REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
22.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Semnarea Convențiilor de Garantare pentru beneficiarii APIA: acces facilitat la finanțări pentru agricultori

Semnarea Convențiilor de Garantare pentru beneficiarii APIA: acces facilitat la finanțări pentru agricultori

Virgil STOIAN 22 august 2024 | 12:54 411

 Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA-IFN (FNGCIMM) anunță semnarea unor convenții de garantare tripartite cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)și bănci comerciale românești, menite să sprijine beneficiari ai APIA prin facilitarea accesului la finanțări destinate acoperirii necesarului de lichidități.

Semnarea Conventiilor de Garantare pentru beneficiarii APIA: acces facilitat la finantari pentru agricultori
Prin aceste convenții, se garantează creditele pentru capital de lucru necesar desfășurării activităților curente, acordate de instituțiile de credit partenere.
Lista băncilor finanțatoare care participă la acest program include: CEC Bank, BCR, OTP Bank, UniCredit și Exim Banca Românească.
În cadrul acestui parteneriat, beneficiarii APIA vor putea apela la garanțiile FNGCIMM pentru a obține finanțări de până la 90% din valoarea adeverinței eliberate de APIA. Garanțiile oferite de FNGCIMM pot acoperi până la 80% din valoarea finanțării, acestea fiind acordate la solicitarea finanțatorului, în baza convențiilor semnate între cele două instituții.
Accesul la aceste garanții este deschis beneficiarilor sprijinului cuplat pentru venit în sectorul zootehnic, campania 2024, care îndeplinesc următoarele condiții:
•    Sunt IMM-uri definite conform legii și se încadrează în criteriile de eligibilitate ale finanțatorului;
•    Dețin adeverințele emise de APIA;
•    Nu se află în dificultate financiară;
•    Nu beneficiază de garanții de la alte fonduri de garantare.
Pentru garanția acordată, se percepe un singur comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de instituția finanțatoare.
Prin aceste măsuri, APIA, FNGCIMM și băncile partenere își propun să asigure o mai bună susținere a agricultorilor și să contribuie la
Despre APIA:
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură este instituția responsabilă cu implementarea politicilor agricole naționale și europene, asigurând distribuirea subvențiilor și a ajutoarelor de stat către fermierii români.


Despre FNGCIMM:

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii -FNGCIMM SA-IFN- este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.
FNGCIMM detine o pozitie importanta în conducerea Asociatiei Europene a Institutiilor de Garantare- AECM prin alegerea directorului general, Dumitru Nancu în Consiliul de Administrație al asociației.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365