REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Silvestru Șoșoacă, pus sub control judiciar, în dosarul privind semnăturile pentru candidatura la PE

Silvestru Șoșoacă, pus sub control judiciar, în dosarul privind semnăturile pentru candidatura la PE

A.F. 5 iunie 2024 | 20:22 672

Silvestru Șoșoacă a fost pus sub control judiciar. El este acuzat de uz de fals și fals în declarații, în dosarul privind semnăturile pentru candidatura la Parlamentul European. Procurorii subliniază că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar.

Silvestru sosoaca, pus sub control judiciar, in dosarul privind semnaturile pentru candidatura la PESilvestru Șoșoacă

„În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, față de un suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de infracțiunilor de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal, și fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. Totodată, față de acesta s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii subliniază că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar

„Pe măsura derulării cercetărilor, vom oferi informații suplimentare”, se precizează în finalul comunicatului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au început o anchetă privitoare la o posibilă falsificare a semnăturilor de pe lista unui candidat independent la alegerile europarlamentare. Liderul unui partid ar fi instigat la falsificare, susțin procurorii.

Potrivit anchetatorilor „în luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”.

Silvestru Șoșoacă acuză că Diana Șoșoacă l-a denunțat: „Eu nu am alți dușmani“

Întrebat dacă încă soția sa, Diana Șoșoacă, are vreo implicare în acest dosar, Silvestru Șoșoacă a dat de înțeles că este convins că ea este cea care a depus un denunț în acest sens.

„E denunțul Dianei Șoșoacă. Eu nu am alți dușmani pe lumea asta decât Diana Iovanovici, încă Șoșoacă, și viitoare Macovei. Diana, încă soția mea, a declarat public acum vreo 3 săptămâni că ea a făcut la DIICOT plângere. Din oficiu se autosesizează pentru absolut toate partidele, pentru toți cei patru candidați independenți. Asta e sesizarea. Punct“, a subliniat Silvestru Șoșoacă.

Totodată, Silvestru Șoșoacă a spus că procurorii i-au ridicat telefonul pentru percheziții: „Mi-a fost ridicat telefonul, altul nu am, nu știu de unde fac rost, nu am niciun număr de telefon, nu știu cum să iau contact cu lumea...“, a mai spus Silvestru Șoșoacă, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stalone și jorjica aurolac
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016