REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° ConstanÈ›a Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.2° ConstanÈ›a Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Semnele tăcute ale unui accident vascular cerebral cauzat de căldură

Semnele tăcute ale unui accident vascular cerebral cauzat de căldură

A.F. 22 iunie 2024 | 00:00 188

Aceste zile au fost deosebit de călduroase È™i astfel de condiÈ›ii ne pot expune la deshidratare È™i la insolaÈ›ie, afecÈ›iuni care ne pun viaÈ›a în pericol.

Semnele tacute ale unui accident vascular cerebral cauzat de caldura

Medicul Juha Heino pentru portalul finlandez „Ilta-Sanomat” explică faptul că deshidratarea se poate dezvolta discret È™i insidios. Primele simptome pot fi pierderea poftei de mâncare , slăbiciune, greață, diaree È™i confuzie.

„Deshidratarea, care se dezvoltă lent, slăbeÈ™te transpiraÈ›ia. Acest lucru este periculos, deoarece rolul transpiraÈ›iei este de a răci corpul. Atunci când organismul este deshidratat, nu mai există suficient lichid pentru a transpira. Rezultatul este pielea uscată“ , a explicat Dr. Haino.

„Deshidratarea netratată este urmată mai întâi de epuizare din cauza căldurii È™i, în cel mai rău caz, de un accident vascular cerebral din cauza căldurii.

Epuizarea din cauza căldurii se caracterizează prin slăbiciune, sete intensă È™i dureri de cap. Formele mai uÈ™oare se tratează prin consumul de apă È™i mutarea într-un loc mai răcoros È™i umbros. Pe măsură ce situaÈ›ia se agravează, organismul nu se mai poate răci È™i temperatura corpului poate creÈ™te până la peste 40 de grade Celsius.

Simptomele pot include greață, respiraÈ›ie superficială È™i confuzie. Pulsul poate fi slab. În plus, pielea poate fi uscată È™i roÈ™ie“, a adăugat medicul.

Atunci când suspectaÈ›i că aÈ›i suferit o insolaÈ›ie la dumneavoastră sau la altcineva, apelaÈ›i imediat la o ambulanță, deoarece este o situaÈ›ie care pune viaÈ›a în pericol. Cu ajutorul unei metode, este uÈ™or de monitorizat dacă organismul este suficient de hidratat. Medicul Anna-Marie Hekala îi sfătuieÈ™te pe oameni să se uite la aspectul urinei.

„Dacă este puÈ›ină È™i de culoare închisă, trebuie să vă răcoriÈ›i È™i să beÈ›i apă” , a spus ea. ÈšineÈ›i cont, însă, că nu trebuie să exageraÈ›i nici cu apa, pentru că aportul excesiv al acesteia poate duce la hiponatremie, adică la otrăvirea cu apă. Din fericire, aceasta este o afecÈ›iune destul de rară. Potrivit medicilor, setea este o bună măsură a nevoilor de bază de lichide, relatează actualno.com.

Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA au stabilit că aportul zilnic adecvat de lichide este de 3 litri pe zi pentru bărbați și de 2,7 litri pe zi pentru femei. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acest lucru se referă la aportul total de lichide, care include apa, dar și alte băuturi, precum și alimente care conțin apă, cum ar fi fructele și legumele.

Nevoia zilnică de lichide pe timp de caniculă creÈ™te în medie cu un litru, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436