REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
18.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Și-a provocat prietenul la o „liniuță“, și a terminat cursa în... pom

Și-a provocat prietenul la o „liniuță“, și a terminat cursa în... pom

Replica API 27 aprilie 2022 | 00:13 1290

Mihai Alexandru Ioniță a fost condamnat la 2600 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice iar Sabin Cosmin Șuiu la pedeapsa amenzii în cuantum de 1800 lei pentru participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice. Sentința a fost dată pe 18 aprilie 2022, de Judecătoria Tulcea și nu este definitivă. Cei doi bărbați sunt acuzați că s-au întrecut cu mașinile (Opel Corsa), iar în urma „liniuței“, mașina condusă de Mihai Alexandru Ioniță a intrat într-un pom, două persoane fiind accidentate.

Potrivit rechizitoriului, Mihai Alexandru Ioniță, în mașina căruia se mai aflau alte 4 persoane, s-a întâlnit în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Isaccei și Spitalului, din Tulcea, cu Sabin Cosmin Șuiu, de asemenea la volan, însoțit de două surori. Cei doi au hotărât să facă o întrecere, o ”liniuță„, demarând în trombă și accelerând și conducând astfel, cu viteza sporită, pe o distanță de 1,5-2 km. Pe rând, cele două autoturisme s-au aflat unul în fața celuilalt. În apropierea intersecţiei cu strada Forestierului, Ioniță, a pierdut controlul volanului autoturismului Opel Corsa pe care-l conducea și a fost proiectat într-un pom. Una dintre persoanele aflat în mașina care a intra în pom a avut nevoie de un nr. de 45 de zile de de îngrijiri medicale pentru leziunile traumatice suferite.

Instanța a reținut că, cei doi inculpați au comise cu forma de vinovăție a intenției directe, fiecare dintre conducătorii auto urmărind să-l depășească pe celălalt în timpul deplasării pe strada Isaccei către Dedeman cu scopul de a-și dovedi superioritatea unul față de celălalt în privința performanțelor mașinilor lor și a calităților lor de conducători auto, după o înțelegere, chiar și tacită, deși martorii au declarat că s-au înțeles în prealabil prin cuvinte. Faptele cât și intenția în acest scop, reies și din faptul că, ambii, instantaneu și brusc, în timp ce se aflau în paralel, au accelerat dintr-o dată, pornind într-o cursă către calea ferată care este în direcția Dedeman, depășindu-se reciproc, fiind pe rând unul în fața altuia, apoi au încetinit și condus normal până la sensul giratoriu de la Dedeman, după care, din nou s-au luat la întrecere și au continuat așa până la momentul în care Mihai Alexandru Ioniță a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat cu aceasta. Cei doi vitezomani s-au ales cu 2600 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, pentru Mihai Alexandru Ioniță respectiv Șuiu la pedeapsa amenzii în cuantum de 1800 lei pentru participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, pentru Sabin Cosmin Șuiu.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cati mai multi branzari in copachi
1
0
Bravo KASKADORYY lu TATA!!! Bagati pa greu la KOPACY RUPTY
0
0
Opel....iar Opel
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768