REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Semne de alarmă pentru femeia de vârstă fertilă 

Semne de alarmă pentru femeia de vârstă fertilă 

A.F. 18 octombrie 2023 | 00:00 147

Durerea abdominală, durerea de spate, disconfortul în timpul urinării și tulburările de tranzit intestinal sunt semne și simptome cu care s-au confruntat cel puțin o dată în viață femeile de vârstă fertilă. De multe ori, astfel de manifestări clinice nu indică afecțiuni grave și pot fi rezolvate cu ușurință.

Semne de alarma pentru femeia de varsta fertila 

Însă, există și situații în care aceste simptome pot indica o complicație severă, mai ales dacă sunt însoțite și de o sângerare vaginală anormală.

În cazul femeilor tinere, de vârstă fertilă, toate aceste manifestări clinice pot fi provocate de o sarcină extrauterină (sau ectopică). De aceea, este necesar un consult la medicul ginecolog, cât mai repede posibil, pentru stabilirea diagnosticului și urmarea tratamentului necesar, deoarece o sarcină ectopică poate duce la complicații grave.

Sarcina extrauterină apare atunci când embrionul nu se implantează în uter, așa cum este normal, ci în afara acestuia. Cel mai adesea, implantarea are loc în trompele uterine, însă se poate produce și la nivelul ovarelor, colului uterin sau organelor abdominale. Deoarece embrionul nu se poate dezvolta normal în afara uterului, poate genera complicații severe și poate pune viața femeii în pericol. Mai exact, un embrion implantat în trompele uterine va duce la ruperea acestora, provocând o hemoragie vaginală puternică, amenințătoare de viață.

De aceea, sarcina extrauterină reprezintă o urgență medicală. Diagnosticul poate fi stabilit de medicul obstetrician, dacă femeia efectuează un consult de specialitate imediat după ce află că este însărcinată, în urma unui test de sarcină. În cazul în care sarcina este ectopică, tratamentul trebuie inițiat imediat.

În funcție de vârsta gestațională, de locul implantării embrionului și de severitatea simptomatologiei, medicul poate recomanda un avort medicamentos, un chiuretaj sau o intervenție chirurgicală de urgență, aceasta fiind necesară în cazul unei rupturi a trompelor uterine, pentru salvarea vieții pacientei, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513