REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Lun., 21 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6889
2.4° Constanța Luni, 21 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6889
 

Și-a parcat Jeep-ul pe banda rezervată autobuzelor și taxiurilor, pe bulevardul Tomis. Video

Și-a parcat Jeep-ul pe banda rezervată autobuzelor și taxiurilor, pe bulevardul Tomis. Video

Deria ISLEAM 21 octombrie 2024 | 00:00 364

Pe bulevardul Tomis, în zona Tomis 2, un Jeep cu numărul de înmatriculare CT 56 SAE a reușit să atragă atenția trecătorilor printr-o parcare care ridică multe semne de întrebare. Deși traficul era lejer, iar aglomerația obișnuită lipsea, șoferul a ales să lase mașina pe avarii, între bordură și banda rezervată exclusiv autobuzelor și taxiurilor. Într-o zonă unde accesul autoturismelor este strict interzis, acest gest a părut o sfidare a regulilor de circulație, mai ales că nu exista nicio urgență sau nevoia de a opri pe un astfel de tronson. Chiar dacă situația nu a cauzat blocaje, atitudinea șoferului scoate la iveală o lipsă de respect pentru regulile de trafic și pentru structura urbană a orașului.

si-a parcat Jeep-ul pe banda rezervata autobuzelor si taxiurilor, pe bulevardul Tomis. VideoCT 56 SAE

Regulile de circulație sunt pentru toată lumea?

Pe bulevardul Tomis din Constanța, în zona Tomis 2, un Jeep cu numărul de înmatriculare CT 56 SAE a reușit să atragă atenția, după ce a fost lăsat staționat pe avarii, ocupând jumătate din bordură și o parte din banda destinată exclusiv autobuzelor și taxiurilor. Deși nu a blocat complet traficul, prezența acestui vehicul impunător pe o bandă unde nu are voie să circule a ridicat întrebări despre respectarea regulilor de circulație și despre modul în care unii șoferi tratează reglementările.

Ce spune Codul Rutier

Conform Codului Rutier din România, mai exact articolul 108 din OG 195/2002, staționarea neregulamentară pe banda destinată transportului public este sancționată cu amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei, ceea ce echivalează cu 2 până la 3 puncte de amendă. În cazul în care vehiculul blochează grav circulația sau împiedică accesul autobuzelor și taxiurilor, autoritățile pot decide chiar ridicarea acestuia, ceea ce implică și costuri suplimentare pe care șoferul va fi obligat să le suporte. În această situație, Jeep-ul nu a creat un blocaj major, dar simplul fapt că a fost parcat într-un loc interzis rămâne o încălcare a normelor de circulație.

si-a parcat Jeep-ul pe banda rezervata autobuzelor si taxiurilor, pe bulevardul Tomis. VideoCT 56 SAE

Dacă ai Jeep, poți parca oriunde?

Deși poate părea că un vehicul impunător, cum este acest Jeep, oferă anumite „privilegii” pe șosele, regulile de circulație sunt aceleași pentru toți participanții la trafic. Zona Tomis 2 este cunoscută pentru traficul dens și pentru lipsa locurilor de parcare, însă acest lucru nu justifică ocuparea unei benzi rezervate pentru transportul public. Astfel de gesturi, aparent minore, contribuie la haosul din traficul orașului și adaugă un plus de frustrare pentru cei care respectă regulile.

În concluzie, șoferul acestui Jeep poate că a scăpat de o sancțiune mai gravă de data aceasta, însă gestul său a fost unul clar împotriva regulilor, iar dacă autoritățile vor lua măsuri, acesta riscă să fie sancționat corespunzător. O parcare neglijentă poate părea inofensivă la prima vedere, dar astfel de comportamente repetate nu fac decât să accentueze problemele de trafic din Constanța și să sublinieze nevoia de respect pentru regulile de circulație și pentru ceilalți șoferi care încearcă să navigheze printr-un oraș din ce în ce mai sufocat de mașini și de situații de acest gen.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Milițienii ies la pensie la 45 de ani....și oricum nu-i vad decât pe ,,saraci,, on trafic
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
35124343346
5/49
3628874030
joker
18265381411