REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
19.4° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Sesizare! Produse alimentare cu miros suspect și calitate îndoielnică, la un magazin Profi

Sesizare! Produse alimentare cu miros suspect și calitate îndoielnică, la un magazin Profi

Deria ISLEAM 2 septembrie 2024 | 00:00 385

O clientă din Mihail Kogălniceanu, Constanța, a reclamat recent o experiență alarmantă la supermarketul Profi din localitate, după ce fiul său a achiziționat două meniuri crispy care s-au dovedit a fi alterate. Deși produsele păreau proaspete, caserolele au emanat un miros puternic de stricat imediat ce au fost deschise acasă. Mai grav, bonul fiscal a fost reținut parțial rupt la raionul de mâncare, lăsând familia fără posibilitatea de a reclama oficial problema. Incidentul ridică îngrijorări serioase cu privire la siguranța alimentară, mai ales în contextul începerii anului școlar, când copiii vor fi printre principalii clienți ai magazinului.

Sesizare! Produse alimentare cu miros suspect si calitate indoielnica, la un magazin ProfiSupermarket Profi, Strada Tudor Vladimirescu, nr. 55, Mihail Kogălniceanu

Joi, 29 august a.c., în jurul orei 14:00, un incident grav a avut loc la supermarketul Profi din Mihail Kogălniceanu, Constanța. O clientă ne-a semnalat calitatea îndoielnică a produselor alimentare cumpărate de fiul său, care a achiziționat două meniuri crispy, constând în carne de pui și cartofi prăjiți, de la raionul de mâncare caldă al magazinului. După ce a achitat la casă, bonul fiscal a fost reținut, parțial rupt, de către angajații de la raion.

Miros de mâncare alterată

Imediat ce a ajuns acasă, clienta a deschis caserolele pentru a servi prânzul, însă a fost întâmpinată de un miros puternic de mâncare stricată, suficient de intens pentru a ridica imediat suspiciuni. Din păcate, fără bonul fiscal în posesie și cu un program de lucru încărcat, femeia nu a reușit să se întoarcă la magazin pentru a reclama situația. 

Sesizare! Produse alimentare cu miros suspect si calitate indoielnica, la un magazin ProfiMâncarea achiziționată din magazinul Profi, Mihail Kogălniceanu

Clienta își exprimă îngrijorarea nu doar pentru situația proprie, ci și pentru cei care ar putea fi mai vulnerabili. Persoanele care suferă de parasomie, o tulburare care afectează simțul mirosului, ar putea să nu își dea seama că mâncarea este stricată până nu este prea târziu, punându-și astfel sănătatea în pericol.

Pe măsură ce începe noul an școlar, părinții din Mihail Kogălniceanu sunt îngrijorați că astfel de incidente ar putea afecta sănătatea copiilor lor, care ar putea cumpăra pachețele similare din același magazin. Acest caz nu este singular, întrucât și alți localnici semnalează probleme similare la același raion de mâncare.

Declarația femeii

„Joi, în jurul orei 14:00 (13:50-14:00), copilul meu a cumpărat două meniuri crispy, carne de pui și cartofi prăjiți, de la magazinul Profi din Mihail Kogălniceanu. A achitat la casă și mi-a spus că bonul a fost oprit la raionul cu mâncare și parțial rupt. A venit imediat acasă, așa că porțiile erau încă calde. Am desfăcut caserolele să mâncăm și, surpriză, m-a izbit un miros puternic de stricat. Neavând bonul fizic și nici timp să merg imediat la Profi (eu lucrez de acasă și am un program foarte încărcat), am pus cutiile în frigider. Problema cea mai mare este că o persoană cu parosmie, de exemplu, nu își poate da seama că mâncarea este stricată decât după ce deja mănâncă din ea. Din ce am mai citit în comentarii, nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, iar școala va începe în curând și copiii vor cumpăra pachețele de acolo.”

Este necesar ca Profi să își asume responsabilitatea pentru siguranța alimentară a produselor comercializate și să ofere explicații clare cu privire la acest incident.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516