REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Șefa Secret Service, audiată în Congres după tentativa de asasinare a lui Trump

Șefa Secret Service, audiată în Congres după tentativa de asasinare a lui Trump

Virgil STOIAN 22 iulie 2024 | 17:05 489

Directoarea Secret Service, serviciul care îi protejează pe președinții și foștii președinți americani, va fi audiată luni în Congres după tentativa de asasinare a fostului președinte și candidat republican la președinție Donald Trump.

sefa Secret Service, audiata in Congres dupa tentativa de asasinare a lui Trump Kimberly Cheatle

Kimberly Cheatle va fi interogată de Comisia pentru Supraveghere și Responsabilitate din Camera Reprezentanților începând cu ora 14:00 GMT. Ea se confruntă cu cereri de demisie din partea unor republicani de rang înalt, printre care președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell.

Miercuri, va fi rândul directorului FBI, Christopher Wray, să se prezinte în fața Comisiei judiciare a Camerei Reprezentanților.

În urma atacului din 13 iulie, care a avut loc la un miting electoral în aer liber în Butler, Pennsylvania, Donald Trump a fost rănit la o ureche, o persoană a fost ucisă și o alta a fost rănită. Atacatorul, Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis de forțele de ordine.

Săptămâna trecută, Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanților a declarat că are dovezi că Secret Service nu a dispus de resurse suficiente pentru mitingul la care a participat Donald Trump, din cauza lipsei de personal legată de un alt eveniment la Pittsburgh cu Prima Doamnă Jill Biden și de summitul NATO desfășurat cu câteva zile mai devreme la Washington.

Pentru moment, Kimberly Cheatle a rezistat apelurilor de a demisiona.

„Continuitatea operațiunilor este primordială în timpul unui incident critic, iar directorul Secret Service Kimberly Cheatle nu intenționează să demisioneze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699