REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Semnal de alarmă, după valul de „ură“ îndreptat spre profesorul din București îmbrăcat în fustă

Semnal de alarmă, după valul de „ură“ îndreptat spre profesorul din București îmbrăcat în fustă

A.F. 24 iulie 2024 | 23:06 2432

Mai mulți experți atrag atenția asupra prejudecăților și intoleranței care sunt încă la cote înalte în societatea românească, după reacțiile stârnite în mediul online de o fotografie cu un profesor din București îmbrăcat în fustă.

Semnal de alarma, dupa valul de „ura“ indreptat spre profesorul din Bucuresti imbracat in fustaAndrei Nae

Psihologul Mihai Copăceanu, care s-a arătat surprins de valul de comentarii negative, atrage atenția că „de la înjurături și amenințări în mediul online la hărțuire și violență în mediul fizic există un singur pas”.

Copăceanu a explicat pentru adevarul.ro de ce foarte mulți români au reacționat atât de violent în mediul online după publicarea fotografiei care înfățișează un profesor îmbrăcat în fustă.

„Ca psiholog, m-a uimit mult mai tare valul enorm de hate, de comentarii negative și agresive, de înjurături și jigniri față de o persoană, fie ea și cadru universitar (sau oricine ar fi), comparativ cu gestul domnului lector, fără să-i cunosc motivația.

„Mult hate, ostilitate și agresiune în mod profund dăunător și condamnabil”

Dar nici nu contează motivația, de astă dată. În fapt, este un indicator clar că românii încă prezintă la scară largă o serie de prejudecăți și intoleranță, iar o imagine publicată pe internet atrage în foarte scurt timp foarte mult hate, ostilitate și agresiune în mod profund dăunător și condamnabil”, explică psihologul.

„Câți dintre noi s-au întrebat care poate fi motivația domnului lector și nu au așteptat să primească un răspuns valid, de la sursă. Din păcate, de la înjurături și amenințări în mediul online la agresiuni fizice, hărțuire și violență în mediul fizic există un singur pas.

Dacă ne referim strict la faptul că un bărbat poartă cultural vorbind haine de femeie, vă reamintesc că societatea noastră a cunoscut o serie de cazuri de agresiuni fizice grave doar datorită acestui fapt și din păcate unele au condus la deces”, avertizează Mihai Copăceanu.

Cine este lectorul care a împărțit internetul în două

Andrei Nae este lector universitar la Universitatea din București și a fost surprins în ținuta respectivă în cursul zilei de luni, 22 iulie, în cadrul instituției de învățământ superior, acolo unde în această perioadă se derulează înscrierile pentru următorul an universitar.

Contactat de jurnaliștii de la Adevărul, răspunsul lectorului a fost scurt: „Bună ziua, vă mulțumesc că m-ați contactat, dar momentan nu doresc să comentez”, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Conducerea facultatii il mai tine pe post ? Halal facultate . Halal profesor / Halal psiholog. Clar este un bolnav mintal . Internat ca are mansarda plina de porumbei .
8
1
Ca psiholog daca esti doamna pune-ti mustata si daca esti barbat poarta si tu rochie daca ai fost uimita de hate ca sa fii in trend .....Ce crezi ca daca esti psiholog nu poti sa ai devieri de comportament de sustii asemenea specimen ..."frumos "exemplu pentru studenti ....fara principii clare si fara Dumnezeu nu mai deosebesti omul de maimuta si maimuta de om ....Cu asemeanea comportament "frumusica" a devenit lector sau ce este in universitate.....
10
0
ca psiholod daca esti doamna pune-ti mustata si daca esti barbat poarta si tu rochie daca ai fost uimita de hate ca sa fii in trend .....Ce crezi ca daca esti psiholog nu poti sa ai devieri de comportament de sustii asemenea specimen ..."frumos "exemplu pentru studenti ....fara principii clare si fara Dumnezeu nu mai deosebesti omul de maimuta si maimuta de om ....Pe asemea pribncipii "frumusica" a devenit lector sau ce este in universitate
6
0
Si ăsta poate sa spuna femeilor sa-si puna batic? Sau el trebuie sa poarte batic, ca nu mai inteleg :)))
10
0
Nu e vb de intoleranta si prejudecata. E vb despre boli psihice pe care vrem sa le ridicam la rang de virtute! Cum trece acest...mascarici ex psihologic anual?
31
1
in poza din dreapta unde este imbracat ca barbat, se vede ca este usor efeminat
14
1
Copaceanu ar avea curaj să stea într o cameră cu palariosul?Doar ei doi.A,nu ar avea curaj.Pai vezi? Sau poate că ar avea curaj,cine știe?
17
1
Nu e val de hate, e conduita morala haotica ce nu trebuie incurajata. Orice om NORMAL la cap l-ar injura pe domnul fustita.
30
1
Sau înmulțit bolnavii la mansardă nu exista pastile pentru ei
29
2
Un poponaut!Uau,Sodoma.Uau,Gomora.Uau,r*mânia actuală. UAU.
26
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436