REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la Catedrala arhiepiscopală din Constanța

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la Catedrala arhiepiscopală din Constanța

Virgil STOIAN 16 aprilie 2023 | 00:00 2884

 Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la Constanța, fiind adusă ca de obicei, de IPS Teodosie, pe apă.

Sfanta Lumina de la Ierusalim a ajuns la Catedrala arhiepiscopala din Constanta

Constănțenii au luat cu asalt bisericile pentru a lua lumină. De altfel, nu numai la Constanșa lumea a umplut străzile pentru a lua Lumina Sfântă și Pască ci și la Fetești. De asemenea, la Fetești oameni s-au dus și la cimitire pentru a duce lumină la mormintele celor dragi.

Sfanta Lumina de la Ierusalim a ajuns la Catedrala arhiepiscopala din ConstantaVideo:

Și la Tulcea, mai precis la Beidaud, biserica a fost neîncăpătoare pentru credincioșii veniți să ia lumină.

Sfanta Lumina de la Ierusalim a ajuns la Catedrala arhiepiscopala din Constanta

Sâmbătă, 15 aprilie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre pe care o va oferi credincioșilor în jurul orei 23.45, în parcul Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. De la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii în altarul de vară, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Sfanta Lumina de la Ierusalim a ajuns la Catedrala arhiepiscopala din Constanta

Duminică, 16 aprilie, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala Arhiepiscopală, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului. După slujbă, va avea loc tradiționalul Concert pascal susținut de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, IPS Teodosie va oferi celor prezenți ouă roșii, cozonac și vin.

Luni, 17 aprilie, și marți, 18 aprilie, de la ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea Dorna Arini, județul Suceava.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe banii celor saraci cu duhul si nu numai. Nu avem bani dar platim pentru turmele de preoti care s-au inmultit ca ciupercile, pentru mercedesurile lor, pentru salariile lor, etc. Iar ei ce fac??? Cer bani la inmormantari, la nasteri , la cununii religioase, in timp ce sunt platiti de la bugetul statului, Ce misto sug din doua parti, ca sa nu mai vorbim ca nu sunt impozitati si unii mai fac si evaziune fisacala, legala sau nu cu vinuri si altele. APROPOS DE CE SE INTAMLPA LA COMLEXUL LEBADA DE LANGA BUCURESTI? Unde SUNT VENITURILE???
10
2
De la moskva, aia e lumina lui teodosu
7
5
inca un paste ??? Al ma-sii de hot ordinar satana pe pamant !!!
12
5
Religia e pentru copii, numai copii si babele cred ca e vreo putere divina. treziti-va lumea merge in spatiu
13
8
Pentru Miha. Sa-mi belesti pwla.
3
6
Sa ma kak pe oualele voastre de spalati pe creier. Mwie cu pasca sa luati. Sa ma pys pe copii vostri morti. Da-ti TapTap ....
3
13
Hriatos a ejaculat.
3
12
Mda: tu nu esti analfabet functional. Tu esti un om periculos
10
7
Pentru mine este clar.Neo-marxismul si BOR sunt la fel de canceroase.Contradictiile,ura si satanismul manifestate de ambele tabere se rasfring in rindul oamenilor nevinovati.Priviti numai la cele doua jiggodoys reprezentind fiecare tabara lui:chelliosul Tudor-popeasca si ssatanistu tteudosu.
11
16
La fiecare biserica de cartier au fost trimisi jandarmi cu politisti de la nationala in loc sa trimita putorile de la locala
16
6
Daca erai ateu nu scriai prostiile alea. Dar tu esti cu mikiduta
14
7
In aceasta noapte se spune doar Hristos a inviat!
14
7
Voi chiar credeti ca a fost aprins de vreun miracol, se aprinde cu bricheta, au recunoscut popii greci ca au fosfor care se aprinde in contact cu aerul. E cea mai mare pacaleala care oricum se v-a descoperi in curand
20
13
Ce sa zic? Vai de capul nostru. In loc sa citim scriptura si sa aflam adevarul despre ce vrea Dumnezeu de la noi, preferam sa mergem orbeste dupa traditii...Frati si surori crestini, cititi Biblia. La ce o mai tineti in casa degeaba?
10
15

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510