REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Lun., 26 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6833
22.4° Constanța Luni, 26 August 2024 Anul XX Nr. 6833
 

Semnalizările feroviare pentru CFR Constanța vin de la fostul șef al PSD Iași

Semnalizările feroviare pentru CFR Constanța vin de la fostul șef al PSD Iași

Andreea VLAICU 26 august 2024 | 00:00 221

CFR Sucursala Regională CF Constanța a lansat o procedură de licitație privind furnizarea echipamentului electric de semnalizare feroviară. Contractul prevede și activitatea de întreținere a echipamentului. Astfel, de curând, contractul a fost atribuit către 2 firme, ISAF - Societate de Semnalizări și Automatizări Feroviare SA și Tehnon SRL. Cea din urmă este firma deținută de către Maricel Popa, fostul președinte al PSD Iași și totodată fostul președinte al Consiliului Județean Iași. În prezent, acesta este senator PSD. Contractul câștigat prin licitație are o valoare de peste 750.000 de lei.

Semnalizarile feroviare pentru CFR Constanta vin de la fostul sef al PSD IasiMaricel Popa

La sfârșitul lunii mai a.c., CFR Sucursala Regională CF Constanța a anunțat prin lansarea unei proceduri de licitație că este în căutare de o firmă care să se ocupe de furnizarea echipamentului electric de semnalizare feroviară. Câștigătorii contractului în valoare de 757.525 de lei sunt SAF - Societate de Semnalizări și Automatizări Feroviare SA și Tehnon SRL.

Ce presupune contractul?

Contractul presupune furnizarea de echipament electric de semnalizare feroviară și întreținere. Activitatea de întreținere constă în verificarea periodică a condițiilor tehnice minime de funcționare a instalațiilor, precum și a stării tehnice a acestora, în cadrul căreia se efectuează măsurători, reglaje și reparații la instalații. Locul de livrare al produselor va fi la Secțiile CT-1 Constanța și CT-2 Fetești.

Semnalizarile feroviare pentru CFR Constanta vin de la fostul sef al PSD Iasifișa de date a contractului

Una dintre firme este deținută de fostul șef al PSD Iași

Tehnoton SRL este o firmă din Iași, înființată în anul 1992 și care are obiectul activității „Fabricarea de echipamente casnice neelectrice”. Firma este deținută de senatorul PSD Maricel Popa. Acesta a fost președinte al PSD Iași și totodată fostul președinte al Consiliului Județean Iași. Cât timp a fost președinte al Consiliului Județean Iași, a fost criticat pentru atribuirea unor contracte publice și pentru modul în care au fost administrate resursele județului. De asemenea, s-a confruntat cu acuzații legate de favoritism și de gestionarea ineficientă a fondurilor publice, deși a reușit să se mențină în funcție până la finalul mandatului său.

În ceea ce privește funcția de șef al organizației PSD Iași, Popa și-a dat demisia din această funcție în iulie 2021, în urma unor tensiuni și nemulțumiri în cadrul organizației, generate în principal de rezultatele slabe obținute de PSD Iași la alegerile locale și parlamentare din 2020.

Date despre firmele câștigătoare

În anul 2023, ISAF - Societate de Semnalizări și Automatizări Feroviare SA a înregistrat o cifră de afaceri de 15,5 milioane de lei, pierderi de 1,4 milioane de lei și datorii de 5,2 milioane de lei. 

Semnalizarile feroviare pentru CFR Constanta vin de la fostul sef al PSD IasiISAF - Societate de Semnalizări și Automatizări Feroviare SA

Cât despre Tehnoton SRL, în același an fiscal a raportat o cifră de afaceri de 10,3 milioane de lei, profit de 228.563 de lei și datorii de 4,3 milioane de lei.

Semnalizarile feroviare pentru CFR Constanta vin de la fostul sef al PSD IasiTehnoton SRL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520