REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
24.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Și-au aruncat pachetele primite de pomană în cimitir, pentru că... așteptau bani!

Și-au aruncat pachetele primite de pomană în cimitir, pentru că... așteptau bani!

Replica API 4 mai 2022 | 23:32 4401

Credincioșii de pretutindeni au sărbătorit în cursul zilei de luni, 2 mai a.c., Paștele Blajinilor. Cimitirele au fost pline până la refuz, de oamenii care au venit să împartă pomeni în amintirea celor dragi care s-au dus la Domnul. Fiecare s-a pregătit cu ce a avut mai bun pentru că, conform tradiției populare, se spune că de Paştele Blajinilor sufletele morţilor sunt libere şi pot gusta din mâncărurile pregătite special pentru ei şi date de pomană. Doar că, și în acest an, au fost înregistrate situații revoltătoare, pachetele dăruite de pomană celor nevoiași ajungând la cea mai aproape groapă de gunoi. Poate, unii dintre ei, mai puțin muritori de foame, se așteptau să găsească bani, cine știe?!

Luni, 2 mai a.c., credincioșii de pretutindeni au serbat Paștele Blajinilor, sărbătoare pentru care nici constănțenii nu au făcut excepție. Oamenii s-au pregătit cu pachete pe care, după ce au fost sfințite de preoți, le-au oferit sărmanilor, pentru că, conform tradiției, sufletele morţilor sunt libere şi pot gusta din mâncărurile pregătite special pentru ei şi date de pomană.

Doar că, din păcate, multe dintre pachetele oferite de pomană au ajuns la gunoi, ca niște deșeuri. Colaci, dulciuri, colivă, dar și alte lucruri care, aparent, au fost oferite de pomană au fost aruncate la gunoi.

,,Uitați unde sunt pachetele împărțite de noi în cimitir. Așa am găsit luni dimineața, la ora 07:00, în cimitir!”, spune un cetățean revoltat de situație.

Oameni săraci, care nu au ce mânca, dar care strâmbă din nas și își bat joc de osteneala și munca credincioșilor. De ce? Pentru că pot și că vor! Asta e realitatea zilelor pe care le trăim.

Citește și:Haos generalizat la Constanţa! Ce vom face la vară? Video

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie.sfintiti pachetele si mergeti la un vecin la un prieten si dati de pomana.daca dati in cimitir ajung la gunoi si asta e de ani de zile.
0
0
ptiu eu intodeauna cand ma duc la cimitir imi pun intrebarea oare de ce nu primesc si eu un pachet??? nu arat a fi amarat s-au ce???
0
0
Credeti ca doar ,,amaratii'' arunca pomana? preotii o dua la porci, se stie acest lucru. ce-ati vrea sa faca cu atata hrana? n-are cand s-o consume.
0
0
la semafor la tomis 3 un discriminat , de munca iubitor si-a trimis copilul la produs printre masini, si cere bani de paine , i-am dat o paine calda pe care o cumparasem si s-a intors si a aruncat-o. A fost ultima oara cand am dat de pomana.
0
0
Adrian pigmeul sa le cante la taragot.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768