REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Sfatul medicului Valeriu Gheorghiță pentru românii care refuză să se vaccineze

Sfatul medicului Valeriu Gheorghiță pentru românii care refuză să se vaccineze

Replica API 27 decembrie 2020 | 20:31 2872

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România le transmite românilor care nu vor să se vaccineze că „fiecare ezitare, întrebare sau reticență este absolut legitimă” și că autoritățile sanitare vor face tot posibilul să ofere răspunsurile necesare. Valeriu Gheorghiță a reiterat că sunt puține contraindicații legate de vaccinare și i-a îndemnat pe oameni să aibă încredere în personalul medical și să se informeze din sursele potrivite pentru a lua decizia cea mai bună cu privire la sănătatea lor.

dr. Valeriu Gheorghiță, foto Facebook

„Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticență este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili, noi, să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Aș spune că trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicația de vaccinare.

Din punctul nostru de vedere, în momentul de față sunt foarte puține contraindicații legate de vaccinare. Din acest punct de vedere cred că doar comunicarea și informarea sunt cele potrivite, sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună care să-i asigure protejarea sănătății a lui, a familiei, a celor dragi și a comunității în general”, a spus Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, scrie digi24.ro.

Prima tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech a ajuns în România vineri și conține 10.000 de doze care urmează să fie folosite pentru vaccinarea personalului medical. Urmează ca în zilele următoare și în ianuarie să ajungă și alte tranșe pentru vaccinarea persoanelor aflate în categoriile cu risc crescut la Covid-19.

La Institutul Cantacuzino au ajuns în această dimineață primele doze de vaccin. De aici vor fi distribuite în 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat se află la institut.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hingheriada,adica vaccinarea,luati cu forta si intepati,scapa cine poate,...intrebare Cat e shpaga sa nu fac vaccin?
0
1
GHEORGHITA ESTI UN LINGAU DE GAURI SI PUPATOR DE FUNDURI REPREZINTI PROSTIA DE MANIPULARE SI DE MARI PROSTII CU VRAJEALA TOTALA A COVIDULUI GALBEN PURPURIU
2
1
bizoni,nu va vaccinati,faceti cancer! Simasa sintnumai 5 mil doze,ramin ptr noi,astia mai prosti!
1
0
Nu din punctul vostru de vedere, ca nu v-a intrebat nimeni nimic si nici nu ati lucrat la cercetare, elaborare, fabricare,v-a fost plasat acest vaccin, asa ca nu mai dati asigurari privind efectele adverse sau contraindicatiile,fara studiu asupra vaccinului , doar in baza unui prospect tradus si in romana.Reticenta si suspiciuni exista datorita informatiilor insuficiente adresate populatiei dar si datorate contrazicerilor in media a unor cadre medicale privind acest vaccin. Se pare ca totul functioneaza pe principiul : crede si nu cerceta.
10
0
prostanilor care nu credeti,nu va mai vaccinati,si asa nu sint destule.Poate mai crapati,se mai face loc ca tare mult v.ati inmultit,bouarilor inculti!
4
12
Daca vaccinul era bomb proof cum zice aliatul strategic in tara lui, atunci producatorul se angaja fara probleme sa plateasca despagubiri in caz de efecte adverse, iar CEO-ul companiei se vaccina primul cu un vaccin ales la intamplare de pe banda transportoare din fabrica. Deci NU!
21
5
ca sistemul biologic al omului are niste reglaje foarte fine. Odata dereglat el nu se mai pune la punct. Mai ales sistemul neurologic se deregleaza si sa stiti ceva medicii neurologi merg pe incercate. Nu stie nimeni complet cum functioneaza acest sistem. Isi dau cu presupusul. Unii il invoca pe Dumnezeu. Si cateodata Dumnezeu repara. Dar...e ca la loto. Aveti grija ce substante va intra n corp. O boala neurologica este cateodata mai rea decat decesul. Sufera multi in jurul tau si tu esti ca o andiva. Sanatate!
14
4
Nu ne vaccinam dar ne bucuram ca exista multi cobai ca tine, astfel ca si plavanul de la putere vom sti si noi mai tarziu daca ne vom vaccina si mai vezi ca UE cere statelor sa-si adopte o lege pentru despagubirea celor care vor avea probleme dupa vaccinare, ei hai ca ai sanse sa iei si ceva banuti!!
18
4
am facut stanga n prejur, daca nu vreti nu vreti, eu nu va vaccinez si gata , ce atata taramboi, hai noroc si sa ...traiti , ca prea sunteti nefericiti!
3
14
Al dobitocilor simpatizanti PiZeDe.. Obsceni si fara un pic de bun simt... Asemenea specimene nu ar trebui sa aiba voie sa posteze pe aici..
11
13
Pe tine de unde mortii ma-ti te-au mai scos mai Gheorghita ? Medicul pulii militar. Bai labarule, daca tu si slugile de pe langa tine ati decis, chipurile, ca Iohannis nu trebuie sa se vaccineze acum, atunci de ce mortii ma-ti e asa de sigur vaccinul pt restul populatiei? Sau Iohannis e mai presus de poporul tarii? Mars in mortii ma-ti cu sfaturile tale bai limba-n cur ce esti. MUIE PNL
19
9

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436