REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Sfaturi importante de considerat când alegi un scaun de grădină

Sfaturi importante de considerat când alegi un scaun de grădină

Victor ROTARU 15 februarie 2024 | 10:48 756

Foarte rar ne gândim la scaunele de grădină şi ce variantă este cea mai bună pentru noi. Aceasta poate deveni foarte rapid o problemă. Atunci când îţi vin prietenii în vizită ultimul lucru pe care vrei sa îl vezi este că nu se simt confortabil sau nu ai scaune suficiente. 

Sfaturi importante de considerat cand alegi un scaun de gradina

Când alegi scaune de grădină, alegi mobilă de exterior care va influenţa aspectul şi confortul tuturor celor care vor folosi zona. Contrar a ce cred majoritatea, ai acces la foarte multe opţiuni. Din acest motiv, trebuie să precizăm factorii cei mai importanţi când faci alegerea finală. 

Spaţiul Disponibil

Este foarte uşor să ajungi să te gândeşti la început la câţiva factori care nu sunt atât de importanţi. De exemplu, poţi cumpăra scaune de grădină care seamană foarte mult cu scaunele pe care le ai deja în spaţiul interior. Sau, poate îţi place foarte mult idea de balansoar. Problema este că factorul cel mai important pe care trebuie să îl iei în calcul este spaţiul disponibil. Poţi găsi câteva scaune care arată minunat dar ajung să arate oribil datorită spaţiului limitat. 
Ia în calcul elementele care sunt deja prezente în grădina ta. Ai deja o măsuţă de facea instalată? Atunci, poate tipul fotoliu este cel mai potrivit pentru acea zonă datorită cadrului relaxant creat. Dacă este prezent un bar, poate vrei scaune de bar potrivite pentru exterior. 

Dimensiunile Scaunului

Când alegi dimensiunea potrivită a scaunului de grădină, cel mai important factor de considerat este raportul cu mobilierul deja prezent. Ca exemplu, trebuie să analizezi înălţimea mesei deja prezentă pentru a nu alege un scaun care este prea scund sau prea înalt. 

Măsoară ce este prezent în grădina ta pentru a putea sa te uiti doar la scaunele de grădină potrivite. Fii foarte atent la înălţimea şezutului şi a spătarului. De asemenea, asigură-te că exista spaţiu sufficient intre masa si şezut, undeva la 30 cm. 

Materialul Scaunului

Materialul ales are o influenţă foarte mare asupra confortului tau şi a aspectului grădinii. Materialele cele mai comune sunt:
•    Lemn – O opţiune foarte populară şi versatile. 
•    Ratan – Oferă o estetică deosebită dar şi rezistenţă. 
•    Plastic – O opţiune foarte ieftină dar un material sensibil. 
•    Metal – O durabilitate foarte ridicată. 
•    Materiale Textile – Realizate cu materiale rezistente la umidate. 

Toate opţiunile sunt bune dar cea mai bună pentru tine trebuie aleasă în funcţie de ce este deja prezent si aspectul pe care vrei sa îl obţii. Bineînţeles, bugetul tău va dicta ce îţi poţi permite si ce nu. Scaune de grădină din metal sunt mult mai scumpe decât scaune din plastic. 
Întreţinere

Ultimul factor foarte important de considerat este cat te va costa pe termen lung să întreţii scaunul de grădină cumparat. De exemplu, dacă cumperi scaune din lemn, va trebui să ai grijă sa foloseşti doar produse potrivite când le cureţi. De asemenea, odată la ceva timp, va trebui sa aplici un strat nou de vopsea sau extra protecţie împotriva umidităţii. 
Ca un ultim sfat rapid, când vine iarna, cel mai bun lucru pe care îl poti face este sa muţi toate scaunele de grădină într-o zonă protejată de elemente, ca un garaj. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677