Silviu Coșa îl vede pe Bogdan Huțucă ca posibil prim ministru al României. Video
Silviu Coșa îl vede pe Bogdan Huțucă ca posibil prim ministru al României. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCandidatul PNL Constanța pentru un loc în Senatul României, Silviu Coșa, s-a aflat joi, 31 octombrie, în studioul Replica, unde a vorbit, din nou, despre proiectele liberalilor și angajamentele pe care aceștia și le iau față de români. De asemenea, Coșa a răspuns provocării noastre și a caracterizat, în câteva cuvinte, principalii contracandidați la alegerile parlamentare. Totodată, acesta a vorbit și despre președintele CJ, Florin Mitroi, dar și despre Mihai Lupu, cel care a fost ales să conducă județul, din partea PNL, în 2020 și căruia i-a fost retras sprijinul politic, ulterior.
În debutul interviului, Silviu Coșa a vorbit despre fake news-urile lansate de adversarii politici, în special PSD. „Este datoria noastră să comunicăm în permanență ceea ce facem și ceea ce ne dorim să realizăm, astfel încât orice tentativă de fake news să-și găsească și opusul, respectiv o informație sinceră și o onestă prezentare. Am văzut mai nou că Elena Lasconi spune că ferma de boți a lui Geoană lansează fake news-uri. La Geoană nici nu ne mai miră nimic, îl cunoaștem de atâtea cicluri electorale încât orice spune este deliciul presei de cancan, însă este o realitate faptul că se folosesc tot felul de mijloace neortodoxe în lupta aceasta electorală. Inclusiv sondajele de opinie, care au ajuns să fie făcute câte două trei pe zi, sunt un fake news deghizat în cercetări sociologice pe baze științifice. Președintele PSD apare pe primul loc. Dacă e să gândim istoric, nu e de mirare deoarece la ultimele șase opt tururi de scrutin, lupta principală s-a dat între stânga și dreapta, între principalul partid de stânga, PSD, și principalul partid de dreapta, PNL. Deci este de așteptat ca cei doi candidați, PNL și PSD, să-și împartă primele două locuri. Din păcate, aceste sondaje nu mai sunt un instrument științific pe care fiecare formațiune politică să-l folosească în interiorul partidului pentru stabilirea unor strategii de comunicare sau de campanie și au devenit un mijloc de intoxicare a opiniei publice, însă ce le putem opune este comunicarea onestă și putem vorbi despre ceea ce noi vrem să facem”, spune Silviu Coșa.
Și, pentru că tot a adus vorba despre președintele PSD, l-am întrebat pe Silviu Coșa cum comentează declarațiile candidatului la prezidențiale, potrivit cărora dacă iese președintele statului nu va pune un premier de la PSD... dar nici unul de la AUR, în speță liderul partidului. „Planul Hrebenciuc, evaluat parțial de Gigi Becali, presupunea două categorii de măsuri. În primul rând, îndreptarea unor voturi ale membrilor PSD pe fiecare secție de votare către candidatul AUR, astfel încât să urce artificial în scorul electoral, pe de altă parte era vorba de lipsa oricărui atac direct la adresa candidatului AUR. Dacă vă uitați, eu nu am văzut candidatul PSD să lanseze vreun atac la adresa candidatului AUR în ultima perioadă. S-a vorbit general, dacă va fi acolo sau în altă parte, însă un atac în care să se delimiteze foarte clar apartenența politică a acestuia, modul în care acționează împotriva intereselor României și ale partenerilor noștri europeni și euroatlantici, nu am văzut niciodată.“
Video 1:
Coșa nu și-ar dori funcția de premier al României
Dar cum ar fi ca județul Constanța să dea premierul... sigur dacă va câștiga cursa pentru Cotroceni candidatul PNL?! „Cred că este prematur. Rămâne de văzut, în funcție de ce vor dori românii, ca și reprezentativitate în Parlamentul României. PNL, pe orice scenariu realist, va fi parte a guvernării”, spune Coșa. Ar lua în calcul funcția de premier, dacă i s-ar propune? „Doamne ferește! Nu. Îmi cunosc limitele destul de bine și cred că postul de senator este unul de care mă pot achita într-un mod onorabil, astfel încât și membrii de partid și forurile de conducere a partidului, care m-au votat, conform statului, pentru a reprezenta partidul în această cameră, sper ca și cetățenii Constanței, să fie mulțumiți de prestația pe care o voi avea ca parlamentar în Senatul României. Nu mi-aș dori funcția de premier nici dacă mi s-ar propune. Doamne ferește! Nu”.
Coșa îl vede pe Huțucă premier
Dar Bogdan Huțucă ar fi potrivit? „Având în vedere faptul că principalul obiectiv în următoarea perioadă, în special trimestrul întâi, al anului 2025, îl va reprezenta reforma fiscală și având în vedere experiența lui Bogdan Huțucă, cred că se va descurca fără nicio problemă în acest post. Asta nu înseamnă că i s-a propus sau că am vreo informație, dar ipotetic vorbind, nu ar fi o problemă dacă va ocupa acest post“, a răspuns Coșa.
I-am lansat candidatului PNL la Senatul României o provocare, aceea de a-și caracteriza contracandidații în trei cuvinte.
Felix Stroe: PSD. Nu avem ce să spunem. PSD, și am mai spus-o: schema Nordis, care reprezintă modul lor de acțiune, un mod total populist, asemenea celor de la AUR. Încearcă să vândă iluzii și visele pe care le prezintă se transformă rapid în coșmaruri.
Mohammad Murad: Om de afaceri pentru care politica este doar o altă pârghie. Pentru ce dorește dânsul, nu știu. Este doar o pârghie, nu este un mod de a face bine altora.
Ovidiu Cupșa: Îmi vine greu să-l caracterizez, având în vedere prestația lui din ultimul an, așa încât m-aș abține.
Liviu Brăiloiu: PSD... fost prefect și fost senator.
Planurile PNL pentru viitorul României
Ce au în plus candidații PNL față de candidații PSD? „În primul rând, noi avem un plan de bătaie. Există un program de guvernare care va fi prezentat în perioada următoare. Planul fiscal este principala problemă care va afecta parcursul nostru economic. Mă rog, parcursul economico-social va fi afectat în bine de acest plan fiscal, întrucât în momentul de față deficitul bugetar prognozat pentru acest an este de 7,9%. Este un deficit care nu poate fi acceptat de Comisia Europeană. A fost o condiție încă din momentul în care am început să primim bani europeni, să menținem deficitul într-o anumită limită. Pandemia, și ulterior necesitatea asigurării unor cofinanțări plus moștenirea pe care am primit-o în perioada 2017-2019, au condus la acest deficit și acesta este și motivul pentru care Ministerul Finanțelor a întocmit un plan de redresare fiscală, astfel încât, până în 2031, deficitul să coboare sub 3%, mai exact un 2,38%. De ce este important un astfel de plan? Pentru că ne va permite să primim în continuare bani europeni, vorbim de un total de 46 de miliarde euro din politica de coeziune, 29 de miliarde din PNRR. (...) O altă măsură la care Partidul Național Liberal a ținut de-a lungul timpului și va ține în continuare reprezintă nerenunțarea la plafonul pentru impozitarea micro-intreprinderilor. Deja Comisia Europeană a acceptat argumentele prezentate de Ministerul Finanțelor, respectiv faptul că renunțând la acest plafon și taxând microintreprinderile, incluzându-le pe toate în categoria plătitor de impozit pe profit, nu se mai pot obține venituri bugetare suplimentare și atunci suntem siguri că acest plafon al impozitării microintreprinderilor va fi păstrat în continuare, ceea ce înseamnă că ele vor beneficia de o oarecare flexibilitate în alocarea resurselor, atât pentru dezvoltarea economiei locale, cât și pentru ceea ce ne dorim doar noi liberalii, dar cred că orice om de bun de bun simț își dorește lucrul ăsta. Întărirea acelei clase de mijloc care să fie cât mai puțin dependentă de stat”, a spus Coșa.
Coșa: Mihai Lupu este o dezamăgire!
Schimbând registrul, am vorbit cu Silviu Coșa și despre Florin Mitroi, noul președinte al Consiliului Județean. Întrebat, printre altele, care este diferența între Mitroi și Mihai Lupu, fost liberal și fost președinte al CJ, același care i-a predat ștafeta lui Mitroi, Coșa a declarat: „Haide să vedem ce-a făcut fiecare, din momentul în care a fost într-o funcție administrativă. Despre Florin Mitroi am discutat, oricine se poate duce în Valu lui Traian poate vedea ce s-a întâmplat acolo. Mihai este..., nu știu cum să descriu, cel mai bine zis este o dezamăgire, având în vedere că și pe el îl cunosc de foarte mult timp și am fost colegi de partid foarte mult timp. Partidul Național Liberal de fiecare dată a acționat și a fost fair play în relația cu comunitățile și cu oamenii care se află în administrarea acelor comunități. Partidul Național Liberal nu a condiționat niciodată vreun program sau primirea unei finanțări, nu a avut în spate nicio condiție. Mai mult, ori de câte ori un primar a avut nevoie de ajutor pentru a întocmi documentația pentru a debloca un proiect care fusese blocat artificial, cu bună știință, cu rea intenție, din culpă, indiferent cum, de fiecare dată parlamentarii Partidului Național Liberal și reprezentanții noștri în structurile guvernamentale s-au implicat în acest lucru. În filiala locală a Partidul Național Liberal există spiritul de echipă și spiritul acesta de întrajutorare și de răspundere necondiționată la orice solicitare pe care o au reprezentații unității administrativ teritoriale. Mihai nu a înțeles acest lucru și asta fost greșeala lui. Este un episod trecut, nici nu știu dacă mai are rost să discutăm.“
Video 2:
Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai jos:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News