REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.8° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Serviciul de Ambulanță Constanța, creștere de 57% a numărului de solicitări, în iulie

Serviciul de Ambulanță Constanța, creștere de 57% a numărului de solicitări, în iulie

Replica API 28 iulie 2022 | 21:26 1203

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, în plin sezon estival, pe lângă creșterea numărului urgențelor medico-chirurgicale, în contextul afluxului de turiști, se confruntă și cu o a două provocare, cea a creșterii numărului de cazuri de pacienți infectați cu virusul SARS-Cov 2.

Dacă la începutul lunii iulie 2022 numărul mediu de solicitări de urgență pe 24 de ore era de 350 de cazuri, la acest moment, acesta este de 550 cazuri pe 24 de ore, înregistrându-se o creștere de 57% a numărului de solicitări.

Conform metodologiei I.N.S.P., testarea pentru Covid 19 se impune în cazul pacienților care prezintă simptomatologie specifică definiției de caz. În acest context, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța testează, monitorizează și gestionează terapeutic pacienți simptomatici, pacienți care reprezintă, în sine, urgențe medicale, fiind instabili hemodinamic și respirator. Până la confirmarea diagnosticului și monitorizarea pacientului prin medicul de familie sau prezentarea acestuia într-un centru dedicat, prima evaluare este făcută de către echipajele de asistență medicală de urgență ale Serviciului de Ambulanță.

Adresabilitatea pacienților simptomatici (simptomatologie tipică de infecție SARS-Cov 2) era, la începutul acestei luni, în medie de 50 solicitări/24 de ore, în prezent, această cunoaște o creștere de 400%, fiind înregistrate în medie 200 solicitări/24 de ore.

Capacitatea operativă planificată pentru a acordă asistență medicală de urgență prespitalicească în perioada sezonului estival a fost estimată la 35 de echipaje în regim de permanentă, moment în care nu se putea anticipa conturarea unui nou val de infecții SARS-Cov 2. Este evident că în acest context infecțios suntem solicitați suplimentar, astfel, de la o medie de 5-6 solicitări, pe echipaj, pe tură, ajungând în prezent la 8-9 solicitări, pe echipaj, pe tură.

Un alt segment de activitate, care trebuie deservit de către Serviciul de Ambulanță este cel reprezentat de transferurile interjudețene între unități sanitare, ne referim cu precădere la transferurile medicale asistate, consumptive de resurse și de timp.

În ceea ce privește activitatea de testare, am fost susținuți de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, care ne-a oferit cu titlu de gratuitate teste antigen rapide și echipamente de protecție.

Contextul legislativ favorabil, care a permis menținerea numărului de posturi alocat instituției noastre în perioada stării de alertă, a dus la creșterea capacității noastre operative cu 25%. Ca atare, solicitarea de echipaje operative de la alte Servicii de Ambulanță, pe perioada sezonului estival, nu a mai fost justificată, în situația în care și acestea, la rândul lor, se confruntă cu deficit de personal.

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța se consideră pregătit, din punct de vedere al resurselor (parc auto funcțional, medicamente, materiale sanitare, etc.) pentru a asigura în regim de continuitate și la un nivel optim asistență medicală de urgență prespitalicească în județul Constanța.

Populația este rugată să nu solicite nejustificat un echipaj medical de urgență calificat, orice astfel de acțiune putând genera un timp crescut de așteptare pentru o urgență reală.

„Cu ocazia “Zilei Naționale a Ambulanței”, sărbătorită pe 28 iulie, conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Constanța mulțumește angajaților săi și le urează “Multă sănătate, putere de muncă, realizări profesionale și personale!”.

De asemenea, în egală măsură, dorim “Multă sănătate!” populației aflate pe teritoriul județului Constanța și îi asigurăm că pot apela cu încredere la serviciile și recomandările noastre.“, a transmis Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, într-un comunicat.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au legat oamenii de paturi si le au dat oxigen cu japca pana au crapat.Sunt destui care stiu ce se intampla in sectiile ATI care nu sunt de acord, dar tac ,de frica sa nu fie dati afara!Adevarul va iesi la iveala si vor raspunde toti sefii lor criminali.
0
0
Au facut si inca fac jocul jegurilor din OMS ! Sictir...
0
0
Stima si respect pentru oamenii care salveaza vieti!
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364