REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Șeful Poliției Locale zice că salariile agenților sunt... foarte mulțumitoare. Video

Șeful Poliției Locale zice că salariile agenților sunt... foarte mulțumitoare. Video

Victor ROTARU 13 ianuarie 2023 | 00:00 2536

Agenții de Poliție Locală din cadrul municipiului Constanța au mai dat cu bâta în baltă în ultimul timp, cazul cel mai relevant și care a creat o isterie națională a fost înregistrat pe 3 ianuarie, când autoturismul unei persoane cu dizabilități a fost ridicat de către doi agenți. Cu toate că mașina era dotată pentru a putea fi condusă de către o persoană cu dizabilități, polițiștii locali au ridicat mașina persoanei în cauză, aplicând cu strictețe litera legii. Cu toate acestea, întâmpină probleme destul de mari când vine vorba de personal, înregistrând un deficit de 35% în anul trecut, iar pentru anul acesta, deși pentru a funcționa cum trebuie, Poliția Locală ar mai avea nevoie de 99 de agenți, aceștia pot scoate la concurs doar 10 posturi.

Foto cu rol informativ

Poliția Locală se confruntă cu mari deficiențe de personal, iar conform organigramei, direcția are în componență 280 de posturi, însă, își desfășoară activitatea cu 181 de polițiști locali, existând o deficiență de personal de 99 de polițiști locali.  Prezent la ultima conferință de presă organizată de către Felicia Ovanesian, Ionuț Dumitru, șeful Poliției Locale a declarat că deficitul de personale este și a fost cea mai mare problemă cu care se confruntă Poliția Locală, și cu toate acestea, pentru anul 2023 vor scoate doar 10 posturi la concurs, acesta declarând: „Anul acesta, ca urmare a realizării bugetului pe 2023, din cunoștințele pe care le am, avem bugetate 10 posturi, pe care, bineînțeles, dacă nu va apărea o Ordonanță de Guvern sau vreo Hotărâre de Guvern care să blocheze angajările în sistemul public, cu siguranță le vom scoate la concurs, după realizarea bugetului pe plan local.

Ionuț Dumitru - șeful Poliției Locale

De altfel, nici oamenii care sunt deja în sistem nu se simt destul de bine, principalul motiv pentru care mulți dintre ei migrează către MAI fiind drepturile pe cere celelalte instituții le pot oferii, Ionuț Dumitru, șeful Poliției Locale declarând: „Salariile sunt mulțumitoare. Pentru polițiștii locali cu experiență sunt foarte mulțumitoare, dar există și alte drepturi pe care alte instituții le pot oferii și aici mă refer la vechimea în muncă, statut, și sunt atractive pentru colegii mei. Pleacă la Poliția Română, la Jandarmerie, la Penitenciar, la Pompieri, cam în toate structurile din MAI.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti in mortzii mamii voastre sa vedeti ce mizerii de salarii avem de 3000 lei iar sefii ca m***i penalul traiesc numai din spagi
1
3
Când am șapcă și pulan, nu se vede că-s cioban... Acum sunt polițist local!Noi de obicei la tura de noapte si in wekeend dupa amiaza, stam la domiciliu,ne deplasam la serviciu doar daca este apel de urgenta!Sa tot fi bugetar la orasul condus de Neacoita! Masina de serviciu o folosim in interes personal,taxi,neamuri,piata,Dana confirma motorina!
3
0
Au plecat în alte structuri pt ca ai venit dumneata cu niște incompetenți și ai vrut sa impui niște aberații, e greu pt tine sa organizezi politia locala
1
0
Veniti pe la 2 noaptea sa vedeti taragoate ce trag astia la fetele de pe centura in parcarea blocului unde locuiesc
3
0
Sa ii dau la mwie tiristului de la Cernavodă și la toată familia lui. Cu muștar..
4
4
Sunt politisti locali care au parasit sistemul, pentru ca au ajuns la concluzia ca nu sunt compatibili cu acesta, este foarte bine. Nu este bine cand alti poltisti locali care nu sunt compatibili cu sistemul se incapataneaza sa ramana in randurile Politiei Locale, aplicand legile si horararile eronat, dupa bunul lor plac. Este si cazul politistului local OLTEANU VALERIU un simplu aventurier in Politia Locala, care imparte amenzi fara numar cetatenilor pentru iarba, dar nu ia nicio masura impotriva molozului depozitat pe terenurile primariei de catre regii sau firme private. Rusine sa iti fie OLTEANU VALERIU ! Ar fi corect sa parasesti Politia Locala in cel mai scurt timp.
4
4
Oferii e cu un i analfabetule!
5
2
Bani publici cheltuiti aiurea
10
1
Desfiintati Politia Locala. Dle Ionut Dumitru faceti controale sa vedeti pe unde umbla gardieni dvs si cum isi cara curvele cu masinile institutiei. Cum dorm vara la umbra. Cum noaptea dorm si mai bine. Salariile mari platite din banii nostri nu se justifica. rusine sa va fie. institutia trebuie desintat
11
2
desfiintare!
12
0
somnul politistilor, naste ...infractori, dandu le ocazia si prilejul de odihna binemeritata ,bani frumosi si multa ...greutate!
9
0
Alo domnu comandant ce faceti angajați proxenenti la poliția locala. Ex Anagnoste Daniel. Pe ce baza sa angajat presupusul
10
3
pentru politisii locali de la CERNAVODA, salariul este f.f.f.f.f.f. multumitor..si asa nu fac..nimic..nimic..nimic..traiasca primarul..care si el este f.f.f.f.f. multumit de cum dorm si nu fac..nimic..
10
3
Poate pentru asta este salariul foarte mulțumitor!!!
5
0
vedeti ca La Penitenciar este la Justitie, nu la MAI.
10
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016