REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Și medicii din Bihor vin să se perfecționeze pe șezlongurile din Mamaia

Și medicii din Bihor vin să se perfecționeze pe șezlongurile din Mamaia

Mirela PASCAL 16 august 2023 | 00:00 1650

Autoritățile locale din România au cheltuit deja, în primele luni ale anului, peste 12 milioane de lei pentru formarea profesională a angajaților și pachetele hoteliere aferente. Sunt așa-zisele cursuri pe care bugetarii noștri le fac pe litoral sau la munte, în funcție de sezon, pe banii statului... timp în care primesc și salariu. Reglementează cineva legea Codului Administrativ pentru a stopa astfel de cheltuieli inutile?!

si medicii din Bihor vin sa se perfectioneze pe sezlongurile din Mamaia

Pregătirea profesională a funcționarilor publici este reglementată de Codul Administrativ, care prevede dreptul acestora de a beneficia de cursuri o dată la doi ani. Pe banii statutului, sigur. Până aici, este de înțeles. Dar nicăieri în lege nu scrie că aceste cursuri trebuie organizate sub forma unui sejur într-o altă locație. Dacă în alți ani achizițiile erau detaliate și știam cu toții la ce cursuri urmează să participe funcționarii, ei bine, de ceva timp încoace, aceste detalii sunt strict secrete pentru oamenii de rând. Știm doar hotelul unde vor fi cazați cursanții și perioada. Cum știm, de altfel, că în perioada 21 august -25 august a.c. vor ajunge în Mamaia mai mulți medici de la spitalul Salonta din Bihor. Discreție totală în privința numărului de beneficiari!

si medicii din Bihor vin sa se perfectioneze pe sezlongurile din Mamaia

Numai că, din pricina unei erori la preț, licitația s-a anulat urmând ca, cel mai probabil, să fie reluată. Doar nu vor rata medicii de aici un mega sejur moca la malul mării!

si medicii din Bihor vin sa se perfectioneze pe sezlongurile din Mamaia

Beneficiari: manager, director medical, șefi secții... infirmierele și asistentele nu au nevoie de... formare profesională

Așa cum am mai precizat, în anunțul postat pe SEAP nu se specifică numărul de beneficiari și categoria acestora. Însă, la o simplă căutare pe site-ul spitalului, la capitolul achiziții, aflăm că există o secțiune dedicată formării profesionale, pentru care s-a alocat suma de 45.000 lei și care îi vizează pe directorul medical, manager, director financiar-contabil, șefii secții medicale și compartimente, laborante și șefi birou.

si medicii din Bihor vin sa se perfectioneze pe sezlongurile din Mamaia

Așadar, vacanță pe post de cursuri de formare este o practică obișnuită pentru funcționarii publici. Adevărat că bugetarii au nevoie de instruire, și nu doar o dată pe an, ci de mai multe ori, dacă este cazul, însă nu trebuie transformate în turism pe bani publici.

si medicii din Bihor vin sa se perfectioneze pe sezlongurile din Mamaia


Sau într-o formă de a răsplăti și fideliza angajații. Se pot derula aceste cursuri și online, fără prea multe costuri și fără să lipsească o săptămână de la serviciu... timp în care, evident, sunt plătiți. Dar până când cineva va lua atitudine și va clarifica Codul Administrativ va continua bătaia de joc pe banii proștilor! Pardon, pe banii românilor!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar radetul cati bani mananca din taxe ? Cica primaria constanta a interzis trotinetele electrice inchiriate. Scrie in stiri pe surse. Voi ce paziti ? Dormiti in front ?
0
0
Nesimtire pe banii din taxe
0
0
Asta e manevra lui Ciulacu, vine asta si rezolva problema imediat, da sejururi de 15 zile all-inclusive pt specializare si lui mamaia de 87 de ani de la Dealul Bargaului ca fiisu e director la spital !
2
0
Chiar asha mai acestia ati venit pentru formare profesionala la mare,adica voi nu sunteti la plaje pentru placerea voastra ci in interes de serviciu si cum sunteti aici in interes de serviciu bineinteles ca sunteti si platiti;aici unde traiesc eu nu am pomenit asha ceva pentru ca medici,asistentele si intreg personalul medical spun despre ei ca sunt in slujba cetatenilor caci de oameni care contribuie la bugetul de stat sunt platiti si asta este meseria lor nu ca medici din Romania care au o alta parere despre ei in relatia lor cu pacienti.
4
0
cand taiati ma la medici salariile astea fabuloase?voua vi se pare normal ca astia sa aiba salariile astea cand pleaca din timpul programului in privat si la cabinete?lasa ca va dam jos la alegeri, nu mai vrem sa auzim de psd, pnl si alti mincinosi, sa vina altii tineri ca voua v-a expirat timpul
4
3
Nu stiu ce sa zic de bagatul in aceasi oala pe toti bugetarii. Daca niste contopisti pot fi inlocuiti,este cu totul altceva cand vorbim de medicii care si asa putini ramasi in tara,muncesc de cad si tot nu este suficient. Trebuie sa fie in continuare supusi linsajelor jegoase,pana pleaca toti. Pai da,o sa ne tratam dupa Google si sfaturi ale desteptilor influenceri. Dati in medici si asistente cum da cretinul in calul care trage la caruta cu bolovani. Bravo natiune!
6
5
Sezonul și cursul...doar șefii. Unii nu au nici mintea cu ei, din cei cu mintea odihnita Sila și repulsie, mai bine sa nu ai nevoie de ei
3
5
vreau si eu, ca muncesc ca berila pe3 doi lei. Si-mi vine sa ma kak in sistemul vostru si sa ma duc in privat, acolo unde kelalaiti toti ca e de kkt cand ajungi sa te pui cu sistemul, de care fugiti cu totii ca sobolanii
3
5

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677