REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Senatorul Brăiloiu şi-a prezentat bilanţul activităţii în Parlament

Senatorul Brăiloiu şi-a prezentat bilanţul activităţii în Parlament

Replica API 19 decembrie 2019 | 00:00 423

Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu prezintă, periodic, rapoarte ale activităţii parlamentare. Pentru că nu mai este mult şi se încheie anul, Brăiloiu a ţinut să informeze cetăţenii cu privire la activitatea sa:

"Pentru a prezenta electoratului PSD, tuturor cetățenilor municipiului și județului Constanța, un raport care să nu cuprindă doar cifre și date sintetice, apreciez că este necesară o scurtă rememorare a evenimentelor politice din anul care se încheie, dar și a atitudinilor, demersurilor și chiar a subterfugiilor Opoziției parlamentare, total improprii unui regim democratic consolidat, care au determinat o percepție subiectiv-negativă a multor demersuri politice, economice, sociale, culturale etc. desfășurate de parlamentarii PSD în vederea îndeplinirii Programului de guvernare.

Astfel, activitatea parlamentară desfășurată în anul politic 2019 a început deosebit de tensionat ca urmare a declarațiilor repetate ale președintelui K.W. Iohannis privind o presupusă incapacitate a României, respectiv a Guvernului PSD de a prelua, pentru prima oară, Președinția rotativă a Consiliului UE, declarații care, ulterior, au fost total infirmate prin aprecierile elogioase ale înalților oficiali ai Uniunii. În toată această perioadă, inițiativele legislative ale Guvernului și ale parlamentarilor PSD au fost permanent și ostentativ atacate prin zeci de sesizări la Curtea Constituțională, doar pentru a întârzia punerea lor în aplicare la termenul stabilit, în folosul cetățenilor. De asemenea, a fost desfășurată o permanentă activitate de dezinformare, manipulare și îngrijorare a românilor din țară și din Diaspora privind capacitatea Guvernului de a plăti salariile, pensiile, alocațiile și alte drepturi bănești. Opoziția a repetat la nesfârșit, calomnios, acuzația nedovedită de „penali” la adresa întregii conduceri centrale și locale a PSD, s-a cerut insistent demisia prim-ministrului și au fost refuzate, fără temei, propunerile de numire a multor miniștri etc.

În acest climat viciat și tensionat cu bună-știință, apreciez că, în general, PSD a dovedit o largă toleranță în competiția politică, fapt care a fost în final perceput de opinia publică drept slăbiciune, temere, acceptare a tuturor acuzațiilor, frică de adevăr și lipsă de coerență în decizii, ceea ce a determinat confuzie și neîncredere în rândul românilor din țară și Diaspora, care votaseră masiv în favoarea Programului PSD, în 2016. Toate acestea, în final, s-au repercutat în obținerea unui rezultat nefavorabil la alegerile europarlamentare și prezidențiale, cu mult sub posibilitățile organizatorice și contrar realizărilor de necombătut, precum și în pierderea guvernării. Acesta este punctul meu de vedere, pe care îl prezint deschis concetățenilor mei, convins de maturitatea, buna-credință și buna informare ce-i caracterizează.

Concret, în perioada de referință, în calitatea de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, având în vedere Programul de guvernare:

- am analizat și redactat rapoarte și amendamente la 79 de proiecte de lege din domeniile securității naționale, ordinii publice și de intelligence;

- individual, sau în colaborare cu alți parlamentari ai PSD, precum și în calitatea de membru al Comisiei juridice, am redactat și prezentat 27 inițiative legislative vizând Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, eficientizarea activității în administrația publică, mediul de afaceri etc.;

- am redactat și prezentat în plenul Senatului 12 declarații politice pe probleme de interes intern, în sprijinul unei înțelegeri corecte a inițiativelor Guvernului PSD în domeniile economic, social și juridic,

- am acordat 4 interviuri și am colaborat la redactarea a 14 articole pentru presă, am transmis mesaje și am elaborat alte materiale de poziție și atitudine față de derapajele antidemocratice și încălcările drepturilor și libertăților cetățenești, față de dezinformările și manipulările care au vizat crearea de confuzie și neîncredere în actul de guvernare;

- am organizat întâlniri și vizite de informare pentru elevi, studenți și alți cetățeni din municipiul și județul Constanța în Parlament;

- în cadrul misiunilor externe am susținut și demonstrat orientarea pro-europeană și pro-atlantică a României, a PSD, precum și necesitatea stringentă a accederii țării în Spațiul Schengen.

La începutul lunii octombrie, Comitetul Executiv Național al PSD a hotărât să-mi încredințeze onorantul mandat de președinte al Organizației PSD Diaspora, a cărui îndeplinire sunt conștient că îmi impune o intensă și diversificată activitate organizatorică, de cunoaștere, promovare și apărare a intereselor milioanelor de români care trăiesc, muncesc și sunt prețuiți pentru aptitudinile lor în cele peste 20 de țări în care au creat comunități. Îi încredințez că oricând și oriunde se vor afla, le voi fi un sprijin și un apărător de nădejde.

Până la începerea primei sesiuni parlamentare a anului 2020, voi urmări cu atenție acțiunile politice ale actualului guvern pentru a preîntâmpina eventualele derapaje antidemocratice și preconizatele măsuri de austeritate, contrar creșterii economice asigurate de PSD în cei trei ani de guvernare pentru români".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016