REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell se va deplasa în Orientul Mijlociu în următoarele zile

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell se va deplasa în Orientul Mijlociu în următoarele zile

A.F. 14 noiembrie 2023 | 00:00 225

Şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, va vizita în următoarele zile Orientul Mijlociu pentru a discuta despre războiul în desfăşurare între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, transmite DPA.

 seful diplomatiei europene Josep Borrell se va deplasa in Orientul Mijlociu in urmatoarele zileJosep Borrell

''Voi călători în Israel, Palestina, Bahrein, Arabia Saudită, Qatar şi Iordania în această săptămână pentru a discuta despre accesul şi asistenţa umanitară şi despre chestiuni politice cu lideri regionali'', a scris Josep Borrell luni pe platforma X (fosta Twitter).

''Avem nevoie de o perspectivă politică către soluţia celor două state. Aceasta poate fi realizată numai prin dialog'', a adăugat înalta oficialitate europeană.

Borrell a insistat pe necesitatea unor pauza umanitare ''imediate'' în conflictul din Fâşia Gaza, pentru a garanta transportul ajutorului indispensabil, în special al carburantului pentru funcţionarea spitalelor, citează Agerpres.

Într-un comunicat difuzat duminică, UE a condamnat utilizarea de către Hamas a spitalelor şi civililor drept ''scuturi umane'' în Gaza şi i-a cerut Israelului să dea dovadă de ''reţinere maximală'' în scopul protejării civililor.

Vizita lui Borrell în Israel va fi prima de la începerea actualului conflict între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas.

Pe 7 octombrie, aproximativ 3.000 de terorişti membri ai Hamas, mişcare palestiniană care din 2007 deţinea controlul în Fâşia Gaza, şi ai altor grupări extremiste au trecut frontiera şi au lansat un atac asupra mai multor localităţi din sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de oameni, majoritatea dintre ei civili.

Teroriştii au rupt gardul care înconjoară Fâşia Gaza şi au intrat în Israel în vehicule sau folosind parapante. Aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene masive şi ulterior a intrat cu trupe şi tancuri în enclava palestiniană

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712