REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.5° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Sfat de la endocrinolog: Acesta este cel mai bun fruct de vară pentru sânge și ficat

Sfat de la endocrinolog: Acesta este cel mai bun fruct de vară pentru sânge și ficat

A.F. 19 iunie 2024 | 00:00 275

Un medic endogcrinolog spune că un fruct delicios de vară ajută la normalizarea tensiunii arteriale, susține funcția ficatului și protejează împotriva unor forme de cancer.

Sfat de la endocrinolog: Acesta este cel mai bun fruct de vara pentru sange si ficat

Beneficiile caiselor

De ce este util să mănânci caise? Potrivit Dr. Angela Tolmasova: „compoziția acestor fructe se caracterizează printr-o saturație surprinzător de mare a diferitelor substanțe utile, antioxidanți, oligoelemente și vitamine. Deținând un set bogat de nutrienți valoroși, caisele sunt foarte utile pentru prevenirea cancerului, a bolilor cardiace și hepatice”.

„Caisele conțin mulți pigmenți organici naturali, cum ar fi carotenoide, flavonoide și fenoli. Ele susțin imunitatea și protejează împotriva unor forme de cancer. În plus, datorită antioxidanților, caisele sunt utile pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a bolilor hepatice”, spune dr. Tolmasova.

Potasiul, ca electrolit, joacă un rol cheie în sănătatea unei inimi sănătoase

Specialistul adaugă că fibra de caise este un remediu natural eficient pentru îmbunătăţirea motilităţii intestinale si prevenirea constipaţiei. Un alt avantaj important al acestor fructe este capacitatea lor de a îmbunătăți metabolismul electrolitic și echilibrul apei din organism, ceea ce ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Potasiul, ca electrolit, joacă un rol cheie în sănătatea unei inimi sănătoase și reglează metabolismul celular. Dacă există o deficiență a acestui element, celulele pur și simplu nu pot „elibera” alte substanțe – vitamine, minerale, hormoni, proteine ​​etc.

Prin urmare, caisele sunt utilizate pe scară largă pentru prevenirea și tratamentul bolilor sistemului cardiovascular, normalizarea aportului de sânge, reducerea edemului și menținerea tonusului miocardic.

Dr. Tolmasova: „Caisele uscate sunt surse de fitoestrogeni, necesari în perioada menopauzei”. De asemenea, medicul a sfătuit consumul acestui fruct pentru a îmbunătăți starea pielii și a ochilor – acest lucru se datorează saturației cu vitamina A, care este conținută în cantități mari în caise. Mai mult, uleiul de sâmburi de caise a prezentat și o activitate antiischemică ridicată: ajută la reducerea cantității de substanțe din sânge care „lipesc” trombocitele și formează cheaguri de sânge. Pectina și celuloza, în care este bogată caisa, sunt enterosorbanți naturali.

Trecând prin sistemul digestiv, acestea adsorb poluanții toxici și îi îndepărtează din organism în mod natural. De asemenea, pectina de caise și celuloza sunt substanțe naturale care stimulează ușor motilitatea intestinală, ajutând la ameliorarea constipației și ameliorarea „intestinelor leneșe”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436