REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Seria cinelor tradiționale organizate de UDTR la Constanța

Seria cinelor tradiționale organizate de UDTR la Constanța

Valentina CAMARA 20 aprilie 2023 | 11:23 778

Etnicii turci încheie luna Sfântă Ramazan, petrecută conform credinţei islamice în post diurn şi rugăciune, cu trei zile de sărbătoare, în perioada 21-23 aprilie 2023. Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada lunii Sfinte Ramazan, care a debutat la data de 23 martie 2023, cine tradiţionale (iftar)  specifice musulmanilor, la sucursalele din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Seria cinelor traditionale organizate de UDTR la Constanta

Seria cinelor tradiţionale organizate de UDTR a fost deschisă în data de 1 aprilie, la Constanţa.  Au răspuns invitaţiei preşedintelui UDTR, ing. Fedbi Osman, şi s-au alăturat preşedinţilor de sucursale şi de comisii de specialitate din cadrul uniunii, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, ai unor instituţii de cultură, ai mediului academic şi de afaceri, parteneri instituţionali, precum şi personalităţi marcante ale comunităţii turce. În premieră, la cina de iftar, dar pentru a doua oară de la începutul mandatului său în România, s-a aflat alături de etnicii turci noul Ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, E.S. Özgür Kıvanç Altan, însoţit de membri ai corpului diplomatic turc acreditaţi în țara noastră.

De asemenea, Comisia de religie a  UDTR şi preşedinţii de sucursale au organizat mese tradiţionale de iftar, în perioada 3-19 aprilie  la: Medgidia, Mangalia, Hârşova, Cobadin, Valu Lui Traian, Tuzla, Techirghiol, Cumpăna, Fântâna Mare, Tulcea, Măcin şi Bucureşti. Evenimentele prilejuite de  luna Sfântă Ramazan au fost coordonate de prof. dr. Firdes Musledin, vicepreşedinta Comisiei de religie a Uniunii Democrate Turce din România.

Preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi, a declarat referitor la cea mai iubită perioadă a anului pentru musulmani, luna Sfântă Ramazan: „ A fost o lună de înaltă încărcătură spirituală pentru credincioşii musulmani, de rugăciune şi abstinenţă, o lună a comuniunii între oameni, a generozităţii şi prieteniei.  Am constatat încă o dată, că valorile umaniste ale religiei noastre sunt împărtăşite şi de români şi de alte minorităţi etnice, iar comunitatea turcă rămâne o comunitate etnică deschisă, care se bucură de respect. Valorile noastre identitare continuă să fie cultivate cu sprijinul statului român, lucru de care nu toate comunităţile de turci din afara graniţelor se pot bucura. Cu prilejul Sărbătorii Ramzan, le doresc etniclor turci să aibă parte de bucurie, speranţă, sănătate şi prosperitate în familie şi nu în ultimul rând, să rămână uniţi! Ramazan Bayramınız mübarek olsun!”

Sărbătoarea lunii Ramazan, care debutează vineri, 21 aprilie, mai este numită şi Sărbătoarea Dulciurilor ( Şeker Bayramı). În cele trei zile de sărbătoare, de pe mesele îmbelşugate ale musulmanilor nu vor lipsi delicioasele baclavale şi sarailii cu care vor fi serviţi musafirii ce le vor trece pragul. Liderii UDTR vor petrece Ramazan Bayramı potrivit tradiţiei, cu familia,  vizitând rudele vârstnice şi primind oaspeţi. În data de 23 aprilie, liderii UDTR vor onora invitaţia Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa şi vor lua parte la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Suveranităţii Naţionale şi a Copilului, precum şi a Ramazan Bayramı.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care lideri că numai îmbuibați vezi. Pentru ei totul pentru turcul obișnuit nimic. Popa șef că așa trebuie spus nu altfel pupa papucul lui Gelil ca o slugă infecta așa că despre ce vorbim? Allah kanınızı içsin la toți
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166