REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
21.1° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Și „Pescăria la Drăgoi“ a fost premiată la Gala Oscar Luxury Business Awards. Video

Și „Pescăria la Drăgoi“ a fost premiată la Gala Oscar Luxury Business Awards. Video

Deria ISLEAM 17 august 2024 | 00:00 340

Prima ediție a Galei Oscar Luxury Business Awards, un eveniment de premiere a antreprenorilor și a oamenilor de succes din țară, a avut loc marți, 13 august a.c., la restaurantul Mandala Events din stațiunea Mamaia. Organizatoarea evenimentului este Sibel Cristea, antreprenor în industria frumuseții de 10 ani. Au fost premiați constănțeni de seamă, antreprenori de succes, actori, medici și nu numai. Printre nominalizații la Oscar s-au numărat și frații Drăgoi, reprezentanți ai singurei pescării din România care dovedește că vinde ce prinde, medicul stomatolog Amer Hijazi și make-up artista Filis Rachif, care au acordat interviuri în exclusivitate reporterilor Replica. Poveștile lor de viață și carieră sunt o adevărată inspirație pentru constănțenii care vor să-și deschidă propria afacere.

si „Pescaria la Dragoi“ a fost premiata la Gala Oscar Luxury Business Awards. VideoPetre Drăgoi, Deria Isleam, Gala Oscar Luxury Business Awards

Doi tineri și o pasiune - o afacere de succes

Povestea fraților Drăgoi pornește din copilărie. Aceștia sunt moștenitori ai unei pasiuni, și anume pescuitul. Din această pasiune vor să clădească un imperiu, prin multă muncă și sacrificii: „Eu cu fratele meu am fondat acest brand. Bineînțeles, l-am dus mai departe de la familia noastră. Ei sunt pescarii autentici, bunicul meu, tata care este foarte cunoscut în industria asta a pescuitului și noi o ducem mai departe. Dăm plus valoare firmei, afacerii și proiectului pe care îl avem în desfășurare. Deocamdată, suntem în continuă ascensiune, creștem din ce în ce mai mult. Este prima oară când ne promovăm atât de mult. Prinde foarte bine, avem și o atracție a publicului pentru că noi suntem foarte deschiși.”

Fiind tineri, au știut că arma lor secretă sunt rețelele de socializare, unde postează des și intră live direct de pe barcă, în momentele în care pescuiesc: „Facem și live când suntem la pescuit, să vadă lumea că noi chiar vindem ce prindem. Noi, la Pescăria „La Drăgoi” avem doar pește sălbatic de România. Noi cu asta ne ocupăm, cu pescuit și asta vrem să și promovăm în continuare, peștele, produsele românești, produsele din pește românesc, sălbatic, nu de crescătorie. Foarte mulți oameni ne cer și anumiți pești, dar noi vindem doar ce prindem, pește de la pescar.”

si „Pescaria la Dragoi“ a fost premiata la Gala Oscar Luxury Business Awards. VideoPetre Drăgoi, Gala Oscar Luxury Business Awards

„Peștele, de fapt, ne-a crescut pe noi”

Nu este doar o afacere și acest lucru se simte încă din momentul în care Petre Drăgoi vorbește despre pescuit și despre munca pe care, alături de fratele său, o depune în fiecare zi: „Noi am crescut cu peștele. Peștele, de fapt, ne-a crescut pe noi. Am mâncat pește, el ne-a adus bani, el ne-a adus viitorul pe care îl avem acum, pe care o să-l avem în continuare. A fost implementat fără să vrem. Nu ne-au spus acasă „Băi, cu asta te ocupi!”. Dacă vrem să facem asta, asta facem.”

„Avem și alte business-uri, ne ocupăm și cu agricultură și marketing și suntem și comercianți, dar asta ne place cel mai mult. Asta și prinde, de-asta avem și valoare, de la asta ne apreciază și lumea, de la pescuit. Este un domeniu care nu este exploatat în România. Este și bine că nu este atât de cunoscut, că îl facem noi. Noi vom fi recunoscuți ca frații Drăgoi care au adus peștele sălbatic pe mesele românilor, cum a fost cândva”, a adăugat Petre Drăgoi, co-fondator al pescăriei „La Drăgoi”.

si „Pescaria la Dragoi“ a fost premiata la Gala Oscar Luxury Business Awards. VideoPetre Drăgoi, Deria Isleam, Gala Oscar Luxury Business Awards

În aproximativ 2 luni, Petre Drăgoi estimează că vor deschide o pescărie în Constanța

Frații Drăgoi se consideră unici prin serviciile pe care le oferă: „Oamenii se pot bucura de pește românesc sălbatic, autentic, cum puteți găsi doar la Pescăria „La Drăgoi”. Noi cu asta ne mândrim, că suntem unici! Doar noi vindem ce prindem. Suntem singura pescărie din România care și dovedește că vinde ce prinde. Locațiile noastre curente sunt în satul Sinoe, acolo este principalul depozit și în Piața Obor. Piața Obor este cea mai mare piață de pește din România, iar noi, pentru că suntem cei mai mari pescari din România, ne-am dus la cea mai mare piață.”

„Urmează să deschidem și în Constanța, în Tomis III. Mergem să le vizităm, suntem foarte interesați. O să facem și pentru constănțeni pentru că ne-au sărit foarte mulți în cap, că «la noi de ce nu vii?». Am plecat la București pentru că a fost cerere mai mare. Cam în două luni, spun eu, deschidem și în Constanța”, spune Petre Drăgoi.

si „Pescaria la Dragoi“ a fost premiata la Gala Oscar Luxury Business Awards. VideoPetre Drăgoi, Gala Oscar Luxury Business Awards

     „Eu cred că în continuare Constanța este numărul 1“

Atunci când vorbește despre orașul natal, Petre Drăgoi este vizibil încântat, considerându-și orașul peste oricare altul din România. Deși afacerile l-au plimbat prin țară, aici are sentimentul de apartenență: „Mamaia, într-adevăr, are și ea perioada ei, are vara când e numărul 1 în România. N-aș da-o niciodată pe București. Bucureștiul are viață de noapte, este foarte frumos, ai unde să îți cheltuiești banii, dar ca la Constanța nu. E ceva autentic, aici este centrul de atracție al României. Ca la noi, nicăieri! Este puțin în descreștere, de când nu s-a mai investit, dar să sperăm că noi o să aducem plus valoare acestei stațiuni, ca lumea să vadă, să cunoască mai bine ce înseamnă Constanța, atât din punct de vedere turistic, dar și ca exploatare. Să nu zică omul «Băi, la Constanța ai ce face doar pe timpul verii.» Nu, ai ce face tot timpul anului, dacă vrei să faci ceva. Dacă nu, cauți scuze.”

„La cât de mult am fost plimbat prin România, eu cred că în continuare Constanța este numărul 1. Sentimentul pe care îl am când ajung acasă este foarte frumos, te simți împlinit, e ca și cum vii acasă. În orice vacanță ai merge, te gândești „mă duc la mine acasă”. Este ceva extraordinar aici”, a adăugat fondatorul „La Drăgoi”.

Ce fac frații Drăgoi când nu pescuiesc?

„Frații Drăgoi, când nu pescuiesc, stau în familie. Ne bucurăm de puținul timp liber pe care-l avem. Suntem cam împărțiți perioada asta, anii ăștia vrem să tragem din ce în ce mai tare ca, la o vârstă, 25-30 de ani, gata, să punem stop. Să ne bucurăm și de viața noastră, pentru că acum muncim, chiar muncim pe brânci, doar noi știm cât tragem, câte controale avem din cauza expunerii pe care o facem, dar nu-i problemă. Am fost dați cu capul de pereți de n ori, dar orice problemă este făcută să fie și rezolvată. Deci, timpul liber îl petrecem împreună.”

Video 1 - Petre Drăgoi

Amer Hijazi, medic specialist în Ortodonție și Implantologie avansată

Amer Hijazi este medic specialist în Ortodonție și Implantologie avansată. Și-a făcut multe dintre studii în nenumărate țări europene, dar și în Statele Unite: „În domeniul medical am fost nominalizat. Ieri am aflat. Eu am înființat Infinity Dent în mai 2012. Am văzut cum se schimbă stomatologia. Am încercat să mă direcționez spre cursuri externe, în Spania, în Italia. Am avut oportunitatea de a întâlni un medic, Dumnezeu să-l odihnească, a murit în timpul Covid-ului. El mi-a sugerat să merg în America la un doctor, Sasha Ivanovic.”

si „Pescaria la Dragoi“ a fost premiata la Gala Oscar Luxury Business Awards. VideoAmer Hijazi, medic specialist în Ortodonție și Implantologie avansată

„Am reușit, erau atunci niște sume uriașe pentru cursuri, dar am crezut în el și mi s-au deschis orizonturile. Am cunoscut cei mai mari profesori din lume, l-am ajutat și pe profesorul Sasha și mai mulți medici. De atunci, toți profesorii m-au cunoscut și m-au chemat la ei. Am ajutat, a fost interesul meu să învăț și eu. A fost o oportunitate foarte mare pentru mine”, adaugă medicul Amer Hijazi.

si „Pescaria la Dragoi“ a fost premiata la Gala Oscar Luxury Business Awards. VideoAmer Hijazi, medic specialist în Ortodonție și Implantologie avansată

„Nu e de ajuns facultatea!”

Cu multă modestie, deși meritele îi sunt recunoscute, Amer Hijazi spune că nu s-a considerat neapărat talentat în domeniul chirurgiei: „Întotdeauna zic, nu e de ajuns facultatea. Depinde ce vrem să devenim. Eu nu mă vedeam în domeniul chirurgiei, mi-au spus că am talent. Eu nici până acum nu cred, dar s-a dovedit, într-adevăr, și îmi place ceea ce fac.”

Acesta consideră Mamaia „inima Constanței”: „Constanța este un oraș fantastic. Pentru mine, România înseamnă Constanța. Mamaia este inima Constanței și cred în ea. Îl consider orașul meu.”

si „Pescaria la Dragoi“ a fost premiata la Gala Oscar Luxury Business Awards. VideoAmer Hijazi, medic specialist în Ortodonție și Implantologie avansată

Întrebat care sunt activitățile sale preferate în timpul liber, Amer Hijazi recunoaște că este un împătimit al sporturilor extreme: „Eu am făcut niște chestii mai ciudate: parașutism, motociclism, lupte. Am făcut mulți ani, 28 de ani de lupte. Acum mai puțin, când îmi permite timpul, o dată la doi ani. Îmi creez alte aventuri. Adrenalina îmi place, dar acum... mai bine munca mea!”

Video 2 - Amer Hijazi

Filis Rachif, make-up artist din Constanța

Filis Rachif a fost premiată în domeniul frumuseții, fiind make-up artist de peste 13 ani. Aceasta povestește că, deși face cu plăcere ceea ce face, sunt multe sacrificii pe care le face pentru a putea avea succes: „Sunt foarte onorată că am fost invitată și că am primit acest premiu. În spatele lui este foarte multă muncă, foarte mulți ani de muncă. Sunt în domeniu de peste 13 ani. Sunt multe sacrificii pe care noi le facem. Spre exemplu, având o familie acasă, nu întotdeauna suntem alături de copii, de familie, de evenimentele din familie pentru că noi trebuie să muncim, să aranjăm clientele pentru evenimentele lor.”

si „Pescaria la Dragoi“ a fost premiata la Gala Oscar Luxury Business Awards. VideoFilis Rachif, make-up artist

Cu toate că nu este ușor, este o meserie frumoasă pe care o recomandă cu drag tinerelor care au o pasiune pentru make-up: „Este un domeniu frumos, l-am ales pentru a lucra cu femeile pentru că mi-a plăcut foarte mult. Cu siguranță încurajez tinerele să aleagă această meserie. Machiajul este ceva frumos, în primul rând o femeie este frumoasă, iar machiajul îi scoate în evidență această frumusețe.”

Video 3 - Filis Rachif

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620