REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
25.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Șeful ITM Mehedinți își ridică un hotel la Eforie, din salariul de bugetar! Video

Șeful ITM Mehedinți își ridică un hotel la Eforie, din salariul de bugetar! Video

Mirela PASCAL 15 iulie 2024 | 00:00 4696

Fie că e vorba de funcționari publici, angajați ai unor companii de stat, profesori universitari... mulți bugetari sunt clienți fideli ai politicii din România. Sunt unii care adună lunar zeci de mii de lei sau de euro din leafa de la stat, în timp ce alții abia își duc traiul de zi cu zi. Șeful ITM Mehedinți, Nicea Mergeani, de exemplu, cu o leafă de aproape 10.000 de lei pe lună, a ajuns să-și ridice în Eforie Nord un mastodont, din salariul de bugetar. Soția, și ea angajată la stat, câștigă de la Curtea de Conturi aproape 10.000 de lei pe lună. Chiar și așa, pentru o asemenea investiție, e nevoie de mult mai mult capital. Așadar, de unde are șeful ITM Mehedinți atâția bani pentru afacerea de pe litoral? Poate ne lămurește ANI! De punctat faptul că Mergeani are legături pe litoral, nu numai prin prisma afacerilor. A împrumutat un alt.... Mergeani, din Eforie, banii pe care i-a luat de pe un apartament din Constanța. Gurile rele zic că ar fi implicați amândoi în construcția din Eforie.

seful ITM Mehedinti isi ridica un hotel la Eforie, din salariul de bugetar! Video

Există salariați de lux în România, cărora angajatorii le dau pe mână mașini scumpe și le plătesc salarii de multe mii de euro. Fac parte din acea categorie de bugetari care își permit adesea un stil de trai mai mult decât decent, fără exagerare, chiar luxos. Sunt acei bugetari afiliați sau simpatizanți politici, numiți în funcții publice după criterii politice și menținuți pe funcții până-i uită Dumnezeu. Nicea Mergeani, șeful ITM Mehedinți, face parte dintre fericiții bugetari care nu duc grija traiului de mâine și nici nu ies în stradă, să se roage de guvernanți pentru bani mai mulți și drepturi salariale decente.  În 2018, Nicea Mergeani, pe când era inspectorul-șef al ITM Mehedinți, a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale! Decizia a fost luată de prim-ministrul de la acea dată, Viorica Dăncilă. N-a stat mult pe funcție, că a revenit repejor la Mehedinți odată cu schimbarea premierului.

seful ITM Mehedinti isi ridica un hotel la Eforie, din salariul de bugetar! Video

Mergeani și-a vândut un apartament din Constanța, iar banii i-a împrumutat unui social democrat din Eforie

Nicea Mergeani are o leafă de aproape 10.000 lei pe lună, la fel și soția sa, care lucrează la Curtea de Conturi Mehedinți, unde câștigă aproape cât soțul ei. Nu mai au alte afaceri, doar câteva proprietăți...trei terenuri, trei case și mai multe spații comerciale în Mehedinți și Eforie Nord, care se întind pe o suprafață de peste 2000 mp.

seful ITM Mehedinti isi ridica un hotel la Eforie, din salariul de bugetar! VideoNicea Mergeani

Familia Mergeani a avut, până de curând, și un apartament în Constanța, pe care l-a vândut în luna martie a.c., în contul căruia a primit peste 346.000 de lei. Interesant este că banii de pe imobil Nicea Mergeani i-a „investit” într-o persoană fizică, pe numele ei Dincă Mergeani, posibil frați. Un Dincă Mergeani găsim și la Eforie, candidat pe lista de consilieri locali PSD la Eforie și nu este doar o coincidență de nume.

seful ITM Mehedinti isi ridica un hotel la Eforie, din salariul de bugetar! Video

Am săpat problema mai mult și am ajuns la declarația de avere a candidatului Dincă Mergeani, făcută publică în contextul alegerilor locale și a candidaturii sale la Consiliul Local Eforie. Așadar, în declarația de avere am dat peste șeful ITM Mehedinți și împrumutul acordat de acesta, în valoare de 346.400, adică fix prețul apartamentul vândut în luna aprilie.

Din salariul de bugetar își trage hotel cu 6 etaje la Eforie!

Gurile rele zic că Mergeani de la Mehedinți este capul afacerii, ajutat, desigur, de Mergeani de Eforie și de fiul său, Iulian. Dacă ar fi așa, ne întrebăm cum a reușit Nicea Mergeani, șeful ITM Mehedinți, din salariul de bugetar și fără alte venituri să ridice un mastodont cu 6 etaje la Eforie Nord, pe strada Smarald? Oare ”împrumutul„ de 346.400 lei este doar de ochii lumii... și ai inspectorilor ANI?

seful ITM Mehedinti isi ridica un hotel la Eforie, din salariul de bugetar! Video

Că a făcut sau nu inginerii financiare, nu e treaba noastră să investigăm, lăsăm organele abilitate să se ocupe de acest aspect. 

Revenind, însă, la clădirea impunătoare, încă în construcție, precizăm că dă mari bătăi de cap vecinilor deranjați de zgomotul produs de muncitori și de mizeria lăsată de aceștia pe domeniul public.  Așa cum am spus și mai sus, potrivit informațiilor noastre, imobilul ar fi construit în parteneriat cu Iulian Mergeani, fiul aspirantului la poziția de consilier local PSD, Dincă Mergeani. De altfel, cei doi se umflă în pene în fața vecinilor și, sub influența amenințărilor, spun oamenii care îndrăznesc să le reproșeze deranjul pe care-l fac de ceva timp și parcă nu-l mai termină. Ca o paranteză, precizăm că Dincă Mergeani, aflat pe poziția 4 pe lista de consilieri candidați, nu a reușit să intre în Consiliul Local, PSD reușind să-și adjudece doar două mandate de consilieri.

Video:

Acestea fiind spuse, n-ar fi rău ca instituțiile abilitate să dea o „fugă” până la Eforie Nord și să verifice modul în care se ridică clădirea familiei Mergeani. Poate se deranjează și ANAF-ul, cine știe?! S-ar putea să găsească multe surprize!

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca stie sa faca elicoptere sa vina si pe la mine
3
0
DE unde are bugetarul bani pentru hotel ? Si cine dracu a vazut un m******n la conducerea ITM Mehedinti ? Chiar oltenii sunt sigur p****i daca l-au admis . I-a furat de i- a rupt pe olteni pentru a-si ridica vila . Sa se faca verificare de catre firma unde lucreaza nevasata-sa > Hai ca ma faci sa rad .
3
0
Pt.ctin,mackedoni i-au incalecat pe romani nu doar prin coruptzie ma asha cum spui tu ci si prin tupeu,ashtia sunt atat de nesimtzitzi ca cu greu scapi de ei,daca ii dai afara pe usha intra pe geam asha sunt mackedoni daca simt un loc de unde se poate fura din banul public sau pe la institutziile statului cu atributzii de control acolo ii gaseshti,cainele de la macelarie poate pleaca dar mackedonul de la banul public nu pleaca nici daca intra in pushcarie pentru ca pedepsele pentru furtul sau inlesnirea furtului din banul public sunt mici in Romania si renteaza sa stai catziva ani la puschcarie si cand ieshi sa fii milionar in euro decat sa munceshti cinstit o viatza intreaga si la batranetze sa ashteptzi poshtashul sa itzi aduca pensia,asta a spuso tot un mackedon Giovani Becali daca ai auzit de el.
5
0
Hotel de 50 de camere fără un loc de parcare, oare e legal, oare într-un cartier cu p+3 asta cu 8 etaje e K? O țară de C…
5
0
m********i au incalecat pe romani. nu prin desteptaciune, ci prin coruptie. au destui oameni prin parchete.
22
0
Spui ITM- spui doar șpagă, incompetenta, corupție, c***e și zdrențe de oameni
24
0
Neam machedonesc ....
20
0
Eu daca fac o tranzactie de 200-300 lei pe olx, ma cauta astia si-n c..r ! Prostul plateste ,smecherul...se coteste ! In alte vremuri, pentru averi nejustifcate se faceau ani grei de puscarie....
25
1
OSU MI ROADE...
9
9
Alt anofel care suge banii de la stat.
25
0
Il tot ridica de vre 15 ani , de l ar termina o dat !!! P.s. nu este el este TASU ala e cu lovelele , el este doar un parlit
15
3
Nu am luat spaga mai mult decat Bola de la voi din Constanta.
25
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510