REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
24.3° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Senatul - pilon de stabilitate şi forum de dezbatere; această tradiţie trebuie să continue

Senatul - pilon de stabilitate şi forum de dezbatere; această tradiţie trebuie să continue

Deria ISLEAM 17 iunie 2024 | 16:46 322

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a afirmat, luni, că, de-a lungul celor 160 de ani, Senatul a fost un pilon de stabilitate şi un forum de dezbatere, subliniind că această tradiţie trebuie să continue şi astăzi.

Senatul - pilon de stabilitate si forum de dezbatere; aceasta traditie trebuie sa continue

"Astăzi privim cu respect la trecutul nostru şi suntem conştienţi de rolul esenţial pe care această instituţie l-a avut în dezvoltarea şi consolidarea democraţiei româneşti. Înfiinţarea Senatului, în anul 1864, a marcat un moment de cotitură în istoria modernă a României, fiind parte integrantă a reformelor promovate de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. De-a lungul celor 160 de ani, Senatul României a traversat perioade de transformări şi provocări, reflectând evoluţiile politice şi sociale şi ale ţării noastre. În momentele de cumpănă, Senatul a fost un pilon de stabilitate şi un forum de dezbatere unde s-au conturat direcţiile majore de dezvoltare a statului român", a spus Simonis, la şedinţa solemnă a Senatului prin care se marchează 160 de ani de la înfiinţarea acestui for legislativ.

El a subliniat că această tradiţie trebuie să continue şi astăzi, senatorii având responsabilitatea de a lucra în slujba cetăţenilor şi de a contribui la progresul şi bunăstarea României. "Aveţi un rol esenţial în promovarea unor legi echitabile şi durabile, în susţinerea valorilor democratice şi protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Trăim într-o lume dinamică, unde inovaţia şi cooperarea internaţională sunt cheia succesului. În acest context, Senatul trebuie să rămână un promotor al reformelor şi al deschiderii către noi oportunităţi prin diplomaţia parlamentară", a arătat Simonis. Preşedintele interimar Camerei Deputaţilor a pledat pentru păstrarea sistemului bicameral şi întărirea rolului Senatului.

"Suntem încă o democraţie tânără, de aceea consider că sistemul bicameral trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie întărit, pentru că avem nevoie de cât mai multă dezbatere şi analiză, astfel încât legile de pe care le facem să fie cât mai bune. În încheiere, doresc să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la consolidarea şi dezvoltarea Senatului României. Fiecare generaţie de senatori şi a adus aportul la construirea unei Românii moderne şi prospere, iar dorinţa noastră a tuturor este ca următoarele generaţii să contribuie şi ele la dezvoltare în unei Românii în care cu toţii ne dorim să trăim", a mai spus Alfred Simonis, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016