REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 4 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6872
15.4° Constanța Vineri, 4 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6872
 

Șeful Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ a luat nota 2 la evaluarea performanţelor obținute la conducerea instituției!

Șeful Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ a luat nota 2 la evaluarea performanţelor obținute la conducerea instituției!

Andreea VLAICU, Mirela PASCAL 4 octombrie 2024 | 00:00 353

Mega scandal la Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, după ce comisarul șef Doru Moscu, a obținut nota 2,34 la evaluarea anuală. Urmare a calificativului nesatisfăcător, Moscu și-a pierdut și funcția. N-ar fi exclus ca la mijloc să fie niște jocuri politice, iar poziția sa să fie dedicată altui „profesionist“. Interesant este că Moscu a început un război cu instituția, pentru a-și curăța imaginea. După 10 ani în activități de mediu, fostul comisar șef consideră că nota nu-i arată valoarea.

seful Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii“ a luat nota 2 la evaluarea performantelor obtinute la conducerea institutiei!Doru Moscu, fostul comisar șef al Comisariatului Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”

Potrivit dispoziţiilor din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, la data de 29.02.2024, la sediul Comisariatului Gărzii Naţionale de Mediu, a avut loc evaluarea anuală a activităţii funcţionarilor publici de conducere, pentru anul 2023. Tot atunci, evaluatorul, respectiv conducătorul instituţiei, a întocmit raportul de evaluare a performanţelor individuale nr. 1849/GM/29.02.2024 prin care, pentru activitatea desfăşurată în cadrul Comisariatului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, în perioada evaluată, Doru Moscu, comisarul șef de la acea dată, a primit calificativul nesatisfăcător, raport de evaluare şi calificativ adus la cunoştinţă funcţionarului public evaluat, la data evaluării. A fost notat cu 2,34.

De ce a primit calificativ nesatisfăcător

Șefii lui Moscu au constat că la nivelul Comisariatului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în anul 2023, planul de activitate, a fost realizat în procent de 71%, respectiv 43% din inspecţiile planificate şi 72% inspecţii neplanificate. Din cei 7 comisari aflaţi în subordinea comisarului şef, doar unul singur a realizat planul de control pentru anul 2023, 4 comisari au primit la evaluarea finală calificativul bine şi 3 comisari au primit calificativul foarte bine, deşi din activitatea raportată de către aceştia rezultă că nu a fost realizat planul de control stabilit pentru comisariat. De asemenea, legat de controale efectuate, în 2023 s-au efectuat 434 de controale, comparativ cu anul 2022 în care s-au efectuat 707 controale, iar în anul 2021 au fost 522 controale, iar din amenzi aplicate în anul 2023 au fost aplicate 49 comparativ cu anul 2022 în care au fost aplicate 217 amenzi şi 117 în anul 2021.

seful Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii“ a luat nota 2 la evaluarea performantelor obtinute la conducerea institutiei!

Nu a semnat raportul de evaluare!

Evident, nota nu a primit-o cu brațele deschise, motiv pentru care a refuzat să semneze raportul de evaluare. Însă, refuzul de a semna raportul de evaluare nu împiedică producerea efectelor juridice ale acestuia, așa că pe 1 martie 2024 a fost emisă decizia comisarului general nr. 885, privind încetarea raportului de serviciu prin eliberarea din funcţia publică ca urmare a acordării calificativului nesatisfăcător la raportul de evaluare. Drept urmare, evaluând nivelul de îndeplinire a obiectivelor stabilite pentru anul 2023 precum şi criteriile de performanţă ale reclamantului a rezultat astfel nota finală pentru îndeplinirea obiectivelor 2,2 iar criterii de performanţă 2,47, rezultat final 2,34 încadrându-se la calificativul nesatisfăcător. Un alt detaliu important este că, anterior, Doru Moscu a fost sancţionat disciplinar pentru neîndeplinirea corespunzătoarea a atribuţiilor de serviciu.

A contestat decizia!

Fostul comisar șef al Comisariatului Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Doru Moscu, a mers cu nota în instanță și... culmea, judecătorii i-au admis acțiunea și au dispus suspendarea actului administrativ, privind încetarea raporturilor de serviciu ca urmare a eliberării din funcția publică de conducere.

seful Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii“ a luat nota 2 la evaluarea performantelor obtinute la conducerea institutiei!dosarul la Tribunalul Tulcea

Moscu a arătat magistraților că nu i s-au respectat drepturile procedurale, și anume raportul de evaluare nu a fost completat corespunzător, nu i-au fost consemnate obiecțiile, iar procesul-verbal privind refuzul său de a semna raportul nu a fost întocmit în prezența sa și nu a fost semnat de martor.

seful Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii“ a luat nota 2 la evaluarea performantelor obtinute la conducerea institutiei!dosarul la Curtea de Apel Constanța

Tribunalul Tulcea a dispus suspendarea executării deciziei de eliberare din funcție până la pronunțarea instanţei de fond asupra acţiunii în anularea acestui act. Garda Națională de Mediu, în subordinea căreia se află Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării, a făcut recurs deciziei, dosarul ajungând la Constanța, la Curtea de Apel, pe 1 octombrie.

Moscu, membru PSD

Economist de profesie, Doru Moscu are 54 de ani și este membru al Partidului Social Democrat și a fost, în urmă cu 10 ani, consilier județean, ales pe listele USL Tulcea. Înainte să ajungă la Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, a fost șeful Gărzii de Mediu Tulcea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
puneti ma pe mine si l dau eu afara. bucurie populara. sa facem din rahat k***t. din nigeria liberia.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710