REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° ConstanÈ›a Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.4° ConstanÈ›a Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Şeful diplomaţiei UE, în vizită la Odesa, a descris drept "barbare" atacurile ruseşti asupra oraşului

Şeful diplomaţiei UE, în vizită la Odesa, a descris drept "barbare" atacurile ruseşti asupra oraşului

Victor ROTARU 2 octombrie 2023 | 00:00 580

Åžeful diplomaÅ£iei UE, Josep Borrell, a vizitat sâmbătă oraÅŸul-port ucrainean Odesa de la Marea Neagră, unde a văzut pentru prima dată pagubele provocate de atacurile ruseÅŸti asupra oraÅŸului, relatează dpa.

seful diplomatiei UE, in vizita la Odesa, a descris drept 'barbare' atacurile rusesti asupra orasului

Cartierul vechi al Odesei ÅŸi Catedrala ortodoxă istorică Schimbarea la Faţă, aflată în apropierea portului, au fost grav avariate de un bombardament rus în iulie. În timp ce a vizitat catedrala, Borrell a calificat "barbar" atacul rus asupra oraÅŸului.

Infrastructura portuară care este vitală pentru exporturile de cereale ale Ucrainei a fost lovită recent de atacuri ruseşti.

"Acesta este un exemplu bun al modului în care Rusia încearcă să distrugă Ucraina", a spus Borrell, indicând spre ruinele din spatele lui.

El a deplâns faptul că a trecut un an de la anexarea ilegală de către Moscova a patru regiuni din sudul ÅŸi estul Ucrainei.

Åžeful diplomaÅ£iei europene a promis, de asemenea, că Europa nu va abandona Ucraina în războiul dificil pentru a recuceri aceste regiuni, menÅ£ionând că este nevoie în continuare de sprijin militar, economic, politic ÅŸi diplomatic.

Vizita efectuată de Borrell nu a fost anunţată din motive de securitate şi nu au fost date alte detalii despre agenda vizitei responsabilului european, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bombardamentele occidentalilor lor (Irak, Siria, Sudan, Serbia, Rusia, Afganistan, Pakistan etc.) au fost umanitare!!!
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699