REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
18.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Sevil Shhaideh a luat bani cu împrumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City Mall

Sevil Shhaideh a luat bani cu împrumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City Mall

Mirela PASCAL 8 august 2024 | 00:00 591

În 2016, constănțeanca Sevil Shhaideh ajungea primul vicepremier femeie al României. La nici un an de la numire, și-a dat demisia, după ce s-a aflat că este anchetată de DNA. De atunci și până în prezent, fostul vicepremier a stat deoparte de scena politică, însă a continuat să activeze în favoarea statului, fiind șefă la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, mai exact la Secretariat Tehnic Comun al ADR. Nu mai câștigă ca pe vremuri, dar nici nu putem să-i plângem de milă sau s-o băgăm în categoria acelor bugetari care își chibzuiesc salariile ca să le ajungă de la o lună la alta. Nu orice câștigă 15.000 de lei, brut, pe lună. Cu așa salariu, tot să trăiești liniștit și în confortul dorit. Chiar și așa, se pare că fostul vicepremier nu-și permite multe lucruri... nici măcar să renoveze un apartament. Mama sa, pensionară, care a ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani, i-a împrumutat 40.000 de lei pentru a pune la punct un apartament de pe strada Heracleea, imobil pe care l-ar fi primit prin donație... tot de la mama sa.

Sevil Shhaideh a luat bani cu imprumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City Mall


Sevil Shhaideh, fostul vicepremier din Constanța din partea PSD, s-a retras din viața politică după ce s-a aflat de dosarul penal de la DNA în care era vizată. Pe 22 septembrie 2017, ea a citată la DNA pentru a fi informată că are calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de DNA. După scandal, și-a dat demisia. Între timp, a fost achitată în dosar, definitiv, la începutul acestui an. A lucrat la Agenția De Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila, de unde a câștigat, anul trecut, peste 15.000 de lei pe lună, iar la începutul lunii aprilie a.c., Shhaideh a revenit în Consiliul Județean, de unde se suspendase în 2012, după ce a primit achitarea în dosarul Belina.

În urmă cu doi ani, devenea fericita proprietară a unui număr de 10 case și terenuri, dobândite prin donație și contracte de vânzare cumpărare. Vorbim despre 5 terenuri, situate în Constanța, în suprafață cuprinsă între 8 mp și 21 mp, dar și 5 case, cu suprafețe cuprinse între 26.20 mp și și 145 mp.

Sevil Shhaideh a luat bani cu imprumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City Mallapartamentele din declarația de avere

La toate cele 10 imobile, în declarația de avere a soțului lui Sevil Shaideh este specificat faptul că au fost dobândite prin ”contract de donație/contract de vânzare cumpărare”.

Mai mult decât atât, la capitolul cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro este specificat faptul că Sevil Shaideh a încasat 245.000 de euro din ”donație achiziție imobile”, situate pe strada Heracleea, nr 3, sursa venitului fiind chiar mama sa, Muezel Geambec.

Sevil Shhaideh a luat bani cu imprumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City Mall

Recent, fost vicepremier a mai primit suma de 40.000 de lei, tot de la mama sa,  Geambec Muezel, pentru renovarea unui apartament situat tot pe strada Heracleea numărul 3.

Sevil Shhaideh a luat bani cu imprumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City Mall

Imobilul este situat în zona City Park, o zonă foarte bună din Constanța, astfel că, dacă l-ar scoate la închiriat, ar câștiga bani frumoși.

Sevil Shhaideh a luat bani cu imprumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City Mall

blocul în care e situat apartamentul

De precizat faptul că mama fostului demnitar are aproape 90 de ani și este o femeie destul de activă. A lucrat, sau încă lucrează, la Teatrul pentru Copii din Constanţa, având funcția de casier-organizator spectacole

Sevil Shhaideh a luat bani cu imprumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City Mallmama lui Sevil Shaideh

Din anul 1956, când a luat fiinţă secţia de păpuşi a Teatrului de stat, Geambec Muezel, născută la data de 05 iunie 1937 în localitatea Hârşova, a ocupat pe rând funcţia de dansatoare, figurant, casier şi organizator de spectacole. Este omul care a făcut legătura între generaţii de copii, unii dintre ei fiind astăzi bunici. Dragostea pentru copii şi pentru teatru au determinat-o să rămână în activitate chiar şi după pensionare, reprezentând pentru colectivul tânăr al teatrului un reper moral şi profesional.

Traiectoria lui Shhaideh în viața politică

Sevil Shhaideh a fost membră a Partidului Social Democrat, ministru în 2016, la Ministerul Dezvoltării. Anterior, în 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

Pe 21 decembrie 2016 Sevil Shhaideh a fost prima propunere făcută de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru funcția de prim-ministru al României, propunere refuzată de președintele Klaus Iohannis, la 27 decembrie 2016.

Sevil Shhaideh a luat bani cu imprumut de la mama sa de 87 de ani, pentru a renova un apartament din zona City MallAkram Shhaideh

Tot în 2016, a fost numită vicepremierul României. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică în 1987. Este căsătorită din 2011 cu sirianul Akram Shhaideh, aceasta fiind a doua ei căsătorie. Este angajat și el la stat, mai exact la Ministerul Agriculturii, în funcția de consilier, unde câștigă în jur de 9.700 de lei pe lună, mult mai puțin decât soția, fost demnitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai luati de casele si mamele oamenilor. Viermilor.
3
1
Ba gam pu la in spagara asta infe cta.
3
2
Voi sunteti sanatosi la cap? Hai, cu Leu, casa lui si Hapurnea am inteles - era vorba despre altcineva - cu asta ce aveti ?
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303