REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
22.1° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Silviu Coșa: Este regretabil că oamenii nu țin cont de recomandările salvamarilor

Silviu Coșa: Este regretabil că oamenii nu țin cont de recomandările salvamarilor

Mirela PASCAL 15 august 2024 | 00:00 711

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, s-a aflat miercuri în studioul Replica, unde a vorbit despre pregătirea alegerilor prezidențiale/parlamentare, despre sezonul estival, dar și despre cât de pregătite sunt unitățile de învățământ pentru noul an școlar, dar și despre alte subiecte de interes.

Silviu Cosa: Este regretabil ca oamenii nu tin cont de recomandarile salvamarilor Silviu Coșa și Mirela Pascal

În debutul interviului, prefectul Coșa a vorbit evenimentele dedicate Zilei Marinei, dar și despre sezonul estival. „Putem spune că a fost un sezon foarte bun, fără evenimente nefericite. Din păcate au existat, cred, 18 persoane decedate prin înec, este un lucru regretabil faptul că oamenii nu țin cont de indicațiile salvamarilor. În rest, toate instituțiile și-au desfășurat acțiunile de control, astfel încât siguranța alimentară și sănătatea oamenilor să fie asigurate. Dacă în 2021 și chiar și în 2022 exista un grad de nesiguranță în ceea ce privește desfășurarea sezonului estival, pentru că erau toate acele restricții și era necesară implicarea noastră pentru a ne asigura că turiștii pot beneficia de vacanță și localnicii își pot oferi serviciile și încasa bani, în 2022 și 2023 au fost două probleme legate de modul de exploatare a plajelor în care, din nou, ne-am implicat. Anul 2023 și, în special, anul 2024 a însemnat înființarea acelor OMD-uri, organizații care tocmai rolul acesta îl au, să agrege atât pe cei care oferă servicii private, cât și autoritățile locale, astfel încât să reușească să răspundă cererii de servicii turistice. Din punctul acesta de vedere noi ne-am limitat în acest an la o cuantificare la ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut și la discuții cu instituțiile vizavi de modalitățile și procedurile în care ele își vor exercita controlul în acest an. Am constatat că nu a mai fost nevoie să-i tragem noi de mânecă pentru a efectua acțiuni de îndrumare metodologică. La sfârșitul lunii mai, fiecare instituție a declarat că, fie a avut aceste activități de îndrumate metodologică, fie le avea în desfășurare, nu trebuie să tratăm agenții economici ca pe niște dușmani, cărora trebuie să le tăiem procese verbale de contravenție, ci ca pe niște parteneri”, a declarat Silviu Coșa.

Întrebat care este relația Instituției Prefectului cu ABADL și cu noul director Stelică Hagi, dat fiind faptul că operatorii s-au plâns de modul în care fostul director Hristu Uzun și-a desfășurat activitatea, Silviu Coșa a declarat: „Ne înțelegem foarte bine. Colaborarea este foarte bună, în general nu pot spune că am avut cu cineva o colaborare slabă”.

Pregătiri pentru noile alegeri, parlamentare și prezidențiale

Prefectul a vorbit și despre viitoarele alegerile, precizând că a fost emisă ordonanța prin care se stabilesc anumite măsuri de armonizare a ceea ce înseamnă scrutinele electorale și că, probabil, săptămâna viitoare se va emite hotărârea de Guvern prin care se va stabili calendarul acțiunilor electorale. Coșa face un apel către președinții și vicepreședinții secțiilor de votare să trateze cu mare seriozitate instruirea, să citească acele ghiduri ale președintelui secțiilor de votare. În 32 de pagini ți se spune tot ce trebuie să faci, astfel încât să fie evitate blocajele.

Silviu Cosa: Este regretabil ca oamenii nu tin cont de recomandarile salvamarilor Silviu Coșa

Principale obiectivele ale prefectului...

Întrebat care sunt prioritățile pentru perioada următoare, Silviu Coșa a declarat: „Obiectivul 0 pentru acest an l-a reprezentat procesele electorale aflate în desfășurare, este esența democrației, este esența modului nostru de viață din ziua de astăzi. Bineînțeles, rămâne verificarea legalității a actelor normative emise de UAT-uri, am primit undeva la 20.000. Monitorizăm sezonul estival, sperăm să nu fie nevoie să intervenim, bineînțeles. O activitate pe care ne-am axat mult o reprezintă siguranța școlară din preuniversitar. Nu pot să nu menționez cu mândrie că am fost lăudați de Comisia Europeană la capitolul Bune practici în domeniul inovării digitale pentru digitalizarea formularului antibullying, formular completat de peste 17.000 de elevi din 180 de unități de învățământ.

Coșa: Mă bucură victoria lui Vergil Chițac

Silviu Coșa a vorbit și despre succesul lui Vergil Chițac la alegerile locale. „Mă bucură foarte mult victoria lui Vergil Chițac. Împotriva tuturor acestor lovituri sub centură și a acestor false probleme, oamenii au înțeles că ceea ce a făcut a fost bine pentru Constanța. M-am așteptat la acest rezultat, nu a existat nicio îndoială. Dincolo de tot tămbălăul mediatic, constănțenii sunt suficienți de maturi să-i aleagă pe cei care fac ceva. La nivel național, toate orașele, județele și comunitățile dezvoltate din punct de vedere economic sunt administrate de liberali”.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Nicolae Ciucă să nu fie candidatul PNL la alegerile prezidențiale, așa cum se vehiculează, Silviu Coșa a precizat: „Mă îndoiesc. Informații vor exista întotdeauna

Urmăriți interviul integral în materialul video de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016