REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Și angajații din privat pot beneficia, în 2023, de tichete de vacanță

Și angajații din privat pot beneficia, în 2023, de tichete de vacanță

A.V. 20 noiembrie 2022 | 00:00 2234

După disputa privind pensiile și salariile, în Coaliție sunt discuții și în privința voucherelor de vacanță pentru anul 2023. Partidul Național Liberal insistă ca tichete de vacanță plătite de stat să fie acordate tuturor angajaților din mediul privat. Potrivit Antena 3, un proiect legislativ în acest sens a ajuns deja pe masa premierului Nicolae Ciucă.

Dacă demersul liberalilor se va materializa, de acest beneficiu al voucherelor de vacanță ar urma să se bucure aproximativ 4,2 milioane de angajați care lucrează în mediul privat.

Sursa citată notează că Nicolae Ciucă le-a spus parlamentarilor liberali că ar putea să susțină această propunere. Decontarea tichetelor se va face din fondul pentru asigurări sociale.

Dacă e să vorbim de impactul bugetar al unui astfel de proiect, acesta este unul considerabil, aproximativ 1 miliard de euro. Politicienii PNL ar dori această modificare a legii, astfel încât să beneficieze și angajații din privat de aceste tichete de vacanță. Liberalii au afirmat public în ultima perioadă că PSD a supra-impozitat munca în România. Cei din PNL ar fi nemulțumiți de propunerea PSD de a modifica codul fiscal astfel încât să fie impozitate contractele part-time la nivelul salariului minim pe economie.

Anul 2023 va fi unul al voucherelor de diferite tipuri. Pe lângă cele de vacanță, românii vor primi și alte forme de ajutor de la stat. Deja s-a stabilit ca programul ”Sprijin pentru România”, prin care se oferă vouchere sociale în valoare de 250 de lei, să fie prelungit. Persoanele din categoriile vulnerabile vor primi o dată la două luni aceste vouchere pentru achiziţia de alimente şi mese calde.

Despre un alt tip de vouchere se discută în aceste zile. Guvernul analizează acordarea unor vouchere pentru a ajuta românii cu venituri mici în contextul crizei energetice. Chiar sâmbătă, ministrul energiei, Virgil Popescu, a precizat că discuțiile cu privire la acordarea unor vouchere pentru energie sunt încă la nivel de principiu. El a precizat că încă nu s-a ajuns la un act normativ în Guvern.

”Există în programul de coeziune şi există la Fonduri Europene, la domnul Marcel Boloş, s-a discutat, există două miliarde 200 de milioane de euro, dintre care un miliard sunt pentru consumatorii vulnerabili, exact pentru zona de energie, iar un miliard 200 sunt pentru IMM-uri. Tot pentru IMM-urile expuse la preţurile de la energie. Din ce ştiu eu, nu în Guvern s-a discutat, s-a discutat în coaliţie, s-a discutat la nivel tehnic.

Nu am ajuns încă cu un act normativ în Guvern. S-a discutat la nivel de princpiu. E vorba de a se da un ajutor pentru iarna aceasta şi un ajutor pentru iarna viitoare, pentru că aceşti bani trebuie cheltuiţi în anul 2023”, a spus ministrul Virgil Popescu, conform fanatik.ro

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mi se pare normal sa primeasca si cei din private, si sa fie decontare de stat acolo unde plates toto angajatii, inclusiv cei care lucreaza la firme, nu numai bugetarii
1
0
patronu o sa le dea la mweeeeeeeee!!!
3
2
Ce gluma buna. Cine o sa ofere...patronii evazionisti si lacomi care te tin intentionat pe minim pe economie si nu platesc nici macar ore suplimentare? Iubim democratia, ne-a adus "prosperitate"
6
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513