REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Șeful IPJ Cluj a fost reţinut! Este acuzat că ar fi pus agenții să modifice un proces verbal

Șeful IPJ Cluj a fost reţinut! Este acuzat că ar fi pus agenții să modifice un proces verbal

Victor ROTARU 17 iunie 2024 | 11:09 4042

Sunt descinderi la această oră la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Vizat ar fi chiar șeful instituției. Din primele informații, ar fi vorba despre acuzații de instigare la abuz în serviciu, dar și de infracțiune de fals în acte. Ulterior, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Cluj, au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 iunie 2024 a şefului Poliţiei Cluj alături de alţi trei poliţişti.

seful IPJ Cluj a fost retinut! Este acuzat ca ar fi pus agentii sa modifice un proces verbal

Șeful Poliției Cluj ar fi beneficiat de falsificarea unor procese verbale, după ce ar fi condus pe o porțiune de drum cu o viteză excesivă de 120 km/h, în timp ce, în acte, apare că soția acestuia s-ar fi aflat la volan.

Agenții de la Poliția Rutieră ar fi cei care ar fi falsificat actele. Acesta este și motivul perchezițiilor din această dimineață de la Poliția Rutieră Cluj dar și de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, a fost dus luni dimineață la sediul DNA Cluj pentru a fi interogat în legătură cu aceste acuzații. În plus, procurorii vor efectua o percheziție informatică asupra telefoanelor sale mobile.

Șeful IPJ Cluj a fost reținut alături de alţi trei poliţişti

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 588/VIII/3 din 17 iunie 2024, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 iunie 2024, a suspecților:
     
RUS MIHAI, chestor de poliție și șef al Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Cluj, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
    - complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte),
    - fals în declarații,

 ROTAR AURELIAN MIRCEA, comisar șef de poliție și șef al Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Cluj, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
     - complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte),
    - complicitate la fals în declarații,
    - omisiunea sesizării,

PAŞCA IOAN-RAUL, agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Cluj – Serviciul Rutier, pentru săvârșirea a 2 (două) infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MUREŞAN CĂTĂLIN-CLAUDIU, agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Cluj – Serviciul Rutier, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanțele procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În data de 29 aprilie 2024, suspectul Rus Mihai, în calitatea menționată mai sus, ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte și suspecții Mureşan Cătălin-Claudiu și Paşca Ioan-Raul, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.

În acest context, suspectul Rus Mihai împreună cu ceilalți polițiști cercetați în prezenta cauză ar fi stabilit o modalitate prin care conducătorului auto să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale.

Concret, în urma discuțiilor purtate s-ar fi hotărât ca suspectul Rus Mihai să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului (ceea ce ar fi și făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator, Paşca Ioan-Raul, să nu aplice sancțiunea contravențională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripție. De asemenea, s-ar mai fi stabilit ca suspectul Rus Mihai să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului de poliție Paşca Ioan-Raul în contextul de mai sus.

Suspecților  Rus Mihai, Rotar Aurelian Mircea, Paşca Ioan-Raul și Mureşan Cătălin-Claudiu li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au furat voturile cu tiruri sanchi "au fost numarate " de aia din Bucuresti astia sunt cu procesele verbale.Daca erau saci cu voturi "numarate" ii aratau documentele de transport a sacilor cu voturi.Daca nu au aratat documentele ,au furat voturile.Daca nu erau nereguli nu fugea altii cu un tir tot cu voturi.De ce nu au aratat documentele? Este senator al Romaniei nu un k*t avea dreptul de a vedea acele documente. In loc de documente ei au primit alte ordine sa bata un om si sa-i apere pe ei hotii.Sa pazeasca si sa apere oamenii nu sai bata,sa fure, PV,nici tiruri cu voturi fara sa arate documentele unui senator .Erau obligati sa prezinte documenteleasa cum sunt obligati toti cetatenii sa arate foile de parcurs documente acte,pentru ce au in tiruri,masini.Ei aveau obligatia sa prezinte documente pentru acei saci cu voturi "numarate".Unii isi baga piele in saramura pt. primari unii pentru sefi ca na ..ca la nimeni.Toti hotii sunt functionari publici cu salarii mari din banii nostri.
1
0
DNA a actionat numai la Cluj? De ce nu in alte orase ? Controleaza toate orasele acum? Se reia votarea? Au falsificat la comanda unora,cred ...doar nu au fost atat de p****i sa o faca de capul lor singuri.De ce sa iti bagi pielea in saramura sa actionezi pentru altii ?Pt. primar? De ce? Sa controleze tot gasesc mii de surprize.Foarte bine in toata tara sa controleze DNA.Decat sa fure voturi sa faca alceva sa pazeasca.Sa nu mai indrazneasca nimeni sa fure. Au furat au falsificat,sa plateasca toti.
3
1
Ce fatau are gelatu!
2
1
Pe Coldea l-ati lasat liber. Pe astia pentru un c***t i-ati retinut. Curajosilor.
5
5
RUSINE...chestori fara număr avansați pe pile cunoștințe relații.
9
0
Bravo DNA, ati prins iar un mare corupt. Sanchi. O sa mi pun doliu la capacul de wc. Ba idiotilor marea coruptie este in alta parte. Este la cei care au vandut strainilkr exploatarea resurselor patriei pentru care au murit stramosii nostrii iar noi acum in loc sa ne bucuram de aceste resurse la preturi moci so surplusul sa l vindem scump strainilor am ajuns sa platim scump si sa i imbogatim pe altii pentru resursele care ne apartin. Asta inseamna coruptie nu 1000 lei luati de un g***r ca sa inchida ochii ca ai depasit viteza. Aia e ultima problema de rezolvat si nici nu e de rezolvat. E mai bine asa decat sa ti ia permisul sau si mai rau sa te aresteze pentru dare de mita. Voi nu mai ganditi delic. Doar urati gaborii. Ia aratati le respect si sa vedeti cum ajungeti sa beti un sprit cu ei dupa program. Ia dati le putere sa vedeti cum ii aresteaza pe adevaratii corupti. Ce daca primesc atentiile voastre cand calcati pe bec. Asta e coruptie doar in capul unor magistrati corupti pe bune.
4
4
Demisi si lasati fara pensiile speciale. Trebuie creat un precedent sa se linisteasca gaborii de mangle.
7
1
Cum ma sa faci asa ceva? Pentru ce te-a imbracat staul in haina militara? De ce te-a platit si iti da salrii mari? Ca sa aperi poporul de infractori si infractiuni.Si voi toti ce faceti ? Sunteti mai infractori decat toti infractorii.Te crucesti de ce vezi si auzi.Nici nu vreau sa ma gandesc in cate orase s-a furat ca aici! Daca intr-un oras mare au facut asa cevadar in orasele mici? Ca sa scoata un singur tap ispasitor au aruncat doar unul in fata sa traga pentru toti.Nu ste pentru prima data in istorie cand vedem si auzim atatea hotii si furturi de voturi in 34 de ani.Asa a fost tot timpul.Cred ca a fost turnat.Nu s-au inteles la ciolane la localitati. Adica trebuie sa iasa tot rosu? Sa inteleg la comanda? Dar lui Sosoaca senatoral Romaniei nu cetatean simplu asa gr. sa ,va.a de ce nu i-au fost aratate documentele pentru sacii de vot? De ce nu i-au aratat documentele de transport a sacilor cu buletine de vot? Acolo daca erau buletine numarate aratau documentele.Fac pe "cinstitii".
4
4
Numai ca la constanta si dna diicot fura cot la cot cu ei .
13
2
Cea mai deficitara investitie pe care o poata face o primarie. Sa bage bani in Politia Locala.Mai bine desfiintati serviciul politie locala,plin de trantori umflati!Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu,trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus! Eu(Comandasu) ca sa-mi pastrez postul sifonez colegii la sefi,un fel de pupincurist! Folosesc Dusterul(masina politiei locale) in interes personal cand sunt de tura(am limba ascutita),plimb copii,nevasta mama,sora,frate,trai la locala Cernavoda!Mai nou,fur curent de la primaria Cernavoda! Incarc masina electria personala de la priza politiei locale Cernavoda!
6
1
Ce fata de papagal are..șef de poliție.vai de pl noastra
13
1
La Constanta cand incepeti epurarile?
22
2
Numai el?
19
2
Ați belit o precum Florian Coldea
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510