REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Semințele de rodii nu trebuie aruncate. Beneficiile acestora asupra organismului

Semințele de rodii nu trebuie aruncate. Beneficiile acestora asupra organismului

A.F. 17 mai 2024 | 00:00 102

Semințele de rodii nu trebuie aruncate, ele pot aduce beneficii organismului, consideră nutriționistul indian Nupuur Patil, scrie Health Shots.

Semintele de rodii nu trebuie aruncate. Beneficiile acestora asupra organismului

Medicul a explicat că semințele de rodii trebuie consumate, deoarece sunt bogate în antioxidanți - punicalagine și elagitanini sau antociani și antoxantine, care protejează celulele organismului și ajută la combaterea bolilor cronice, inclusiv a diabetului și a bolilor de inimă. De asemenea, conțin polifenoli care rezistă la procesele oxidative dăunătoare provocate de radicalii liberi.

În plus, semințele de rodii îmbunătățesc digestia datorită conținutului lor de fibre, care ajută la reglarea peristaltismului și la prevenirea constipației, stresului oxidativ și inflamației la nivelul sistemului cardiovascular.

Semințele de rodii conțin și vitaminele C și K, potasiu și acid folic. Consumul frecvent de semințe de rodii poate aduce beneficii și pielii - reduce ridurile, crește producția de colagen și chiar reduce riscul de îmbătrânire prematură, susţine nutriționistul.

Totuși, expertul avertizează că sucul de rodie scade tensiunea arterială, așadar el trebuie consumat cu prudență de către pacienții hipotensivi. De asemenea, rodia nu trebuie consumată pe stomacul gol sau noaptea pentru a evita arsurile la stomac, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016