REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.7° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Sezon nou, aceleași fake-news-uri! Nu vă alarmați! Apa mării are o calitate optimă pentru îmbăiere

Sezon nou, aceleași fake-news-uri! Nu vă alarmați! Apa mării are o calitate optimă pentru îmbăiere

Victor ROTARU 7 iunie 2024 | 00:00 1216

An de an, litoralul românesc suferă din cauza unor informații total neadevărate, anul trecut răspândindu-se în spațiul public faptul că apa mării ar fi contaminată cu holeră, E-coli, sau alte bacterii periculoase pentru turiștii români și nu numai. Acum au apărut noi zvonuri, potrivit cărora apa mării este în pericol. Specialiștii ne liniștesc, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța au transmis pentru Replica faptul că apa are o calitate optimă pentru îmbăiere.

Sezon nou, aceleasi fake-news-uri! Nu va alarmati! Apa marii are o calitate optima pentru imbaiere

Ca și în anii trecuți, când în spațiul public s-au propagat tot felul de informații cum că apa mării ar fi contaminată cu holeră, E-coli, sau alte bacterii dăunătoare omului, nici anul acesta litoralul românesc nu a scăpat de această „promovare“,  apărând tot felul de informații cum că apa mării ar fi contaminată cu bacterii periculoase. Pentru turiștii care sunt în dubii dacă vor să mai ajungă pe litoral, specialiștii vin cu mai multe informații utile: „În fiecare sezon, monitorizarea calității apei de îmbăiere este realizată de D.S.P.J. Constanța prin analizarea probelor de apă de mare prelevate din 50 de puncte fixe stabilite de-a lungul litoralului județului Constanța de la Corbu și până la Vama Veche.

Sezon nou, aceleasi fake-news-uri! Nu va alarmati! Apa marii are o calitate optima pentru imbaiere

Calitatea apei este optimă

Frecvența de prelevare este bilunară (la 2 săptămâni), după un calendar de monitorizare stabilit la începutul fiecărui sezon şi transmis la Ministerul Sănătății și apoi la Comisia Europeană. D.S.P.J. Constanța a început deja recoltarea probelor din presezon, iar analizele au relevat o calitate a apei optimă. Rezultatele monitorizării le regăsiți pe site-ul www.dspct.ro“, au transmis reprezentanții D.S.P.J.C.

Sezon nou, aceleasi fake-news-uri! Nu va alarmati! Apa marii are o calitate optima pentru imbaiere

Oficialii Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa au încercat, an de an, să demonteze ştirile negative despre litoralul românesc, fake newsuri care-i descurajează pe români să mai vină la plajele de la Marea Neagră, în condiţiile în care, multe alte state europene încurajează turismul local. Informaţiile alarmiste despre litoralul românesc au mers până la ideea că rechinii ar putea ajunge în Marea Neagră şi că sunt gata să-i atace pe turişti, deşi biologii afirmau că litoralul românesc este sigur din acest punct de vedere şi că la noi nu există rechini.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Langa noi e razboi dar marea neagra e curata. Aia se bat ecologic
2
2
Nu va alarmati. Vaccinurile sunt bune
2
2
Mâncați Rapane de la bulgari și greci …presa
6
1
E infestata cu sabilopozi, mare atentie
4
3
are o pojghita de ulei sau produs petrolier pe luciul apei de la vapoare
4
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515