REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Şeful Deutsche Bank cere progrese mai rapide privind piaţa europeană de capital

Şeful Deutsche Bank cere progrese mai rapide privind piaţa europeană de capital

Replica API 30 iunie 2021 | 00:00 542

Christian Sewing, directorul general al celei mai mari bănci din Germania, Deutsche Bank, a cerut progrese urgente în ceea ce priveşte unificarea pieţelor de capital din Europa, transmite DPA, citată de Agerpres.

Christian Sewing

Vorbind la o conferinţă în centrul financiar Frankfurt, Christian Sewing a subliniat necesitatea reducerii ultimele obstacole birocratice între statele individuale şi Uniunea Europeană, astfel încât firmele să aibă mai multe oportunităţi pentru a obţine finanţare. De asemenea, consumatorii ar trebui să aibă mai multe oportunităţi pentru investiţiile transfrontaliere, a apreciat şefului Deutsche Bank.

El a descris piaţa europeană de capital ca "o precondiţie pentru ca noi să avem succes în transformarea spre o economie sustenabilă".

Împrumuturile şi finanţarea pentru companii sunt în principal acordate de bănci în Europa, spre deosebire de SUA, de exemplu. Din 2015 Comisia Europeană a prezentat planuri privind unificarea pieţelor de capital dar implementarea a stagnat.

Sewing a atras atenţia asupra necesităţii "unui set de reguli uniform, fiabil, pentru cele 27 de state membre UE", în loc de actuala poziţie a celor 27 de sub-pieţe distincte. De asemenea, şeful Deutsche Bank s-a pronunţat pentru conformitate în privinţa insolvenţei, titlurilor mobiliare şi drepturilor consumatorilor, de exemplu, şi a declarat "avem nevoie de o uniune bancară şi a pieţelor de capital care să includă de asemenea un fond de garantare a depozitelor fiabil".

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa din România din anul 1998, oferind produse şi soluţii personalizate pentru Corporate, Investment şi Transaction Banking, pentru clienţi corporativi şi instituţionali, precum şi servicii de Private Wealth Management pentru clienţii persoane fizice.

Deutsche Bank deţine la Bucureşti centrul de tehnologie DB Global Technology, care dezvoltă soluţii de ultimă tehnologie pentru diviziile de business şi infrastructură ale Deutsche Bank, având în portofoliu peste 770 de proiecte IT, de la înfiinţare până în prezent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510