REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Sfaturi și recomandări ale pompierilor pentru seara de Revelion

Sfaturi și recomandări ale pompierilor pentru seara de Revelion

Victor ROTARU 28 decembrie 2023 | 09:35 845

Nu este Revelion fără magia luminilor şi a artificiilor. Situaţia înregistrată în anii anteriori scoate în evidenţă faptul că utilizarea şi folosirea produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat, nu de puţine ori, cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit sau cu provocarea de incendii.

Sfaturi si recomandari ale pompierilor pentru seara de RevelionFoto cu rol ilustrativ

Pentru diminuarea riscului de incendiu în perioada imediat următoare, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța recomandă respectarea următoarelor măsuri:

- nu utilizaţi artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule;

- nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;

- păstraţi în locuri sigure chibriturile şi brichetele;

- totodată, mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător.

Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii SMURD atrag atenţia că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini şi pe faţă, dar şi răni grave la nivelul ochilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu ma incadrez de nici un fel in Sfaturile date de mai sus de oare ce si pentru ca nu am bani de pocnitori si artifici daca va las iban-ul meu aici credeti ca ati putea dona cate 1 leu sau 2 ? pentru a imi cumpara si eu artifici de revelion ? va rog !
0
0
Sa interziceți total focurile de artificii și pocnitori,pentru a nu se mai intimpla tragedii!eventual lăsate pe malul marii sau locuri virane.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510