REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Și Trăistariu este dezamăgit de reprezentantul României la Eurovision

Și Trăistariu este dezamăgit de reprezentantul României la Eurovision

Victor ROTARU 11 mai 2023 | 00:00 4327

Cea de-a 67 a ediție a concursului Eurovision este găzduită de Anglia, la Liverpool, însă în numele Ucrainei care a câștigat ediția precedentă a concursului. România, reprezentată de Theodor Andrei, va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai, finala mare fiind pe 13 mai. Părerile în ceea ce îl privește pe reprezentantul României sunt împărțite, însă, în ceea ce privește melodia acestuia, cam toate vocile spun la unison că nu este potrivită pentru un astfel de concurs, Mihai Trăistariu declarând pentru Replica faptul că piesa „D.G.T. (Off and on)”, interpretată de Theodor Andrei ocupă locul 42 din 43 în sondaje. 

si Traistariu este dezamagit de reprezentantul Romaniei la EurovisionEchipa României la Eurovision 

Prima participare a României la Eurovision datează din anul 1994, strângând de atunci 21 de participări în semifinale și 18 finale jucate. De două ori a reușit România să ocupe un loc pe podium la concursul de muzică, prima dată în 2005, locul 3 fiind ocupat de Luminița Anghel și Sistem, și în 2010, tot locul 3, fiind ocupat de către Paula Seling și Ovi. În anul 2006, la Atena, reprezentantul României a fost Mihai Trăistariu, care a interpretat piesa Tornero, ocupând locul 4. De atunci artistul  constănțean a tot încercat, fiind prezent în alte 11 finale naționale. 

Trăistariu: În sondaje, din 43 de țări, el este pe 42

La 17 ani de la participarea la Eurovision,  Mihai Trăistariu a vorbit, pentru Replica, despre reprezentantul României de anul acesta, criticat destul de virulent de către mulți artiști din țară: „Nu am o părere foarte bună despre piesa lui Theodor Andrei, am o părere foarte bună despre el, ca artist. Eu îl știu de mic. L-am jurizat de când avea vreo 10 ani, la tot felul de concursuri. Tot timpul era în față, pe podium, vocea lui era foarte bună încă de mic. Este carismatic acum, chiar s-a schimbat la față de când era mic. Mi-a cântat și din piese de-a lungul timpului, hituri de ale mele. Eu l-am apreciat încă de mic, însă, acum am fost prezent în sală la finală, și dintre toți chiar a fost cel mai bun, dar încă de pe atunci am pronosticat că melodia nu este ce trebuie. Nu o văd pe scena Eurovision. Și în sondaje, din 43 de țări, ea este pe 42. La casele de pariuri la fel, este pe ultimele locuri. Nu este piesa... el este interesant așa, are o carismă, este de scenă. Glasul lui este foarte bun, dar piesa asta, compusă de el, un rock, nu e de Eurovision. Îmi doresc să mă contrazică și să facă ceva, dar nu prea cred. Cred că nu o să intre în finală. Favorită este Loreen, care a câștigat cu „Euphoria” acum câțiva ani, s-a întors, este favorită în sondaje, și în mintea mea tot pe locul 1 este. Îmi place mult piesa, atitudinea ei, vocea, tot ce se întâmplă acolo, cred că va câștiga Suedia.”     

si Traistariu este dezamagit de reprezentantul Romaniei la EurovisionMihai Trăistariu 

Dacă ești șters, nu faci nici o brânză

În 2010, România a reușit să ajungă ultima dată pe podium la Eurovision, iar de atunci, clasările au fost sub așteptări, în perioada 2018-2021 România nu a reușit să mai prindă nici finala. Întrebat dacă există cumva vreo rețetă a succesului, Mihai Trăistariu a transmis faptul că acum trebuie să vii cu ceva inovativ, ce nu s-a mai văzut, ca să poți să rupi gura târgului: „Nu mai există o rețetă în ultimii ani. La începuturi, acum 10-20 de ani, erau piesele orientale, tribale, erau foarte în față. Acum, parcă nu mai e o rețetă. Trebuie să vii cu ceva nefăcut, cam asta e rețeta. Să vii cu ceva ce nu s-a mai făcut, că dacă vii cu ceva ce s-a mai făcut, nu iei punctaj. Lumea nu mai votează că a mai văzut din ăstea. Să vii cât mai șui, cât mai ciudat, cât mai interesant, inedit. Că e prin look, prin voce, că e piesa în sine, trebuie să fii altceva. Și să fie într-o limbă de circulație internațională. Eu nu sunt adeptul să cântăm în română. Nu mi se pare normal când trebuie să voteze Polonia, Serbia, Albania, ce înțeleg ăia din limba română? Nu înțeleg nimic. Ai doar 3 minute, oamenii trebuie să voteze, să le atragi atenția cu ceva. Dacă ești șters, nu faci nici o brânză.

si Traistariu este dezamagit de reprezentantul Romaniei la Eurovision

Trăistariu a mai transmis faptul că el își dorește să mai revină pe scena de la Eurovision, fiind românul cu cele mai multe finale naționale la activ, însă, până acum, nu a găsit nici o piesă mai bună ca Tornero pentru a putea excela la concursul european de muzică: „Eu vreau să revin la Eurovision. M-am tot înscris. Am fost de 11 ori finalist în România, ceea ce e un record, mă bucur, dar nu mai vreau să punctez doar asta. An de an mă înscriam doar ca să mă înscriu. Nu mai fac așa. Dacă nu primesc o piesă, nu mă mai înscriu. Nu am primit, nu am găsit nici o piesă bombă. Trebuie să găsesc o piesă care să depășească Tornero, ceea ce este foarte greu. Aștept piesa aia bombă.

Video

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un PARTAR,care se imbraca cu tinuta ROZ,numai poponari avem in romania?
1
0
vorbeste despre o nulitate si mai mare pizdificata si in izmene!
0
0
Vb lu ala de mai jos..numai tramvaie..de aia de facem de kkt mereu
1
0
Valeu ce keaszde bune dar izmenarii asheia știe a pune faianță ? Că dacă nu Vai curu lor de foamete! Nea Colacu ia cu squirt mamaie d este spala pe mouyan că ești tare murdarel jegule
2
2
daca si asta care e nimeni pe pamant e dezamagit...
2
2
Cine plm mea ii si Traistariu. A fost si el pe val o dat. Gata ajunge nu mai cinta ni mai este invitat pe nicăieri. Ce atîta vizibilitate la toti sparti
13
3
de ce doar tramvaiele ajung acolo ?
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510