REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.8° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
30.8° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Senatorul PNL Cristian Achiţei consideră că destituirea sa şi dizolvarea Biroului Municipal se bazează pe "motive puerile"

Senatorul PNL Cristian Achiţei consideră că destituirea sa şi dizolvarea Biroului Municipal se bazează pe "motive puerile"

Victor ROTARU 12 ianuarie 2024 | 00:00 236

Fostul preşedinte al filialei municipale Botoşani a Partidului Naţional Liberal, senatorul Cristian Achiţei, care a fost demis din funcţie în baza unei decizii adoptate de Biroul Permanent Judeţean al PNL, susţine că este surprins de "decizia intempestivă" a conducerii filialei, care s-a bazat "pe motive puerile".

Senatorul PNL Cristian Achitei considera ca destituirea sa si dizolvarea Biroului Municipal se bazeaza pe 'motive puerile'Cristian Achiţei

Într-o postare făcută pe Facebook, Achiţei susţine că liderii judeţeni ai PNL au "aruncat la coş" strategia pe care organizaţia municipală o pregătise pentru alegerile locale.

"Decizia BPJ s-a bazat pe motive puerile, brodate artificial, pe modelul teoriilor conspiraţiei, pentru a conduce la concluziile dorite de cei care au vizat decapitarea şi preluarea controlului asupra organizaţiei municipale PNL Botoşani. Prin acest demers autoritar şi discreţionar, se aruncă la coş întreaga strategie avută în vedere de organizaţia municipală a PNL şi de mine personal, în calitate de preşedinte ales democratic al acestei organizaţii, în perspectiva anului electoral 2024, strategie construită pe modelul care a stat la baza succeselor subsemnatului şi ale echipelor pe care le-am coordonat, înregistrate fără excepţie în campaniile electorale anterioare, inclusiv cele derulate pentru PNL în anii electorali 2016 şi 2020", susţine acesta.

Senatorul PNL a atras atenţia asupra necesităţii realizării unei analize profunde în ceea ce priveşte viitorul candidat la funcţia de primar al municipiului Botoşani.

"Indiferent de scenariul pe care va evolua PNL la Botoşani, imaginat şi transpus în practică de cei care au preluat conducerea organizaţiei municipale, eu îmi voi face întru totul datoria faţă de partid şi voi depune toate eforturile de care sunt capabil pentru atingerea obiectivelor fixate. În acest context, consider de datoria mea să avertizez, inclusiv public, noii factori de decizie asupra nevoii unei analize extrem de profunde în privinţa oportunităţii anunţării candidaţilor pentru poziţii publice importante, precum cea de primar al municipiului Botoşani, cu luni bune înainte de momentul alegerilor locale, expunându-i astfel atacurilor adversarilor noştri", a adăugat Cristian Achiţei.

Parlamentarul le-a mai cerut colegilor liberali să "nu facă greşeli greu de reparat" şi să nu pună interesele personale înaintea intereselor partidului.

"Nu faceţi greşeli imposibil de reparat, cu consecinţe nefaste, poate chiar dezastruoase, asupra rezultatelor la fiecare dintre cele patru runde de alegeri din acest an! Nu puneţi interesele personale deasupra interesului general al partidului, pentru că riscaţi să nu vă atingeţi nici propriile obiective, dacă partidul nu şi le atinge pe ale sale! Depăşiţi odată pentru totdeauna paradigma păcătoasă 'foştii' versus 'foştii', atât de contraproductivă partidului nostru! Gândiţi-vă de două ori înainte de a lua decizii care bucură numai şi numai PSD-ul, făcându-i pe mulţi să îşi imagineze existenţa unor înţelegeri oculte cu pesediştii!", a mai scris Achiţei.

Conducerea filialei teritoriale Botoşani a PNL a decis, duminică, demiterea preşedintelui organizaţiei municipale Botoşani a partidului, senatorul Cristian Achiţei, şi dizolvarea Biroului Municipal.

Hotărârea a fost luată de Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PNL după ce organizaţia municipală nu şi-a desemnat în termenul stabilit candidatul la Primăria Botoşani.

"Conform statutului, conducerea a fost preluată de preşedintele judeţean (deputatul Costel Şoptică). În maxim 45 de zile, va propune un preşedinte interimar care va fi validat prin vot de organizaţia judeţeană. El îşi va face un BPL interimar", a declarat Sorin Cornilă, prefect al judeţului Botoşani.

BPJ a decis şi efectuarea, în perioada ianuarie - februarie, a unui sondaj de opinie în municipiul Botoşani, pe baza căruia va fi stabilit viitorul candidat şi, în acelaşi timp, viitorul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212