REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Șeful IPJ Constanța, în mijlocul unei campanii de presă agresivă! Bîltag își apără imaginea!

Șeful IPJ Constanța, în mijlocul unei campanii de presă agresivă! Bîltag își apără imaginea!

Virgil STOIAN 22 decembrie 2023 | 10:55 3593

Noul È™ef al IPJ ConstanÈ›a, Dumitru Bîltag, a È›inut să facă unele precizări după apariÈ›ia în presă a unor informaÈ›ii care îi afectau imaginea. InformaÈ›iile aveau legătură cu activitatea acestuia din perioada în care acesta se afla la conducerea IPJ MureÈ™.

seful IPJ Constanta, in mijlocul unei campanii de presa agresiva! Biltag isi apara imaginea!Dumitru Bîltag

”În urma apariÈ›iei în spaÈ›iul public a unor informaÈ›ii vădit  tendenÈ›ioase È™i care nu au niciun fundament în realitate, în scopul protejării imaginii PoliÈ›iei Române È™i a dreptului la propria imagine, precum È™i pentru informarea corectă a publicului, fac următoarele precizări:

1. În ceea ce priveÈ™te afirmaÈ›ia că sunt pe statul de plată al membrilor clanului Barcsa din MureÈ™, lucrurile sunt total false, aceste persoane făcând, în perioada 2015-2022, cât timp mă aflam la conducerea IPJ MureÈ™ È™i a BOS Târgu MureÈ™, obiectul mai multor anchete penale, fiind arestaÈ›i preventiv, în două dosare ale DIICOT, momente în care, în calitatea mea de È™ef de structuri de poliÈ›ie, am sprijinit ancheta de fiecare dată.

Mai mult decât atât, în privinÈ›a celui de-al doilea dosar, acesta a fost deschis de către PoliÈ›ia Municipiului Reghin, în anul 2021, când eram la conducerea IPJ MureÈ™, iar în urma probatoriului administrat, acesta a fost declinat către DIICOT-ST Târgu MureÈ™, pentru instrumentare potrivit competenÈ›elor.

  În acest din urmă dosar, structura BOS Târgu MureÈ™, pe care o conduceam în momentul în care dosarul se afla în lucru la DIICOT, a desfășurat toată gama de activități specifice, potrivit competenÈ›elor, iar după efectuarea percheziÈ›iilor dimiciliare, la locuinÈ›ele suspectilor, aceÈ™tia au fost reÈ›inuÈ›i È™i ulterior arestaÈ›i preventiv, în prezent fiind toÈ›i condamnaÈ›i definitiv, în dosarul din 2016, la pedeapsa închisorii, iar în al doilea dosar sunt în faza de judecată, eu plecând din judeÈ›ul MureÈ™ cu serviciul la BucureÈ™ti, la data de 2 noiembrie 2022 È™i nemaifiind competenÈ›a mea pe această linie.

În concluzie, se poate înÈ›elege foarte clar că aceÈ™ti suspecÈ›i au fost traÈ™i de fiecare dată la răspundere penală, potrivit faptelor comise, iar afirmaÈ›ia că eu aÈ™ fi protejat o asemenea grupare infracÈ›ională sau oricare altă grupare este lipsită de orice temei, organele de aplicare a legii fiind oricând în măsură să clarifice astfel de aspecte, iar eu sunt în măsură în orice moment să aduc clarificări cu privire la orice situaÈ›ie.

Toate aceste aspecte pot fi verificate și va rezulta cu certitudine situația pe care eu am precizat-o.

2. Cu privire la accidentul rutier în care È™i-a pierdut viaÈ›a Dj-ul Cosmin Voidezan, transmit sincere condoleanÈ›e familiei acestuia È™i fac precizarea că instrumentarea cauzei a fost efectuată de către organul de poliÈ›ie judiciară rutieră, sub coordonarea procurorului care supraveghează urmărirea penală, inspectorul È™ef neavând nicio atribuÈ›ie în asemenea cauze, potrivit art 8 alin 3 din Legea 364/2004 privind organizarea È™i funcÈ›ionarea poliÈ›iei judiciare:” Organele ierarhic superioare ale poliÈ›iÈ™tilor din poliÈ›ia judiciară nu pot să dea îndrumări sau dispoziÈ›ii privind cercetarea penală, procurorul fiind singurul competent în acest sens “.

De asemenea, în privinÈ›a afirmaÈ›iilor precum că “a fost nevoie de o crimă pentru a fi dat jos de la IPJ MureÈ™ “, precizez că, după 14.09.2021, cu acordul meu È™i fără să mi se poată imputa ceva în activitatea mea profesională, în decursul carierei mele de ofiÈ›er de poliÈ›ie, am ocupat mai multe funcÈ›ii de È™ef de unitate de poliÈ›ie, fiind foarte onorat că am fost identificat în acele situaÈ›ii soluÈ›ia pentru momentele de criză în care se aflau conducerile acelor unități, de fiecare dată fiind luată în analiză vasta mea experiență în plan profesional.

MenÈ›ionez explicit faptul că nu “am fost dat jos de la conducerea IPJ  MureÈ™ “, ci am plecat eu, după 7 ani de conducere la acel nivel în acelaÈ™i loc, chiar È™i în prezent fiind titularul funcÈ›iei de È™ef IPJ MureÈ™, putând să revin în orice moment pe baza unui simplu raport personal, prin care aÈ™ solicita acest lucru.

 4. În privinÈ›a împuternicirii mele în funcÈ›ia de È™ef IPJ ConstanÈ›a, “pentru a ajuta MAFIA“ fac precizarea că, de asemenea, toate aceste afirmaÈ›ii apărute în spaÈ›iul public sunt cu caracter total tendenÈ›ios È™i fără suport în realitate, fiind făcute de persoane deranjate că proiectul de la ConstanÈ›a prinde contur È™i poate fi o mare reuÈ™ită.

Mă bucur să văd astfel de oameni “ îngrijoraÈ›i pe această linie”. Asta îmi dă puterea să continui cu aceeaÈ™i implicare È™i verticalitate, urmărind cele 3 condiÈ›ii trasate permanent de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne È™i ale PoliÈ›iei Române: integritate, profesionalism È™i legalitate!

AÈ™adar, aceste informaÈ›ii apărute în spaÈ›iul public sunt exclusiv de natură tendenÈ›ioasă È™i calomnioasă, sens în care, în perioada imediat următoare, voi face toate demersurile pentru introducerea unei acÈ›iuni în justiÈ›ie, în scopul aflării adevărului.” a transmis È™eful IPJ ConstanÈ›a.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016