigur. De fapt, în cam toate instituțiile se vrea regionalizarea. Sunt niște încercări de reorganizare. Nu e rău să se facă regionale, dar formula asta mi se pare cam forțată. Pe de altă parte poate că este bine să fie instituții de control care să verifice activitatea. Acum suntem la mâna guvernanților.”, a declarat aceasta pentru Replica de Constanța.

Din păcate, până la redactarea materialului, Latif Celzin, directorul Agenției pentru Mediu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

sefa Garzii de Mediu Constanta considera propunerea privind reorganizarea Ministerului Mediului... fortatafacsimil ordonanță

Ce prevede ordonanța

Desființarea Agenției Națională pentru Protecția Mediului  (ANPM) și instituțiilor din subordine, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), Gărzii Naționale de Mediu (GNM) și Garda Forestieră Națională (GFN), responsabilă de asigurarea controlului și implementării uniforme și unitare a regimului silvic în fondul forestier național și în vegetația forestieră din afara fondului forestier... Asta prevede un proiect de ordonanță de urgență al Guvernului Ciolacu privind înființarea Autorităților Regionale de Mediu, Gărzii Naționale de Mediu, Ape și Păduri și modificarea unor acte normative, ținând cont de prevederile art. XXIX din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung și având în vedere necesitatea consolidării cadrului legal şi întărirea capacităţii de implementare, monitorizare și control în domeniul mediului, apelor și pădurilor. Documentul a început să circule în rândul activiștilor de mediu și în rândul instituțiilor vizate de desființare și urmează să intre în dezbatere publică.

sefa Garzii de Mediu Constanta considera propunerea privind reorganizarea Ministerului Mediului... fortatafacsimil ordonanță

Potrivit documentului, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de autoritate de reglementare în domeniul mediului, apelor și pădurilor, se reorganizează prin preluarea unor atribuții de la Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și Administrația Națională Apele Române. Organizarea și funcționarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor se stabilește prin hotărâre a Guvernului în termen de maximum 30 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor preia patrimoniul de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, pe baza situațiilor financiare întocmite potrivit art. 28 alin. (11) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a protocolului de predare-primire încheiat în 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de organizare și funcționare.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa zica si maimuta imbuibata si dedulcita la banul munict usor,spaga g***a si leafa de bugerat puturos !!!! Este fortata.....???!!! Este de fortata de kakatul in care suntem ca si Tara mai naparca, mai imbuibati si spagari puturosi !!Am ajuns la fundul sacului in timp ce luati pielea de pe noi,aia care chira aducem bani la Buget, care dam la Ciolaci,Grideni,Ciuci,Staneste de mancare, care le dam si spagile periodice......
4
3
In ultima vreme s-au angajat la Garda o armata de c***e. Macar daca ar fi frumoase dar sunt niste vrajitoare proaste cu aere de printese pe banii parintilor care au platit la greu posturile lor caldute. De ce nu se verifica cum au luat examenele? S-ar umple puscaria cu spagari si s-ar elibera posturi pentru oameni capabili care nu isi permit sa-si cumpere un loc de munca.
15
1
Steluto, du-te invartindu-te! O spagara ordinara.
16
1
Afara cu aceste putori care sunt abonati la spaga si care sunt prieteni cu cei care incalca legea. De fapt nu afara, ci la puscarie!!!
18
0
noroc ca sunt stiri la tv sau in ziare ptr ca steluta sa afle si ea pe unde mai sunt probleme de mediu , altfel li s-au lipit cwrwl de scaunele din birou sau carciumi. si o intrebare; de ce poarta p*****a asta vesta in birou...!?! la fatza care o are ca sa nu o confunde cu femeia care face curatenie in cladire...?!?
22
0
Orice nu convine functionarului , e de bine, inseamna ca este o masura buna,
12
16
Nu le convine acestor functionari indiferent ca sunt de la garda, agentie de mediu sau apele romane, vor sa nu se schimbe nimic si daca se poate sa li se mareasca salariul ala pe care cei de la particular nu pot sa-l aiba. Daca s-ar face un control in toate aceste institutii si de la portar la director ar trebui sa raspunda clar si la obiect ce au facut in ultimile 3 zile, 3 saptamani si 3 luni jumatate nu ar putea sa scrie nimic iar din cealalta jumatate 60% ar putea sa justifice activitate. Nimeni nu vrea sa faca acest lucru fiindca cei care nu lucreaza sunt pile, rude si bgaboante toti fiind angajati cu aranjamente. Daca la cei care muncesc le-ar mari salariul cu 50% institutiile ar face aceeas treaba cu 40% din angajati. Bravo Ciolacule radei dar vezi ca il incurci pe Stroie de la PSD pe liberali si chiar pe UDMRisti care au si ei pilele lor. O reforma chiar si p*****a e mai buna decat ce este acum.
16
20

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016