REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
30.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Selly dă de pământ cu sistemul de educație din România în Parlamentul European

Selly dă de pământ cu sistemul de educație din România în Parlamentul European

A.F. 7 iulie 2023 | 00:00 609

Vloggerul Selly a susținut un discurs în Parlamentul European despre sistemul de educație din România și din Europa. Într-un discurs care a durat aproape 9 minute, el a afirmat că actulul sistem de învățământ nu se pliază deloc pe nevoile tinerilor. El a acuzat presiunea la care sunt supuși elevii venită atât din partea profesorilor cât și din partea societății, susținând că acest aspect contribuie foarte mult la apariția depresiei în rândul tinerilor și adolescenților.

Selly da de pamant cu sistemul de educatie din Romania in Parlamentul EuropeanSelly

„Elevii sunt adesea sub o presiune imensă de a se ridica la așteptările impuse de profesori. Accentul pus pe performanța școlară și pe conformism poate duce la un nivel ridicat de stres, anxietate și o explorare limitată a căilor alternative, iar acest lucru duce la un număr tot mai mic de tineri care își descoperă pasiunile.

O altă cauză a depresiei este sentimentul că tu, ca individ, nu ai însemnătate, că ceea ce faci nu contează“, a adăugat influencerul.

Presiunea sistemului școlar și standardele foarte înalte de performanță, sunt alți factori care afectează sănătatea mintală, a mai susținut Selly în Parlamentul European.

„Un mediu educațional care acordă prioritate fericirii individuale”

„Pentru a putea face față presiunii, avem nevoie urgentă de un mediu educațional care acordă prioritate fericirii individuale, dezvoltării personale și care să sprijine talentele diverse ale fiecăruia dintre noi, acceptând căi alternative către succes.

Este esențial să se depășească cutumele școlare tradiționale și să încorporeze ateliere de lucru, consiliere vocațională și programe altenative de învățare.

Cu cât îți găsești mai repede pasiunea, drumul tău în viață, cu atât sunt mai mici șansele de a dezvolta astfel de probleme și nu doar atât, cred că vei trăi o viață fericită.

Astfel, dacă începi de la o vârstă foarte fragedă și îți găsești pasiunea sau descoperi ce îți place să faci în viitor, lucrurile pot ieși foarte bine. De asemenea, cred că trebuie să ne axăm pe dezvoltarea gândirii critice, a creativității și a inteligenței emoționale mai mult în sistemul nostru de învățământ și de asemenea, pe experiențe practice, care pregătesc tinerii pentru provocările lumii moderne. Pentru a rezolva acest lucru e nevoie urgentă de un mediu educațional care acordă prioritate fericirii individuale și dezvoltării personale“, a mai spus Selly, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce calitate a vorbit papitoiul asta acolo?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768