REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
23.4° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Silviu Coșa îi răspunde lui Mitică Dragomir ca să priceapă fenomenul! Video

Silviu Coșa îi răspunde lui Mitică Dragomir ca să priceapă fenomenul! Video

Mariana MURAT, Mirela Pascal 14 septembrie 2024 | 00:00 244

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, i-a răspuns lui Mitică Dragomir, fost fotbalist și patron de club de fotbal, care a lansat acuzații la adresa acestuia, în contextul lucrării de pe plaja Caelia. Reamintim că Mitică Dragomir spune că prefectul îi pune piedici afaceristului Alin Bucur legat de suspendarea lucrărilor. Așadar, Silviu Coșa spune că a cerut în instanță anularea acuzației de construire după ce prefectura a fost sesizată de inspectoratul de stat în construcții în baza unor documente privind construcția legală. 

Silviu Cosa ii raspunde lui Mitica Dragomir ca sa priceapa fenomenul! Video Silviu Coșa și Mitică Dragomir

Silviu Coșa s-a aflat vineri în studioul Replica, pentru a răspunde acuzațiile aduse de Mitică Dragomir cu privire la subiectul legat de construcția ilegală de la Caelia, unde Alin Bucur este acționar. În debutul interviului, prefectul Coșa a specificat atribuțiile de verificare a legalității actelor dar și exercitarea tutelei administrative pe care Prefectul le are în vizor la momentul începerii unei lucrări:

În ceea ce privește acțiunile în instanța de contencios prefectul are, printre atribuțiile lui, și pe aceasta de verificare a legalității actelor emise de autoritățile locale, că vorbim de consilii locale, consilii județene sau de primar. Printre aceste acte ale administrațiilor locale se numără și autorizațiile de construire și implicit pasul premergător acelor certificate de urbanism. Totodată prefectul are ca atribut exercitarea tutelei administrative, asta înseamnă că în cazul în care Prefectul constată că un act administrativ emis de autoritatea locală nu ar fi legal, el se poate adresa instanței de contencios administrativ și în momentul în care acțiunea este depusă la tribunal, respectivul act este considerat suspendat din punct de vedere al aplicării efectelor. Acesta este și cazul autorizațiilor de construire, trebuie spus că în momentul de față avem peste 150 de autorizații de construire pentru care am solicitat în instanță desființarea lor, ca urmare a sesizărilor făcute de către inspectoratul de stat în construcții. Nu întotdeauna vorbim de inspectoratul de construcții județean. În multe cazuri, cum este în cazul construcțiilor din zona Mamaia Nord Năvodari, au fost detașați inspectori din întreaga țară pentru a efectua verificările. Verificările s-au materializat ca și în cazul despre care discutăm astăzi. Verificările s-au materializat într-un proces verbal de control iar acesta a fost înaintat ca o sesizare către instituția prefectului întrucât doar noi îl putem valorifica sub acest atribut al tutelei administrative”, a declarat Silviu Coșa. 

Silviu Cosa ii raspunde lui Mitica Dragomir ca sa priceapa fenomenul! Video Silviu Coșa, Mirela Pascal 

Silviu Coșa a mai declarat faptul că inspectoratul de stat în construcții, a intentat un proces verbal de obiectiv în locația lui Bucur și că s-au luat în vedere mai multe nereguli, respectiv o nerespectare a unor zonări, mai exact zona de protecție al unui monument istoric, și lipsa anumitor memorii tehnice referitoare detaliile constructive ale imobilului:

La fel s-a întâmplat și în acest caz, la sfârșitul lunii mai, pe 29 mai, parcă, a fost încheiat de către Inspectoratul de Stat în Construcții un proces verbal de control la obiectivul respectiv. Au fost constatate din punctul de vedere al celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții anumite nereguli, în mare este vorba despre lipsa unor avize, de nerespectarea unor zonări ale plajei din zona respectivă de amplasare a construcțiilor respective într-o zonă de protecție al unui monument istoric și de lipsa anumitor memorii tehnice care trebuia să se refere anumite detalii constructive ale imobilului respectiv. Întrucât inspectoratul de stat în construcții a considerat că toate aceste nerespectări ale legii 50 sunt nereguli care sunt de natură a face obiectul unei sesizări în baza căreia să se solicite această anulare a autorizației de construire, a înaintat respectivul proces verbal către noi după ce a efectuat procedura de comunicare a actului respectiv drept pentru care la începutul lunii august pe 9 august parcă noi am solicitat instanței de contencios anularea autorizației respective de construire pe motivele pe care vi le-am menționat”, a declarat prefectul județului Constanța. 

„Nu poate fi exclusă folosirea unor astfel de acțiuni în scopuri electorale“

Întrebat dacă există posibilitatea ca aceste atacuri să fie premeditate, având în vedere candidatura pentru un post în senat, Silviu Coșa a declarat că nu poate fi exclusă folosirea unor astfel de acțiuni în scopuri electorale:

După atâția ani de activitate în sectorul bugetar în care m-am obișnuit să muncesc cu acte normative și cu firme evit întotdeauna să fac aprecieri, să exprim opinii care nu au în spate o bază foarte bine justificată. Pe de altă parte, nu poate fi exclusă și folosirea unor astfel de acțiuni perfect legale din partea instituției prefectului în scopuri electorale dar, repet, nu m-aș hazarda în momentul de față să fac o astfel de afirmație. Orice acțiune a unor autorități după cum ne-am obișnuit din păcate sau din fericire poate fi comentată și chiar este comentată de la discuțiile la cafea până la talk show-uri. Este absolut normal ca reprezentanții instituțiilor să răspundă tuturor problemelor de genul acesta. O altă mențiune, și cred că este foarte important de precizat, instituția prefectului nu doar cea din Constanța, nici o instituție a prefectului din țară nu se pronunță vizavi de detalii financiare sau de oportunitate“ , a mai declarat acesta. 

Video:

.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245