REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Sevil Shhaideh, emoții înainte de Crăciun. Azi află dacă merge la pușcărie

Sevil Shhaideh, emoții înainte de Crăciun. Azi află dacă merge la pușcărie

Ana Maria LIPAN 20 decembrie 2022 | 00:00 3871

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, din Constanța, află azi, (n.red. 20 decembrie a.c.) cu doar câteva zile înaintea Crăciunului, dacă merge la închisoare pentru dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu. Chiar dacă inițial a fost achitată, procurorii au formulat apel, pe 21 noiembrie având loc audierea martorilor. Ziua decisivă a sosit, după o amânare, azi decizându-se soarta protejatei lui Dragnea. 

Sevil Shhaideh

Curtea de Apel București se va pronunța azi, (n.red. 20 decembrie a.c.), în mod definitiv, în dosarul în care Sevil Shhaideh este acuzată de infracțiuni de corupție. Dacă în trecut a respirat ușurată, fiind pe fond achitată, bucuria fostului vicepremier, originară din Constanța, a fost de scurtă durată, aflând abia în cursul acestei zile dacă îi va călca pe urme protectorului său, Liviu Dragnea, și va ajunge după gratii.

 

UPDATE:

Instanța a amânat pronunțarea pentru 17 ianuarie 2023

În 2013, atunci când activa ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, aceasta a susţinut adoptarea unei Hotărâri de Guvern care presupunea trecerea Insulei Belina şi Braţului Pavel al Dunării, situate în Teleorman, de la Apele Române în administraţia Judeţului Teleorman. Procurorii susțin că această acțiune este ilegală, întrucât o astfel de schimbare se poate realiza doar prin intermediul unei legi. Ulterior, şeful Consiliului Judeţean Teleorman a profitat de această eroare pentru a închiria terenul în cauză unei companii şi unei persoane fizice, în schimbul unor preţuri modice. 

În ianuarie 2014, după adoptarea HG 943/2013 prin care se consfințea trecerea Insulei Belina şi a Braţului Pavel în proprietatea județului Teleorman şi în administrarea Consiliului Județean, inculpatul Gâdea Adrian Ionuţ, președintele al C.J. Teleorman la acel moment, și succesor al notoriului Liviu Dragnea, a încheiat în baza Hotărârii trei contracte de închiriere între Consiliul Judeţean Teleorman și alte 2 părți, anume o societate comercială și o altă persoană. Contractele, ce aveau ca obiect fragmente din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (o suprafață totală cu dimensiuni de 80 ha), “au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, fără organizarea unei licitaţii şi fără iniţierea şi parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu judeţean”, așa cum este menționat în rechizitoriu.


Infracţiunile săvârşite de către inculpaţi au cauzat un prejudiciu statului român în valoare de 3.237.800 lei, sumă ce reprezintă valoarea totală a celor două bunuri (Insula Belina și Brațul Pavel) ieşite din patrimoniul statului român și un prejudiciu Administraţiei Naţionale „Apele Române” de 248.126,334 lei, ce e echivalentul a 50% din suma provenită din cele trei contracte de închiriere care trebuia încasată de această instituție în calitate de titular al dreptului de administrare a imobilelor.

Activitatea politică a lui Shhaideh 

Sevil Shhaideh a fost membră a Partidului Social Democrat, și a activat ca ministru în 2016, la Ministeru Dezvoltării.

În 2012, după desemnarea protectorului său, Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită fără întârziere în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

Tot în 2016 Sevil Shhaideh a fost prima persoană propusă de Dragnea, pentru funcția de prim-ministru al României, lovindu-se însă de refuzul președintelui Klaus Iohannis, dar reușind totuși să fie numită vicepremierul României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar de cand au islamuuistii Craciun?
4
2
Din nou superspeciali din justitia romaneasca care au reusit sa favorizeze o gramada de infractori ii fac pe oameni sa spuna:"este penala si Sevil ma dar nu este o penala mai mare decat si aici da un nume de fosti sau actuali politicieni care a furat cu milioanele de euro statul Roman",o justitie de tot cacatul care condamna sau lasa liber pe cine vrea sau pe cine li se ordona,bineinteles vorbesc de mari hoti din Romania caci acelora care au fura de 200 de lei din magazin judecatori le aplica legea corect,nu ca ar fi astia nevinovati in puscarii ci este vorba de justitie mai judecatorilor penali care chipurile cantariti dreptatea,pai asta este dreptate mai infractorilor care il lasati liber pe ala care fura aceiasi marfa cu tona si il bagati la puscarie pe celalalt care a furat doua trei grame.
11
1
Românași spălați pe creier! De asta e țara asta praf! Le știți voi pe toate!
4
11
O infractoare sluga a gastii Mazare,cu barbatul spion
14
2
Abuz in serviciu au facut doar Ridzi ,Udrea si Bica ...Nu au lucrat pentru cine trebuie asa cum a facut doamna Shhaideh. Ar fi si culmea sa raspunda cineva ptr.instrainarea unei insule ,cand a fost instrainata tara fara ca cineva sa fie priponit
12
1
Sentința se știe deja fac pariu, la fel ca Videanu ori fapta sa prescris, ori cu suspendare, ce nu știți ce justiție avem
16
2
alaturi de Dragnea si CO!
11
4
La multi ani !!!
6
4
Numai când pronunți numele meu de sopar hot ai teama dar sa mai ai curajul să mă bagi la zdup?.Eu cunosc toate mafia din sistem începând cu,Klaus și ultima spita care se învârte în sistemul mafiot.Doar prostime trebuie sa respecte anumite reguli și doar ei pot merge la bula...șmecherii in libertate.Traiasca sistemul care protejează mafiotii.
17
0
Bai corectilor , pe cei mai mari hoti din istoria Constantei Stroie Felix si Dumitrache Ion cand ne scapati de ei , chiar asa v-a mituit pe toti si DNA si DICOT si PCA ?
23
3
super corupti o sa zica ca fapta nu exista. Mwie cu kkt !!!
20
3
Mergeti cu incredere ! Este doar o alta penala care nu a facut altceva decat sa fure ! Ce judecatori au fost cei ce au dat achitare pe fond? Doar niste corupti ar putea face asta ! Jegurilor !
20
5

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436