REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.7° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
27.7° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Şefa Secţiei ATI de la Pantelimon a demisionat din motive personale

Şefa Secţiei ATI de la Pantelimon a demisionat din motive personale

Virgil STOIAN 19 august 2024 | 16:07 687

Şefa Secţiei ATI la Spitalul ”Sf. Pantelimon” - unde se desfăşoară cercetări în urma unor decese suspecte, doi medici fiind arestaţi - a demisionat din motive personale.

 sefa Sectiei ATI de la Pantelimon a demisionat din motive personaleFlorina Pompilian

 Şefa Secţiei ATI de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” Florina Pompilian a demisionat. Pompilian şi-a depus luni demisia, iar managerul interimar Constantin Răzvan Jitianu i-a acceptat-o, afirmă reprezentanţi ai unităţii sanitare. Florina Pompilian va rămâne medic la ATI, dar renunţă la funcţia de conducere din motive personale, afirmă sursa citată.

Şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon Florina Pompilian, anunţa la 8 august că medicii anestezişti îşi vor continua activitatea, după ce iniţial au ameninţat cu dmeisiile din gărzi şi apoi cu demisia din spital, pentru a merge în locuri unde „nu sunt călcaţi în picioare”. Ea dă vina pe presă pentru aşa-numite „presiuni” care nu i-ar lăsa pe medici să îşi desfăşoare activitatea.

Este o situaţie de criză, nu putem să renunţăm aşa, dintr-o dată şi suntem dispuşi să ne continuăm cu efort activitatea, cu rugămintea să ne lăsaţi să ne facem treaba. Pentru toată mass media. Nu amestecăm procesul penal. Cine e vinovat să plătească, dacă se va demonstra. Dar suntem oameni care ne desfăşurăm activitatea în mod corect. Noi asta facem, salvăm oameni, deocamdată facem gărzi, vedem cât de severă va fi presiunea, pentru că nu se poate lucra în astfel de condiţii. Nu şantajăm pe nimeni”, a declarat şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon Florina Pompilian, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.

Ea consideră că responsabilă este presa pentru aşa-zisele presiuni asupra medicilor

„Presiunea vine de la dumneavoastră. Suntem denigraţi, suntem denigraţi ca şi specialitate medicală şi ca şi colectiv, suntem denumiţi gunoaie umane”, le-a spus medicul jurnaliştilor.

Întrebată ce se va întâmpla cu pacienţii ale căror operaţii au fost amânate, medicul a răspuns că medicii continuă cu gărzile, demisiile nu au fost acceptate, iar dacă gărzile continuă va continua şi activitatea medicală.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că i-a ”convins” pe medicii de la Spitalul Sfântul Pantelimon ”să îşi continue activitatea în perioada următoare”.

„Nu e vorba de niciun şantaj din partea corpului medical, e vorba însă de o presiune foarte mare care se exercită asupra lor, inclusiv în mass media. Sunt oameni care fac gărzi, care salvează, în fiecare an, fiecare dintre ei, sute de vieţi şi nu pot să lucreze într-o situaţie de presiune şi, mai ales de denigrare, atât profesională, cât şi umană. I-am înţeles, am discutat cu ei, discuţiile au durat aproape două ore. I-am convins să îşi continue activitatea în perioada următoare, însă trebuie să le recunoaştem statutul profesional, eforturile pe care le fac, să-i respectăm, pentru că lucrul acesta face posibil un act medical de bună calitate. Ei sunt oameni obişnuiţi, sunt modeşti, sunt emoţionali, trebuie să poată să lucreze. Eu asta i-am asigurat, că din punctul, nostru de vedere vor avea tot sprijinul”, a declarat Alexandru Rafila, joi după amiază, la finalul discuţiilor pe care le-a purtat, la Spitalul Sfântul Pantelimon, cu medicii de la această unitate sanitară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TRAIM VREMURI GRELE...CUM ADICA A DEMISIONAT???DE CE?? DEOARECE O DOARE-N KUR DE TOTI..ARE RELATII..NIMENI NU-I SUFLA IN CIORBA.. CAT...CIOLACUL ESTE-N FLOARE// PE DOAMNA NICI IN..RUK N-O DOARE..ASTA-I ROMANIA..
1
0
trebuie arestata imediat aceasta vipera partasa la crime.
1
2
O jigodie mai putin
3
2

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212