REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Senatul a aprobat legea care obligă diplomații să cunoască cel puțin două limbi străine

Senatul a aprobat legea care obligă diplomații să cunoască cel puțin două limbi străine

Andreea VREJOIU 24 aprilie 2023 | 20:45 761

Senatul a adoptat, luni, propunerea legislativă prin care diplomaţii români sunt obligaţi să cunoască cel puţin două limbi străine, dintre care una să fie engleza sau franceza, informează Agerpres.

Senatul a aprobat legea care obliga diplomatii sa cunoasca cel putin doua limbi straine

S-au înregistrat 94 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Iniţiatorii propunerii legislative, un grup de parlamentari de la USR, susţin că interesele României în străinătate trebuie să fie reprezentate de un corp de profesionişti pregătiţi la cele mai înalte standarde.

"Multilingvismul este o politică asumată la nivelul instituţiilor Uniunii Europene, în sensul în care ni se arată clar din poziţia Comisiei Europene că cunoaşterea limbilor străine joacă un rol vital în sporirea capacităţii de inserţie profesională a mobilităţii (...). Multilingvismul asigură instrumentele uzuale de lucru şi desfăşurarea corespunzătoare a activităţii corpului diplomatic şi consular", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti acei separatisti din DONBAS au fost trimisi la moarte sigura in transee, impuscandu-se cu ceilalti ucraineni din tara sau sfarsind impuscati pe la spate de catre teroristii globali mercenari rusi WAGNER, in caz ca se retrageau. Au fost pacaliti cetatenii din Donbas sa-si apere "autonomia DONBASULUI" si alipirea la "Mareata RusSie" invadatoare si "eliberataore de oameni deja liberi". Au regretat apoi! Ei au fost pacaliti fix cum v-ar pacali pe voi, pentru a scoate ROMANIA din NATO in schimbul CALULUI TROIAN pe care il reprezinta "BASARABIA ISTORICA" si tezaurul de aur al Romaniei care se afla inca in MOSCOVA. Sa nu acceptati niciodata propunerea Rusiei care ne-a invadat de 12 ori in istorie pamanturile romanesti. E pe cale sa o faca a 13-a oara prin acest razboi. Deja au trupe invadatore in TRANSNISTRIA. Invadatorii rusi inca sunt "inghetati" in BASARABIA! Rusii au furat grau ucrainean si l-au dat Iranului la schimb pe drone pe care le-au folosit sa bombardeze Ucraina. Demonici...
55
0
Imaginati-va ca AUR + SOS + PSD ar face alianta la alegerile din 2024 organizate in ROMANIA si ar veni cu TEMA DE CAMPANIE ELECTORALA "MARIM SALARIU MINIM LA 5000 LEI LUNAR" (1000 euro). Si "Marim pensiile la suma de "blablabla" si permitem pensionarea de la varsta de 50 de ani!". Pai ar fi MOMEALA PERFECTA! Se vor intoarce in ROMANIA o buna parte dintre cei plecati sa munceasca "AFARA" in tarile din VEST. Apoi, aceasta ALIANTA DEMONICA AUR+SOS+PSD vor scoate ROMANIA DIN UE SI NATO, exact cum vor RUSIA si CHINA. Deci vor baga ROMANIA in EURASIANISM (cautati pe google despre asta, EURASIANISM inseamna ca Rusia si CHINA ar conduce din MOSCOVA si BEIJING ambele continente, EUROPA + ASIA, iar americanii si "restul lumii" vor sta "la ei acasa" pe celelalte continente). Rusia vrea distrugerea Ucrainei si ofera Romaniei BASARABIA + tezaurul de aur al Romaniei si cere iesirea din NATO. Transcarpatia o ofera Ungariei pt iesirea din NATO. Dar apoi ANTIHRISM si NU va mai pot plati 5000lei lunar!
54
0
CITITI MESAJUL NUMARUL UNU de mai jos! In prezent avem CORUPTIE IN POLITICA DIN ROMANIA si se pot "CUMPARA" mandate prin "privilegii acordate". Se pot "cumpara voturi" prin MARIREA PENSIILOR PENTRU O PERIOADA DE 4 ANI, de exemplu, iar apoi in aia 4 ani, cine a "cumparat voturile" ignorantilor si IDIOTILOR UTILI APLAUDACI DE PARTID vor "PRADUI" tara si o vor jefui sistematic in acei 4 ani si urmatorii, pana vor fi "prinsi" si pedepsiti (vezi cazul PSD si mai nou cazurile AUR si SOS). Exista DOUA MARI MODALITATI PRIN CARE SE POT FALSIFICA ALEGERILE, din cate am observat. Una dintre ele este "privilegierea alegatorilor" precum am detaliat mai sus cu "momirea" cu pensii sau salarii mai mari (dar doar pentru o perioada scurta de timp, practic votantii devin "PARTNERS IN CRIMES"cu coruptii pe care ii aduc la conducerea tarii pentru o perioada si ei fura DE LA ROMANIA, acele mariri de pensii sau salarii, dar si politicieni fura "grosul averii tarii"). A DOUA e "CUMPARAREA PRESEI", manipularea
53
0
Pot fenta legea si t.i.g.a.n.i.i care vor spune ca ei vorbesc limba t.i.g.a.n.e.a.s.c.a si limba m0Id0veneasca (tot limba romana, dar cu accent). Deci ei "vorbesc 2 limbi straine" in mod "legal" desi ei vorbesc una singura, anume LIMBA ROMANA pe care o pocesc si nu o stapanesc deloc. Singura modalitate prin care ei sa fie considerati vorbitori de limba romana sa fie demonstrat doar prin OBTINEREA DIPLOMEI DE BACALAUREAT, deci sa obtina nota de trecere la limba romana scrisa si orala. Sa vezi surpriza! Ei nu au nici macar 12 clase terminate si nu pot participa la examenele de BACALAUREAT. Corect? Solutia este una singura: OBTINEREA DREPTULUI DE VOT DOAR DUPA OBTINEREA DIPLOMEI DE BACALAUREAT! Deci vor vota doar oamenii care au CU ADEVARAT DISCERNAMANT si care au cu adevarat HABAR de politica. Trebuie urgent implementata o asemenea regula! Avem nevoie si FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE! Si apoi minim 3 limbi straine pentru a intra in politica (ENGLEZA + FRANCEZA + M0LD0VENEASCA sau alta)
52
0
LEGEA TREBUIE sa-i oblige la cel putin 3 limbi straine! Va dem0nstrez si de ce! DDAEA vorbeste LIMBA EBRAlCA (caci este evrreu) si vorbeste limba m0Id0veneasca (limba romana cu accent m0Id0venesc). IN C0NCLUZIE, cunoaste el "doua limbi straine"? Cunoaste... si "fenteaza" legea. Ati inteles? "SECUll" cunosc limba MAGHlARA si "limba m0Id0veneasca"? Pai au fentat DIN START legea sau nu au fentat-o? Daca vrem sa fie EFlClENTA, sa fie obligati sa cunoasca cel putin 3 limbi straine! Si dau exemplu, limba engleza si franceza. Apoi pot foarte usor ca toti sa treaca si "limba m0Id0veneasca" si apoi au indeplinit conditiile celor 3 limbi straine? Am dreptate sau nu am dreptate? Aceste "fentari ale legilor" sunt PUUR STALlNlSTE si imi amintesc de AP0ST0Lll LUI STALlN si despre vorba SATTANlSTULUl l0SlF STALlN: "Nu c0nteaza cine v0teaza, c0nteaza cine numara V0Turile". AM INCHElAT ClTTATUL si ata5ez aici FLEGMA DE RIG0ARE peste PUTlNlSTll M0SCOVlT0-SATANl5Tl! PlEl, SATTANA! MARsS INAPOI IN RUzzIA!
51
0
SOSOACA si GEORGICA GHEGARGARA SIMION vor spune ca ei vorbesc LIMBA ROMANA + LIMBA MOLDOVENEASCA SI LIMBA RUSA pe post de limbi straine. CORECT? Am dreptate sau nu am dreptate? I-ati auzit vreodata pe astia 2 sa vorbeasca in engleza? Ati auzit-o pe SOSoaca Putinescu cum vorbea engleza cand al 4-lea/al 5-lea ei sot (ACTUALUL) a muscat-o pe jurnalista aceea de antebrat? Ati vazut cat de murdara de engleza era SOSoaca la gura? Vuvuzeaua Moscovei si Beijingului vorbeste doar 2 limbi, rusa si romana, ambele STRAINE, caci ea a devenit cu AGENT RUS prin definitie, ea a primit CETATENIE RUSA. Rusia a adoptat recent o aberatie prin care oricine lupta pentru "Mareata RusSie", primeste AUTOMAT pasaport rusesc si devine cetatean rus sau devine "orc moscovit" (recunoscuti la nivel global). In concluzie, din moment ce atat AURolacii lui Gica-Simion, dar si SOSocistii fac in mod direct sau indirect INTERESELE RUSIEI IN ROMANIA, ei sunt TERORISTI/soldati"orci rusi" in RAZBOI HIBRID impotriva ROMANIEI.
50
0
Iar vin pe.ni.bi.lii astia de la Uniunea Sabotati Romania cu propuneri si sesizari de kkt. In cele din urma ca sa fii diplomat roman va trebui doar sa cunosti doua limbi. Diplomatii din celelalte tari europene si din america nu au nevoie sa stie decat limba materna. De restul se ocupa translatorii. Noi suntem mai cu mot. Vorbim doua limbi dar ce sa vezi? Nu cunoastem diplomatie. Limba asta nu se cere ca pro.stii de la USR nu s au gandit. Pentru ei e suficient daca vopsesc gardul. Casa poate sa fie ruina. Gardul sa fie vopsit proaspat. Useristii niste forme fara fond. Seamana toti cu personaje din Harry Potter. Vrajitori. O sa i ardem pe rug la vot.
0
10
Ăștia abia vorbesc corect gramatical, despre ce "limbi" vorbim???
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016