REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
31.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Serbia: Poliţia a reţinut peste 4.500 de migranţi în două săptămâni

Serbia: Poliţia a reţinut peste 4.500 de migranţi în două săptămâni

A.F. 9 noiembrie 2023 | 00:00 234

Poliţia sârbă a reţinut mii de migranţi în două săptămâni de raiduri zilnice în zonele de nord şi est ale ţării, ca parte a unei operaţiuni la nivel naţional lansate după un schimb de focuri în care au murit trei migranţi, informează Reuters.

Serbia: Politia a retinut peste 4.500 de migranti in doua saptamani

Într-o declaraţie de miercuri, Ministerul sârb de Interne a precizat că, începând cu 27 octombrie, poliţiştii au adunat aproximativ 4.500 de migranţi în municipalităţile Subotica, Sombor şi Kikinda, lângă graniţa cu Ungaria, în nord, şi lângă oraşul Pirot, în sud-est, lângă frontiera cu Bulgaria, şi i-au transferat în tabere controlate de guvern.

Opt traficanţi şi alte 119 persoane au fost arestate sub acuzaţii care includ trafic de persoane şi posesie ilegală de arme şi droguri.

Poliţia a confiscat, de asemenea, cinci puşti de asalt, cinci pistoale, peste 1.500 de cartuşe de diferite calibre, sute de paşapoarte străine, şi a percheziţionat peste 81.000 de maşini şi peste 300 de case.

"Ministerul Afacerilor Interne va continua până când problema migraţiei ilegale va fi rezolvată şi lanţul de trafic de persoane va fi întrerupt", se arată în declaraţie.

Ministerul nu a precizat de unde sunt migranţii, dar majoritatea celor care folosesc ruta balcanică spre UE provin de obicei din Orientul Mijlociu, Afganistan, Pakistan şi Africa de Nord. Traseul trece prin Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Serbia.

Mulţi migranţi trec frontierele cu ajutorul unor reţele elaborate de traficanţi, care sunt uneori înarmaţi, iar schimburile de focuri între grupurile criminale sunt frecvente.

Luna trecută, trei migranţi au murit într-un schimb de focuri în apropierea graniţei Serbiei cu Ungaria, o rută folosită din ce în ce mai mult de traficanţii de persoane pentru a intra în Uniunea Europeană.

"Acestea sunt bande organizate care nu sunt alcătuite doar din membri criminali ai populaţiei migrante, ci şi din cetăţenii noştri. Ei transferă oameni peste graniţe şi iau bani mulţi", a declarat Rados Djurovic, directorul Centrului pentru Protecţia şi Asistenţa Solicitanţilor de Azil, pentru RTV TV.

Serbia, candidată la aderarea la Uniunea Europeană, efectuează patrule comune la frontieră cu statele membre UE Ungaria şi Austria. Belgradul s-a angajat să-şi alinieze politicile privind vizele cu cele ale UE pentru a ajuta la stoparea fluxului de migranţi ilegali spre vest, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712